הדור הצעיר לאן?| דף 6 | פורום אוצר התורה הדור הצעיר לאן?| דף 6 | פורום אוצר התורה

הדור הצעיר לאן?

אתה צודק לחלוטין,
א. אלא שצריך לעשות את ההפרדה הברורה מאיליה, ישנם גדרים וישנם איסורים.
ליית מאן דפליג שאינטרנט מסונן אינו איסור, הויכוח הוא סביב שאלת הגדר האם נכון להתיר או שמא ההתר יביא לפירצות
אך אינטרנט פרוץ עם כל התועבה זה חד משמעית איסור מוחלט

ב. אך גם באינטרנט הפרוץ ישנם שני חלקים, יש את החלק האיסורי כמו ראיית תמונת נשים צפייה בתכנים אסורים וכדו' זה גרוע אך לא ''הבעיה''
אך יש חלק נוסף והוא, התועבה גילוי עריות לכל דבר ועניין באמצעות אתרי תועבה שאין כאן המקום לפרטם.
אף אחד לא חולק על מה שכתבת.

רק אם היו מדברים בצורה יותר שכלית היו מקרבים הרבה יותר יהודים.

ואתה שלום.

תענה לעצמך על השאלה הבאה אם היית רואה אדם אפי' חרדי, מתייחד כל יום עם אשה פרוצה למשך שעות ע''ג שעות, לבד מהיותו עובר על איסור יחוד היית גם חושד אותו ביותר מכך ????
אם התשובה כן
מובן מאוד מדוע טען הרב שהוא עבר על איסור ועוד יותר מובן מדוע התברר שצדק
ואם התשובה לא
שוב חזרנו לבעיית הניתוק
אם הייתי רואה אדם מתייחד עם אשה פרוצה באופן קבוע - היה לי מקום לחושדו
אבל אם הייתי רואה אדם מבזבז את זמנו בצפיה במבצע אנטבה, ובפטפוטי וואטסאפ בקבוצות מקבוצות שונות - לא הייתי חושד אותו שהוא מגלה עריות, ממש לא.

לשמחתנו כי רבה, חס הקב''ה עלינו.
והעיתונאים החרדים רובם ככולם אנשים שמידת הכשרון במוחם כה מעטה עד כי יש שיאמרו שכשחילקו את הכשרון בשמים הם פשוט ויתרו בטענה שלא יזדקקו לו ואכן הם צדקו גם צדקו, לא תשמע חוץ מגיבובי מילים בטון משונה, כזה המנסה להשמע חשוב, מקצועי, ועיתונאי דבר וחצי דבר.
אמר לי פעם אדם חילוני שאתם החרדים טוענים להיותכם חדים ומשופשפים יותר מאיתנו בגלל לימוד הגמרא והמסגרת שמקדשת חשיבה אז איך יכול להיות שהעיתונאים שלכם נשמעים אנפלבתים מימות הביניים, אנשים שלא יודעים להתחיל משפט ולסיים אותו, אנשים שבשבילם לחשוב זה כמו לטפס את האוורסט, אמרתי לו שהעיתונאים החרדים הם שולי השוליים של החברה החרדית אלו שבישיבה היו הסתומים שבחבורה, נפלטו מהמסגרת והלכו לקשקש ולדמיין כאילו הם משפיעים על מישהו משהו.
וממילא לא תראה הרבה בחורי חמד צעירים כאלו שיש בראש משהו והוא לא חלול שמעריצים את העיתונאים החרדים תראה יותר הערצה לעיתונאים החילונים המסורתים והדת''ל
רק לשם חידוד הדברים כוונתי לא היתה חלילה לכותבי היומונים החרדיים, שאלו ברובם אנשים יראים ושלמים ששנות דור עושים בשליחות נאמנה יצירת תוכן איכותי לציבור החרדי,
כוונתי היתה לאותם עיתונאים חרדיים כביכול, מאתרי הביבין רקדי מה יפית כרוניים שחוץ מנחיתות עמוקה אין להם תחושה, וודאי שלא מייצגים את רוב הציבור החרדי, אלא רק את שוליו, נפלטי הישיבות ושונאי תלמידי החכמים.

אם הייתי רואה אדם מתייחד עם אשה פרוצה באופן קבוע - היה לי מקום לחושדו
אבל אם הייתי רואה אדם מבזבז את זמנו בצפיה במבצע אנטבה, ובפטפוטי וואטסאפ בקבוצות מקבוצות שונות - לא הייתי חושד אותו שהוא מגלה עריות, ממש לא.
הגענו לנקודה מר פשוט אינו יודע מה מכיל סמרטפון פרוץ בתוכו ולכן חושב שמי שיש בידו כן עיסוקו הוא רק פיטפוטי וואצאפ
חלום חלמתי

א- ברוך השם שאינני יודע
ב'- יש לי לא מעט קרובי משפחה חילונים, מן הסתם לכולם יש סמארטפון, ומסתמא לאיש מהם אין סינון. ואם אתה חושב שכל היום עיניהם בזימה ועריות - אתה הוא המדומיין. יתכן שמי מהם יצפה פה ושם, מסתבר, אבל עיקר עיסוקם בטלפון הוא כטלפון, כאינטרנט זמין לכל שימוש שצריכים - וייז, בנק, חיפוש גוגל, חיפוש מסעדות, וכו' וכו', בנוסף לקבוצות וואצאפ המכילות תכנים בלי סוף - קשקושים ובזבוזי זמן, ומסתמא גם לעתים בדיחות שנפש היפה לא סובלתם, וכמובן - משחקים ממשחקים שונים. יש לי גיס וגיסה, שמסתמא רוב עיסוקם בקבוצות וואטסאפ נגד ראש הממשלה, זה שיחם ושיגם, ולא נשמע לי סביר כלל וכלל שהם נמצאים במקומות שאנו מחשיבים כביבים.
ומדוע שאחשוב שחרדי שעדיין מגדיר את עצמו כחרדי אך יש לו טלפון לא מסונן - מדוע שאחשוב שרוב שיחו ושיגו בגרוע שבפריצות? כמה כבר אפשר להתעסק בזה? וכי אין חדשות? בדיחות? משחקים? וואטסאפ?

א- ברוך השם שאינני יודע
ב'- יש לי לא מעט קרובי משפחה חילונים, מן הסתם לכולם יש סמארטפון, ומסתמא לאיש מהם אין סינון. ואם אתה חושב שכל היום עיניהם בזימה ועריות - אתה הוא המדומיין. יתכן שמי מהם יצפה פה ושם, מסתבר, אבל עיקר עיסוקם בטלפון הוא כטלפון, כאינטרנט זמין לכל שימוש שצריכים - וייז, בנק, חיפוש גוגל, חיפוש מסעדות, וכו' וכו', בנוסף לקבוצות וואצאפ המכילות תכנים בלי סוף - קשקושים ובזבוזי זמן, ומסתמא גם לעתים בדיחות שנפש היפה לא סובלתם, וכמובן - משחקים ממשחקים שונים. יש לי גיס וגיסה, שמסתמא רוב עיסוקם בקבוצות וואטסאפ נגד ראש הממשלה, זה שיחם ושיגם, ולא נשמע לי סביר כלל וכלל שהם נמצאים במקומות שאנו מחשיבים כביבים.
ומדוע שאחשוב שחרדי שעדיין מגדיר את עצמו כחרדי אך יש לו טלפון לא מסונן - מדוע שאחשוב שרוב שיחו ושיגו בגרוע שבפריצות? כמה כבר אפשר להתעסק בזה? וכי אין חדשות? בדיחות? משחקים? וואטסאפ?
כל מילה זהב.

א- ברוך השם שאינני יודע
הלאה והלאה
בגיל מבוגר שהגוף נחלש נכונים דבריך , אבל בגיל צעיר זה תופס את כל המחשבה וכן גם השיח, וראה ערך כמות הזוגות החילונים שמתגרשים בשנה (וזה בדוק אגב שזה חד משמעי קשור) אולי כבודו כבר אדם מבוגר ותמה על כל רוח השטות, ונשמע מוגזם בעיניו שזה תופס את מרכז החיים של האדם , אבל חד משמעית אדם שמחובר לטרוף הזה זה תופס אצלו את מרכז החיים.

היום קובי לוי או רבנים אחרים טוענים שכולם פרוצים.

אז זה גרם שאנשים לא מתייחסים ברצינות לשום הפחדה איום וכדו'.

כי ממילא כולם רשעים.
זו בעיה גדולה הקיצוניות של הבעלי תשובה הללו שנכנסת למחננו

ודאי שאברך מן השורה לא צריך להחזיק טלפון מסונן
זה גורם לביטול תורה, בודאי.

אבל ההשואה לפרוץ שהוא אביזרייהו דג' עבירות חמורות
היא בגדר הוצאת שם רע על מאות ורבבות
אנשים שחלקם קיבלו היתר מרבנים
עבור עבודתם ועיסוקם.

וזכורני בכנס רבנים לפני הרבה שנים שכך אמר הגראי''ל שטיינמן שעבור אנשים עובדים צריך למצוא הסינון המתאים.

דבר זה פושה כל כך
ראיתי שקובי לוי כתב ששום רב לא יכול לפסוק בענינים אלו, כי הם לא מבינים וכו
וגם קובל על דיינים ורבנים וכו
האם זה לא דרך האנשים שמוצאים איזה דבר
וחושבים שהם מתקני עולם
והם בעצם מהרסי עולם?
מי התיר להוציא שם רע על אנשים?
מי התיר לך לקרוא תגר על רבנים?
כמובן אין למצא בדברי היתר, אך בעצת ת''ח בכל מקרה לגופו.
אך הגישה הקיצונית
ממש הרסנית

אני הייתי בהרצאה של ר' מנחם שטיין והוא טען כדברי ונעמדו שם כמה בעלי מכשירים והחלו מתווכחים עמו בקול רעש גדול, ואז הוא אמר להם שהוא מוכן לשלם חמש מאות ש''ח למי שיראה לו את ההיסטוריה של הטלפון, ותהיו מופתעים לא היה אחד שהסכים.
הרצאותיו של ר' מנחם שטיין פורסמו ברבים ולפי דבריך לאורך האשכול נראה שדיבר על סמארטפון ללא שום סינון, לעומת מה שנתפרסם בדרשותיו שמדבר גם על סמרטפון עם סינון, על הסרטונים שרואים בווטסאפ וכו', ועל כך אמר שאף אחד לא מוכן שיבדקו.
וכבר ענו לך באשכול שהינך מגזים.
ורוב האנשים לא יתנו שיסתכלו במייל שלהם (לא רק מפני פרטים אישיים).

הרצאותיו של ר' מנחם שטיין פורסמו ברבים ולפי דבריך לאורך האשכול נראה שדיבר על סמארטפון ללא שום סינון, לעומת מה שנתפרסם בדרשותיו שמדבר גם על סמרטפון עם סינון, על הסרטונים שרואים בווטסאפ וכו', ועל כך אמר שאף אחד לא מוכן שיבדקו.
וכבר ענו לך באשכול שהינך מגזים.
ורוב האנשים לא יתנו שיסתכלו במייל שלהם (לא רק מפני פרטים אישיים).
אני הייתי בהרצאה במלון בטבריה שדיבר, ושם להדיא אמר שמדבר על סמרטפון ללא סינון,

לצערנו אנחנו כולנו חיים בדור עם קטגוריה לכל אדם, סטיגמה לכל פעולה, ואבחון קליני לכל אדם שלישי.
אם אתה מחמיר- אתה חזונישניק'
אם אתה אומר קר''ש בקול -אתה בריסקער'
לומד תורה בלי מוסר - פרוסטע'ר
לומד מוסר - צולניק'
שומע מחשבה ר' משה שפירא וכו'- ''חושב'' במקרה הטוב ו''עינבליסט'' במקרה הרע
אם אשתך עם פאה באורך מסוים אז בחיידר ההוא יעשו לך בעיות ובבית כנסת יגידו ''נישטוקן אוונזרע''
ואם עפ"ל עוד יש לה רשיון, בכלל האיך אתה מעז לשבת בהיכלה של תורה חתיכת צבוע.
ומאידך אם אתה פורמער' אז אתה נהיה הלעג של הכולל, תמיד ישאלו אותך בקול רם וליד כולם ''בכמה מקומות אתה מדליק נרות חנוכה'' ויחכו לתשובתך המנומקת בשביל לשחרר צחוק מודחק.
ובנושא הסמרטפונים זה בכלל אירוע לכשעצמו, אתה רק פותח את פיך ומשמיע אמת פשוטה לדעתך , ואוטומטית, זהו, אתה קובי לוי לא פחות, תוכיח שאתה לא חזב''ת, תוכיח שעברת גיור כשר, וכל הדיון נהיה סטיגמות זולות בלי חשיבה ענינית.
ונכון, ברור שגם כל מיני הזויים אשמים ביצירת הסטיגמה, אבל אשמים אנחנו.
על הקטנות דמוחין, על חוסר היכולת להסתכל על דברים בצורה בוגרת.
על שפיטה מסגרתית, מה שמקובל הוא הנכון ובמילים אחרות- פרייארים.
והנה ההוכחה כמה הולכנו שולל, הכמות האדירה של מחזיקי הסמרטפון בתוכנו, האין זה אשמתינו??? לא שהיינו אמורים לעמוד ברחובה של עיר ולהשמיע שירים נגד האינטרנט ואפי' לא להדביק סטיקרים, אלא לייצר בהירות מחשבתית לנו, לילדינו ולכל סביבתינו הקרובה, כזו שהיתה משפיעה על מלא יהודים תמימים ויראים לא להכנס לסאגה הזו.

לצערנו אנחנו כולנו חיים בדור עם קטגוריה לכל אדם, סטיגמה לכל פעולה, ואבחון קליני לכל אדם שלישי.
לומד מוסר - צולניק'
אם אשתך עם פאה באורך מסוים אז בחיידר ההוא יעשו לך בעיות ובבית כנסת יגידו ''נישטוקן אוונזרע''
ומאידך אם אתה פורמער' אז אתה נהיה הלעג של הכולל, תמיד ישאלו אותך בקול רם וליד כולם ''בכמה מקומות אתה מדליק נרות חנוכה'' ויחכו לתשובתך המנומקת בשביל לשחרר צחוק מודחק.
ובנושא הסמרטפונים זה בכלל אירוע לכשעצמו, אתה רק פותח את פיך ומשמיע אמת פשוטה לדעתך , ואוטומטית, זהו, אתה קובי לוי לא פחות, תוכיח שאתה לא חזב''ת, תוכיח שעברת גיור כשר, וכל הדיון נהיה סטיגמות זולות בלי חשיבה ענינית.
והנה ההוכחה כמה הולכנו שולל, הכמות האדירה של מחזיקי הסמרטפון בתוכנו, האין זה אשמתינו??? לא שהיינו אמורים לעמוד ברחובה של עיר ולהשמיע שירים נגד האינטרנט ואפי' לא להדביק סטיקרים, אלא לייצר בהירות מחשבתית לנו, לילדינו ולכל סביבתינו הקרובה, כזו שהיתה משפיעה על מלא יהודים תמימים ויראים לא להכנס לסאגה הזו.
הנקודה היא שלאנשים קשה להאמין למה שאומרים, שאנשים נורמטיבים החזיקו סמרטפון ואחרי שבוע כבר עברו על כל הג' עבירות, שזה דבר שנשמע מוגזם שאדם נורמלי (לא בחור צעיר) לאחר שבוע סמרטפון מגיע לכאלה מקומות.
וכן שעומד מישהו בפני אלפים ואומר שיש לו מאות סיפורים כאלה, וכאדם שחי בסביבה עם אנשים, הייתי צריך להכיר לפחות סיפור אחד מוזר כזה, שלאחר שבוע סמרטפון וכיו"ב הוריד את הכיפה, וכיון שאני לא מכיר אפילו לא אחד כזה, זה נשמע באמת הגזמה שמגזימים כדי להסביר את חומר הענין, ועל זה בונים שאסור גם עם סינון וכו' וכו' וכו'.
ולכן אנשים נורמלים קשה להם לקבל את הצורה שאתה וכיו"ב מציגים את הדברים.

א- ברוך השם שאינני יודע

כמדומני שבהודעה זו מתומצת כל המהלך שמאחורי המהלכים של הרה"ג ר' יואל שילה שליט"א.
הרה"ג ר' יואל שליט"א - כמי שעשה התקרבות, ולאחר שראה מה העולם מוכר, הוא עזב את החשבונות הרבים וקיבל עליו עול תורה ומצוות בשלימות - רואה גם החרדי עם הסטמארטפון כחילוני עם הסמארטפון.
והאמת הוא כי לא קרב זה אל זה.
וכבר שאל רופא את הפני מנחם זי"ע למה הוא לא מתרגש מלשבת אצל אשה, וחרדים כן.
וענה לו, שזה כמו שהולכי מדבריות הולכין יחף במדבר ולא מרגישים שום כאב, אבל אנשים מערביים כל אבן קטנה כואב להם.
וזהו החיליק בין חילוני עם סמארטפון לחרדי עם סמארטפון.
ואקוה שדברי מובנים.

נערך לאחרונה:
לומד מוסר - צולניק'
מילה בסלע.
רק מהמילה המודגשת תהפוך חלק מהמילים לצד השני... אין עיתי בידי כעת לעבור מילה מילה ולסמן.

בהתאם לדבריך אתה מן הסתם מסכים שבני האדם שונים זה מזה
אצל האחד הכבוד תופס נתח גדול מהאישיות ומהזמן
אצל האחר - דוקא הוא איש צללים, אבל אוהב מאד לשלוט מאחורי הקלעים
אצל האחר תאוות האכילה תופסת מקום נכבד
אצל אחר - דוקא מוסיקה מושכת אותו
וכו' וכו'
ואכן, ישנם גם לא מעט שתאוות עריות תופסת חלק נכבד מהאישיות והזמן שלהם
מה שתמצא בטלפון של כל אחד מהם - יהיה כפי האישיות והנטיות שלו
כדי להכליל את ההכללות הללו - צריך להתייחס לבני האדם כמקשה אחת, ולא כן הוא
אפילו אחאב שהיה עע"ז - אבל היה איש מצונן. מסתמא בסמארטפון שלו לא היית מוצא אתרי פריצות
הכלל החינוכי לא יכול להיות - בוא נצעק על כולם, כי מסתמא זה יועיל לחלק
איש חינוך - מחנך! מכיר את החניך, חווה איתו את הבעיות שלו, ומנסה לקדם אותו
ולא סתם יורה סיסמאות וסופרלטיבים
גם האדם כלפי עצמו אמור להיות איש החינוך של עצמו
לפתור לעצמו את הבעיות האמיתיות, ולא ללכת שבי אחר סיסמאות ריקות
אם הבעיה שלו היא נטיה לעריות - אזי הוא צריך שמירה יתירה בנושא זה
אך אם הבעיות שלו הן מסוג אחר, כבוד, גאוה, שליטה, אוכל, וכל כיו"ב - הבעיה שלו היא לא שמא אולי ח"ו יראה איזה מראה לא צנוע בלי כוונה, אלא הבעיות שלו במקום אחר לגמרי.
אכן, כבר אינני צעיר כל כך [58], וזה אכן עוזר שלא להסתכל על העולם רק מבעד למשקפים שלי

בהתאם לדבריך אתה מן הסתם מסכים שבני האדם שונים זה מזה
אצל האחד הכבוד תופס נתח גדול מהאישיות ומהזמן
אצל האחר - דוקא הוא איש צללים, אבל אוהב מאד לשלוט מאחורי הקלעים
אצל האחר תאוות האכילה תופסת מקום נכבד
אצל אחר - דוקא מוסיקה מושכת אותו
וכו' וכו'
ואכן, ישנם גם לא מעט שתאוות עריות תופסת חלק נכבד מהאישיות והזמן שלהם
מה שתמצא בטלפון של כל אחד מהם - יהיה כפי האישיות והנטיות שלו
כדי להכליל את ההכללות הללו - צריך להתייחס לבני האדם כמקשה אחת, ולא כן הוא
אפילו אחאב שהיה עע"ז - אבל היה איש מצונן. מסתמא בסמארטפון שלו לא היית מוצא אתרי פריצות
הכלל החינוכי לא יכול להיות - בוא נצעק על כולם, כי מסתמא זה יועיל לחלק
איש חינוך - מחנך! מכיר את החניך, חווה איתו את הבעיות שלו, ומנסה לקדם אותו
ולא סתם יורה סיסמאות וסופרלטיבים
גם האדם כלפי עצמו אמור להיות איש החינוך של עצמו
לפתור לעצמו את הבעיות האמיתיות, ולא ללכת שבי אחר סיסמאות ריקות
אם הבעיה שלו היא נטיה לעריות - אזי הוא צריך שמירה יתירה בנושא זה
אך אם הבעיות שלו הן מסוג אחר, כבוד, גאוה, שליטה, אוכל, וכל כיו"ב - הבעיה שלו היא לא שמא אולי ח"ו יראה איזה מראה לא צנוע בלי כוונה, אלא הבעיות שלו במקום אחר לגמרי.
אכן, כבר אינני צעיר כל כך [58], וזה אכן עוזר שלא להסתכל על העולם רק מבעד למשקפים שלי
דברים נפלאים, רק יסכים מר שאין אפוטרופוס לעריות, וודאי שהיא התאווה הגדולה ביותר שיש לאדם (בגיל צעיר) .
וכתוצאה מהכרות עם כמה וכמה שנפלו ברשת התמימות וקנו סמרטפון פרוץ ואיבדו עולמם בחייהם, כואב לי הדבר בעיקר על חוסר המודעות ועל ניסיונות ההשתקה שנובעים מחשיבה מסגרתית וסטיגמתית, והרי אין ספק שאם אותם צעירים היו מודעים לחומר הנזק היו נזהרים שבעתיים לבל יפלו בו ו
וממילא שומא עלינו להגביר המודעות ולחדד עוצם הנזק שיש באינטרנט הפרוץ.

חזור
חלק עליון