הדור הצעיר לאן?| דף 8 | פורום אוצר התורה הדור הצעיר לאן?| דף 8 | פורום אוצר התורה

הדור הצעיר לאן?

עוד לפני "כי הוא חייב כרת"
רוב ככל משתמשי האינטרנט בציבור שלנו לא באמת מגיעים למחוזות של חיוב כרת דרך האינטרנט. (אני מדבר לא על בחורים שנושרים וכדומה אלא על בן אדם מיושב בדעתו) וכאשר אני מפריז ברמות על סכנה ואני מפחיד בן אדם ואומר לו שכל מי שחוצה מעבר חציה באדום הוא מת בייסורים באותו הרגע - ותכלס הבן אדם יודע שזה לא נכון, אז גם אם מחר אני יבוא ויגיד לו שהוא בעצם צודק והתכוונתי שיכול לבוא אוטו וכו - הוא כבר לא ישים עלי.
השאלה באינטרנט אינה האם חייבים כרת אלא לאיזה כיוון הולך מי שחי באינטרנט
והתשובה היא שמי שחי באינטרנט חי במסלול של חייבי שריפה.

במח''כ הרבנים החשובים שמידיינים כאן
האם הויכוח מי יודע יותר מה קורה באינט' הפרוץ, וכמה עבירות אפשר לעבור שם?
או מי יודע יותר מה עושים אותם המסכנים שמכרו את נפשם לדבר הזה?
כמדו' שהרבה מן הנדון אינו מוסיף כבוד כראוי לת''ח הכותבים.

באמת כדאי לחזור לנושא האשכול
מה דרך המלחמה הנכונה עם האינטרנט, ואיך גורמים שהדור הצעיר והתמים לא יפול ח"ו בזה.

באמת כדאי לחזור לנושא האשכול
מה דרך המלחמה הנכונה עם האינטרנט, ואיך גורמים שהדור הצעיר והתמים לא יפול ח"ו בזה.
א. כמו כל דבר איסור ואביזרייהו צריך פשוט להתרחק ככל היותר.
ב. מי שיכול בלי, אשריו ואשרי חלקו.
ג. מי שחייב צריך לעשות חסימה מהודרת כדוג' "נטפרי". ולא להסתפק בחסימות אחרות.
ד. תפילות, תפילות, תפילות...

מסכים לגמרי, אך מה אעשה ויש כאן בפורום היקר הרבה הרבה מן הנאביות וחוסר הידע שגורם ממילא לקלות ראש ביחס לאינטרנט הפרוץ. וזה נוגע בהשלכה ישירה ל:

עוד לפני "כי הוא חייב כרת"
רוב ככל משתמשי האינטרנט בציבור שלנו לא באמת מגיעים למחוזות של חיוב כרת דרך האינטרנט.
אתה מדבר על משתמשים באינטרנט פרוץ??? אשמח אם מר יציג את מקורותיו ועל סמך מה הוא קובע זאת?!
(אני מדבר לא על בחורים שנושרים וכדומה אלא על בן אדם מיושב בדעתו) וכאשר אני מפריז ברמות על סכנה ואני מפחיד בן אדם ואומר לו שכל מי שחוצה מעבר חציה באדום הוא מת בייסורים באותו הרגע - ותכלס הבן אדם יודע שזה לא נכון, אז גם אם מחר אני יבוא ויגיד לו שהוא בעצם צודק והתכוונתי שיכול לבוא אוטו וכו - הוא כבר לא ישים עלי.

אלו הם שלושים ושש כרתות בתורה:
הבא על האם, ועל אשת האב, ועל הכלה, הבא על הזכור, ועל הבהמה, ואישה המביאה את הבהמה, והבא על אישה ובתה, ועל אשת איש, הבא על אחותו, ועל אחות אביו, ועל אחות אימו, ועל אחות אשתו, ועל אשת אחיו, ועל אשת אחי אביו, ועל הנידה, (15 – איסורי עריות) והמגדף, והעובד עבודה זרה, והנותן מזרעו למולך, ובעל אוב, (4 – על עבודה זרה) והמחלל את השבת, (1 – איסור שבת) וטמא שאכל את הקודש, והבא אל המקדש טמא, (2 – על טומאה ומקדש/קודש) והאוכל חלב, ודם, (2 – איסורי אכילה תמידיים) ונותר, ופיגול, (2 – איסורי אכילה של קדשים) השוחט ומעלה בחוץ, (2 – איסור קודש) האוכל חמץ בפסח, האוכל והעושה מלאכה ביום הכיפורים, (3 – אכילות בזמנים אסורים, ושביתה ממלאכה ביום כיפור) המפטם את השמן, והמפטם את הקטורת, והסך בשמן המשחה; (3 – איסורי שימוש בקודש) הפסח והמילה, במצות עשה. (2 – מצוות עשה מכוננות)
@פסיק פומיה לדעתך רוב משתמשי האינטרנט הפרוץ (בתוך מחננו - שהאינטרנט גרם להם לכרת, לא מדבר על אלו המופקרים רשמית - שהכרת שלהם לא קשור לאינטרנט אלא לאורח חייהם) עוברים על אחד מהאיסורים דלעיל?
אגב, אני כתבתי שאני מדבר על אלו המיושבים בדעתם - והיינו אנשי עסקים / עובדים החייבים שאני מקווה שמחזיקים מכשיר מוגן ולא פרוץ.

חוששני כי יש להבהיר מספר דברים בנוגע לעונש כרת:

'כרת' הוא עונש על שלושים וששה איסורים אותם ניתן לחלק למספר קבוצות: קבוצה א. מילה ופסח. ב. המפטם את השמן, את הקטורת, והסך בשמן המשחה. ג. האוכל חמץ בפסח, האוכל והעושה מלאכה ביום הכיפורים. ד. השוחט ומעלה בחוץ. ה. נותר, ופיגול. ו. האוכל חלב, ודם. ז. טמא שאכל את הקודש, והבא אל המקדש טמא. ח. המחלל את השבת. ט. המגדף, העובד עבודה זרה, הנותן מזרעו למולך, ובעל אוב. ט. חמשה עשר איסורי עריות.

הנה, כולי עלמא מסכימים שאינטרנט פרוץ אינו מביא את בעליו לאכול חלב ודם, או להיות בעל אוב, ובטח שלא לסוך בשמן המשחה.

מטענות האשכול עולה, כי החששות הן 1) חלול שבת. 2) גלוי עריות. 3) ע"ז.
לפני שנמשיך אבהיר כי לע"ע לא ידעתי מה חשש ע"ז יש באינטרנט פרוץ אשמח להבהרה. בכל אופן נמשיך עם שני החששות הראשונים.

לפני שממשיכים חשוב לחלק - וזו לא קונספציה: המציאות מספרת כי את בעלי הסמרטפון יש לחלק בכללות לשתי קבוצות: קבוצה א) אנשים שגדלו בתוך קהילות סגורות מאוד, שלא לומר קיצוניות, הרואות באינטרנט שטן ומשחית, מסית ומדיח. קבוצה ב) אנשים נורמטיבים שגדלו בתוך קהילה בה אינטרנט אינו כלי משחית - קרי: ע"ז, גילוי עריות, שפיכות דמים. אלא - בשימוש נכון ע"י חסימה מעולה - יכול לשמש לדברים טובים.

מי שחבר בקבוצה הראשונה - ויעידו מוכרי הסמרטפונים ב'דוידקה' - הנה כל נפילה קטנה יכולה להביא לשאול תחתית. משא"כ בקבוצה השניה בה לנופל כואב על התקרית אך מנסה הוא לשכוח ולהמשיך הלאה. בד"כ הוא מצליח.
על החילוק בין הקבוצות - אירוע, פרשנות, רגש ותגובה, אפשר לכתוב בהרחבה, אך כמדומני שהדבר מובן.

גם החברים בקבוצה הראשונה לא בנקל יגיעו לכל האיסורים הנ"ל.
אף שבנוגע לאיסור שבת למרבה הצער הדבר קרוב יותר, מ"מ בנוגע לאיסור עריות אין הדבר פשוט.

באיסור זה גופא יש לחלק: 1. קרובות. 2. נידה.

הנה המאשים את בעלי האינטרנט הפרוץ באיסור הראשון, אינו מבין כלל בנושא, כפי הנראה גדל בקהילה סגורה מדי וספק אם יתאושש מכך אי פעם.
בנוגע לאיסור השני, שהוא גדרה ההלכתי של חזקת כל בת ישראל טרם תנשא, אמנם הדבר פשוט יותר, אך עדיין רחוק הוא עד מאוד. והמאשים בעל האינטרנט הפרוץ בכך - הרי הוא חושד בכשרים - כל ישראל בחזקת כשרות - ולוקה בגופו.

עד כאן דברי, אבקש שלא להגיב ב"תמים", "שבוי בקונספציה" וכדו'. הנכתב הוא מנסיון רב עם נוער מתמודד. כמו כן אבקש שלא לצטט מספורי 'קובי לוי ואלף השדים'.

נערך לאחרונה:
@פסיק פומיה לדעתך רוב משתמשי האינטרנט הפרוץ (בתוך מחננו - שהאינטרנט גרם להם לכרת, לא מדבר על אלו המופקרים רשמית - שהכרת שלהם לא קשור לאינטרנט אלא לאורח חייהם) עוברים על אחד מהאיסורים דלעיל?
כן.
אגב, אני כתבתי שאני מדבר על אלו המיושבים בדעתם - והיינו אנשי עסקים / עובדים החייבים שאני מקווה שמחזיקים מכשיר מוגן ולא פרוץ.
מכשיר מוגן אני מסכים איתך לגמרי. לכן הדגשתי פרוץ

זה מעניין.
וכן, אני מכיר את הסיפורים הספרים העלונים כולם. ואני לא חושב שזה רובם. ע"פ הסטטיסטיקות הכי מחמירות יש בציבור שלנו רבבות מכשירים פרוצים, אם רובם היו עד כדי.. זה היה אמור להיות קהילה חילונית פנים חרדית.
מכשיר מוגן אני מסכים איתך לגמרי. לכן הדגשתי פרוץ
ואני הדגשתי בן אדם מיושב בדעתו ומתוך מחננו (ולא נער נושר ולא אחד שפרש, אלא חרדי עובד מה שנקרא), תרצה יותר ספציפי? נקח קבוצה של עשרה אנשים חרדים (חיצונית לפחות) שלפרנסתם מחזיקים מכשיר (פרוץ) עובדים מבוקר ועד מתי שהוא (כמנהג דורנו) מתפללים שלושה תפילות ביום ומשתתפים בערב בשיעור. לדעתך יש בהם שישה לפחות שעוברים על כרת?

חוששני כי יש להבהיר מספר דברים בנוגע לעונש כרת:

'כרת' הוא עונש על שלושים וששה איסורים אותם ניתן לחלק למספר קבוצות: קבוצה א. מילה ופסח. ב. המפטם את השמן, את הקטורת, והסך בשמן המשחה. ג. האוכל חמץ בפסח, האוכל והעושה מלאכה ביום הכיפורים. ד. השוחט ומעלה בחוץ. ה. נותר, ופיגול. ו. האוכל חלב, ודם. ז. טמא שאכל את הקודש, והבא אל המקדש טמא. ח. המחלל את השבת. ט. המגדף, העובד עבודה זרה, הנותן מזרעו למולך, ובעל אוב. ט. חמשה עשר איסורי עריות.

הנה, כולי עלמא מסכימים שאינטרנט פרוץ אינו מביא את בעליו לאכול חלב ודם, או להיות בעל אוב, ובטח שלא לסוך בשמן המשחה.

מטענות האשכול עולה, כי החששות הן 1) חלול שבת. 2) גלוי עריות. 3) ע"ז.
לפני שנמשיך אבהיר כי לע"ע לא ידעתי מה חשש ע"ז יש באינטרנט פרוץ אשמח להבהרה. בכל אופן נמשיך עם שני החששות הראשונים.

לפני שממשיכים חשוב לחלק - וזו לא קונספציה: המציאות מספרת כי את בעלי הסמרטפון יש לחלק בכללות לשתי קבוצות: קבוצה א) אנשים שגדלו בתוך קהילות סגורות מאוד, שלא לומר קיצוניות, הרואות באינטרנט שטן ומשחית, מסית ומדיח. קבוצה ב) אנשים נורמטיבים שגדלו בתוך קהילה בה אינטרנט אינו כלי משחית - קרי: ע"ז, גילוי עריות, שפיכות דמים. אלא - בשימוש נכון ע"י חסימה מעולה - יכול לשמש לדברים טובים.
ליית מאן דפליג
מי שחבר בקבוצה הראשונה - ויעידו מוכרי הסמרטפונים ב'דוידקה' - הנה כל נפילה קטנה יכולה להביא לשאול תחתית. משא"כ בקבוצה השניה בה לנופל כואב על התקרית אך מנסה הוא לשכוח ולהמשיך הלאה. בד"כ הוא מצליח.
על החילוק בין הקבוצות - אירוע, פרשנות, רגש ותגובה, אפשר לכתוב בהרחבה, אך כמדומני שהדבר מובן.
ליית מאן דפליג
גם החברים בקבוצה הראשונה לא בנקל יגיעו לכל האיסורים הנ"ל.
אף שבנוגע לאיסור שבת למרבה הצער הדבר קרוב יותר, מ"מ בנוגע לאיסור עריות אין הדבר פשוט.
נו נו נו נו.
באיסור זה גופא יש לחלק: 1. קרובות. 2. נידה.
הנה המאשים את בעלי האינטרנט הפרוץ באיסור הראשון, אינו מבין כלל בנושא, כפי הנראה גדל בקהילה סגורה מדי וספק אם יתאושש מכך אי פעם.
בנוגע לאיסור השני, שהוא גדרה ההלכתי של חזקת כל בת ישראל טרם תנשא, אמנם הדבר פשוט יותר, אך עדיין רחוק הוא עד מאוד. והמאשים בעל האינטרנט הפרוץ בכך - ברי הוא חושד בכשרים - כל ישראל בחזקת כשרות - ולוקה בגופו.
רובא וחזקה רובא עדיף
עד כאן דברי, אבקש שלא להגיב ב"תמים", "שבוי בקונספציה" וכדו'. הנכתב הוא מנסיון רב עם נוער מתמודד.
זה רק מעצים את התמימות. מחמת שמכמה שיחות עם חברים (שלא מגיעים כלל ועיקר מקהילות סגורות) שמעתי דברים אחרים לגמרי לגמרי.
כמו כן אבקש שלא לצטט מספורי 'קובי לוי ואלף השדים'.
הכי נחמד שזה מיד מגיע למקום של קובי לוי. כל טיעון עובדתי או לאו נגד האינטרנט , בלי קשר לסיפורי קובי לוי. ממילא משייך אותך למעריצי קובי לוי תלמידו ושומע ליקחו
אז אנא בחביבותא נא יבין מר כי אין קשר וכל דברי באשר חומר האיסור באינטרנט הפרוץ דייקא הם עוסקים.

זה מעניין.
וכן, אני מכיר את הסיפורים הספרים העלונים כולם. ואני לא חושב שזה רובם. ע"פ הסטטיסטיקות הכי מחמירות יש בציבור שלנו רבבות מכשירים פרוצים, אם רובם היו עד כדי.. זה היה אמור להיות קהילה חילונית פנים חרדית.
רוב החרדים העובדים מחזיקים מכשיר מוגן ב''ה, (ואגב מבירור עמוק אין שום סיבה להחזיק מכשיר פרוץ לצורכי פרנסה, זה נטו לצורכי בילוי.)
ואני הדגשתי בן אדם מיושב בדעתו ומתוך מחננו (ולא נער נושר ולא אחד שפרש, אלא חרדי עובד מה שנקרא), תרצה יותר ספציפי? נקח קבוצה של עשרה אנשים חרדים (חיצונית לפחות) שלפרנסתם מחזיקים מכשיר (פרוץ) עובדים מבוקר ועד מתי שהוא (כמנהג דורנו) מתפללים שלושה תפילות ביום ומשתתפים בערב בשיעור. לדעתך יש בהם שישה לפחות שעוברים על כרת?
מתוך המיעוט שמחזיק מכשיר פרוץ, חד ערכי שישה מתוך עשרה הם חייבי כריתות.

רובא וחזקה רובא עדיף
מעיקרא לייתא. הרי יש כאן ספק על ה'רובא'.
זה רק מעצים את התמימות. מחמת שמכמה שיחות עם חברים (שלא מגיעים כלל ועיקר מקהילות סגורות) שמעתי דברים אחרים לגמרי לגמרי.
זו תמיד הטענה של הצד שכנגד. ואין לי אלא לתמוה על כך שעל אף שעסקתי רבות עם נוער מתמודד, מעולם לא שמעתי סיפורים מסמרי שער שכאלו.
הכי נחמד שזה מיד מגיע למקום של קובי לוי. כל טיעון עובדתי או לאו נגד האינטרנט , בלי קשר לסיפורי קובי לוי. ממילא משייך אותך למעריצי קובי לוי תלמידו ושומע ליקחו
שמח שנחמד לך. הסיבה לכך היא המשותף לשניים: 1. סיפורים מסמרי שער. 2. טענה כי הסיפור עובדתי.
לא כתבתי על דבריך ישירות אלא על הנכתב בשמונת העמודים דלעיל.

מעיקרא לייתא. הרי יש כאן ספק על ה'רובא'.
למה ספק???
אני קים לי שיש רובא
ואתה קים לך שאין רובא (יעוי' קונטה''ס)
זו תמיד הטענה של הצד שכנגד. ואין לי אלא לתמוה על כך שעל אף שעסקתי רבות עם נוער נושר, מעולם לא שמעתי סיפורים מסמרי שער שכאלו.
לא הבנתי לא שמעת מנוער נושר שיצר קשרים (שהובילו למעשים) דרך המכשיר. (שכבודו יפנה אותי לנוער הנושר שעימו הוא מתעסק נראה שמדובר בקודשי ישראל הדומים למלאכים וכל שיגם ושיחם עבודת ה' ויראתו כל הימים)
שמח שנחמד לך. הסיבה לכך היא המשותף לשניים: 1. סיפורים מסמרי שער.
זה יש לך גם בעלונים של קופת העיר וועד הרבנים על טרגדיות סתם בלי קשר לטכנולוגיה
2. טענה כי הסיפור עובדתי.
אתה גם מגיע בשם העובדות.

למה ספק???
אני קים לי שיש רובא
ואתה קים לך שאין רובא (יעוי' קונטה''ס)
נו, אז כיוון שלדידי קים שאין רובא - מה מקום יש לטענה דלעיל, ועוד בהדגשה.
לא הבנתי לא שמעת מנוער נושר שיצר קשרים (שהובילו למעשים) דרך המכשיר. (שכבודו יפנה אותי לנוער הנושר שעימו הוא מתעסק נראה שמדובר בקודשי ישראל הדומים למלאכים וכל שיגם ושיחם עבודת ה' ויראתו כל הימים)
לא אמרתי שלא, אבל זה לא קורה כ"כ מהר בכלל לא. ובטח שאין להאשים בכך 1. אדם נשוי. 2. שהגיע מקהילה נורמלית.
וזו הסיבה שאין לחשוד בכל אדם ש"בטח ובטח עובר על כרתות".
זה יש לך גם בעלונים של קופת העיר וועד הרבנים על טרגדיות סתם בלי קשר לטכנולוגיה
כנראה אבל שהנושא המשותף עושה משהו.
אתה גם מגיע בשם העובדות.
כן אני אבל לא מספר סיפורים על עובדות. אלא שלא שמעתי סיפורים על עובדות. וק"ל.

נו, אז כיוון שלדידי קים שאין רובא - מה מקום יש לטענה דלעיל, ועוד בהדגשה.

לא אמרתי שלא, אבל זה לא קורה כ"כ מהר בכלל לא. ובטח שאין להאשים בכך 1. אדם נשוי. 2. שהגיע מקהילה נורמלית.
וזו הסיבה שאין לחשוד בכל אדם ש"בטח ובטח עובר על כרתות".

כנראה אבל שהנושא המשותף עושה משהו.

כן אני אבל לא מספר סיפורים על עובדות. אלא שלא שמעתי סיפורים על עובדות. וק"ל.
נראה שאין טעם להמשיך בויכוח עד כמה שהוא במישור העובדתי וזה בכה וזה בכה. החשוב היה לי להעמיד דעתי.

כמדומה שעוד לא נכתבה תגובה מסוג זה.
נראה לי שבאמת כיום אין ברירה, מי ששולח את ילדו לישיבה פחות פרום שלא יהיה טענות אח"ז על כל מה שקורה, הלא ברור שבישיבות הפרום (לא פוניב'ז) המצב יותר טוב, לא הרי תפארתה כהרי וולפסון, ולכן החכם עיניו בראשו.
אותו דבר לא רק בשליחה לישיבה אלא גם בהתנהלות יום יומית, האם הבן מתחנך לפרומקייט (אין כוונתי לצדקות אלא לפרומקייט ממש, מהסוג של פאות גדולים, וכמובן לא בלחץ שכידוע אינו מוסיף טוב), ולא לסירוק השער וכו', ממילא חבריו הם יותר הפרומר'ס, ואכמ"ל בזה, וד"ל.

רוב החרדים העובדים מחזיקים מכשיר מוגן ב''ה, (ואגב מבירור עמוק אין שום סיבה להחזיק מכשיר פרוץ לצורכי פרנסה, זה נטו לצורכי בילוי.)

מתוך המיעוט שמחזיק מכשיר פרוץ, חד ערכי שישה מתוך עשרה הם חייבי כריתות.
חוששני כי אתה מגזים, גם אם אדם מחזיק חלילה לצערנו בפרוץ מכאן ועד להיות חייבי כריתות הדרך רחוקה, מסכים איתך שהוא קרוב מאד ליפול ולעבור עבירה, אבל יש מחסום שיש אותו ליהודי, שרובא לא יעברו אותו.

חוששני כי אתה מגזים, גם אם אדם מחזיק חלילה לצערנו בפרוץ מכאן ועד להיות חייבי כריתות הדרך רחוקה, מסכים איתך שהוא קרוב מאד ליפול ולעבור עבירה, אבל יש מחסום שיש אותו ליהודי, שרובא לא יעברו אותו.
נראה שאין טעם להמשיך בויכוח עד כמה שהוא במישור העובדתי וזה בכה וזה בכה. החשוב היה לי להעמיד דעתי.

חזור
חלק עליון