הדור הצעיר לאן?| דף 7 | פורום אוצר התורה הדור הצעיר לאן?| דף 7 | פורום אוצר התורה

הדור הצעיר לאן?

הנקודה היא שלאנשים קשה להאמין למה שאומרים, שאנשים נורמטיבים החזיקו סמרטפון ואחרי שבוע כבר עברו על כל הג' עבירות, שזה דבר שנשמע מוגזם שאדם נורמלי (לא בחור צעיר) לאחר שבוע סמרטפון מגיע לכאלה מקומות.
וכן שעומד מישהו בפני אלפים ואומר שיש לו מאות סיפורים כאלה, וכאדם שחי בסביבה עם אנשים, הייתי צריך להכיר לפחות סיפור אחד מוזר כזה, שלאחר שבוע סמרטפון וכיו"ב הוריד את הכיפה, וכיון שאני לא מכיר אפילו לא אחד כזה, זה נשמע באמת הגזמה שמגזימים כדי להסביר את חומר הענין, ועל זה בונים שאסור גם עם סינון וכו' וכו' וכו'.
ולכן אנשים נורמלים קשה להם לקבל את הצורה שאתה וכיו"ב מציגים את הדברים.
למה תוך שבוע?? מי אמר??
הבט סביבך קרובי משפחה, חברים ,שכנים. תוכל ודאי למצוא משפחות רבות שהאבא יצא לעבוד ורכש סמרטפון ובתהליך איטי אתה רואה שהבנאדם משתנה אם זה במראה חיצוני פתאום אחר, אם זה בדברים בולטים יותר, ולפעמים זה תהליך שעובר עליו עצמו וזהו. ופעמים שגם האשה בארוע וגם היא משתדרגת פתאום ומגלה עולם וכל הבית עובר שינוי דרסטי. ואתה רואה כבר ניצני קלקול וניתוק אצל הילדים ודאי ופעמים גם אצל ההורים.
וישנם מקרים רבים שמתפרקת החבילה, או חוסר התאמה מכורח המצב, או לחילופין קלקול ונטישה של אחד הצדדים. ובקיצור נראה לי שכל אדם בוגר מכיר מקרה או שנים

...כואב לי הדבר בעיקר על חוסר המודעות ועל ניסיונות ההשתקה שנובעים מחשיבה מסגרתית וסטיגמתית, והרי אין ספק שאם אותם צעירים היו מודעים לחומר הנזק היו נזהרים שבעתיים לבל יפלו בו ו
וממילא שומא עלינו להגביר המודעות ולחדד עוצם הנזק שיש באינטרנט הפרוץ.
אכן, מסכים
אך אין לשקר ולהפריז יתר על המידה

וממילא שומא עלינו להגביר המודעות ולחדד עוצם הנזק שיש באינטרנט הפרוץ.
אני חולק על מר.
הארגונים כיום עושים בדיוק רב את מה שכתבת, והרי אתה עצמך אמרת שאנשים לא אוהבים את הקיצוניות,
הבנת הציבור כיום (בעקבות ההפרזות של ארגונים שונים) הוא שלומר 'סמרטפון פרוץ זה 100 אחוז איסורין חמורים', זה בדיוק קיצוניות, ומהגישה הזאת נקעה נפשם של יראי ה' בטענה שיביאו דברי אמת ולא סיסמאות והגזמות מיותרות.
עצם הקצנת הדברים גורם נזק עצום לארגונים אלו בפרט ולכל המאבק באינטרנט הפרוץ בפרט, כיון שאנשים רואים פרסומים ומודעות ואומרים לעצמם 'אלו סתם קיצוניים'.
אפשר וצריך להגביר את המודעות, וכיצד עושים זאת - שלב ראשון, להביט במעשיהם של ארגונים אלו ודומיהם עד היום, ולהבין מה לא צריך לעשות כדי באמת להצליח לשנות משהו.

יש לי לא מעט קרובי משפחה חילונים, מן הסתם לכולם יש סמארטפון, ומסתמא לאיש מהם אין סינון. ואם אתה חושב שכל היום עיניהם בזימה ועריות - אתה הוא המדומיין. יתכן שמי מהם יצפה פה ושם, מסתבר, אבל עיקר עיסוקם בטלפון הוא כטלפון, כאינטרנט זמין לכל שימוש שצריכים - וייז, בנק, חיפוש גוגל, חיפוש מסעדות, וכו' וכו', בנוסף לקבוצות וואצאפ המכילות תכנים בלי סוף - קשקושים ובזבוזי זמן, ומסתמא גם לעתים בדיחות שנפש היפה לא סובלתם, וכמובן - משחקים ממשחקים שונים. יש לי גיס וגיסה, שמסתמא רוב עיסוקם בקבוצות וואטסאפ נגד ראש הממשלה, זה שיחם ושיגם, ולא נשמע לי סביר כלל וכלל שהם נמצאים במקומות שאנו מחשיבים כביבים.
ומדוע שאחשוב שחרדי שעדיין מגדיר את עצמו כחרדי אך יש לו טלפון לא מסונן - מדוע שאחשוב שרוב שיחו ושיגו בגרוע שבפריצות? כמה כבר אפשר להתעסק בזה? וכי אין חדשות? בדיחות? משחקים? וואטסאפ?
ישנו פער גדול בין התפיסות החינוך היום הוא השתייכות לאן להשתייך

אין שום איסור ללכת עם חולצה כחולה ולמרות זאת אנשים חוששים לזה יותר ממה שחוששים לאיסורים אחרים

אין שום איסור ללכת עם כיפה סרוגה ולמרות זאת אנשים חוששים לזה יותר מאיסורי תורה

להחזיק סמארטפון זאת השתייכות לחברה הכי גרועה שיש לחברה של עוברי איסורי כריתות גם אם אתה לא מתחייב כריתות בשימושך בסמארטפון

אמנם אוי לי ששמתי ראשי בין הגדולים דכאן.
אבל עניות דעתי כדברי הרב @פסיק פומיה ואינני מסתייג אפילו ממילה אחת מדבריו (מניסיון אישי).
אמנם תמה אני, היכן כל כך מצוי לכ"ת אנשים ובחורים שקונים סתם כך, סמארטפון פרוץ?!

כן שעומד מישהו בפני אלפים ואומר שיש לו מאות סיפורים כאלה, וכאדם שחי בסביבה עם אנשים, הייתי צריך להכיר לפחות סיפור אחד מוזר כזה, שלאחר שבוע סמרטפון וכיו"ב הוריד את הכיפה, וכיון שאני לא מכיר אפילו לא אחד כזה, זה נשמע באמת הגזמה שמגזימים כדי להסביר את חומר הענין, ועל זה בונים שאסור גם עם סינון וכו' וכו' וכו'.
כאלו שהורידו את הכיפה אני לא מכיר,
א-ב-ל אני מכיר כמה וכמה, שברגע של חולשה (כמו הקורונה) קנו סמרטפון, וברי לי שאילולי זה הם היו קמים מהמשבר ממזמן, ועכשיו הם תקועים עם זוהמת הנחש רח"ל.

אמנם אוי לי ששמתי ראשי בין הגדולים דכאן.
אבל עניות דעתי כדברי הרב @פסיק פומיה ואינני מסתייג אפילו ממילה אחת מדבריו (מניסיון אישי).
אמנם תמה אני, היכן כל כך מצוי לכ"ת אנשים ובחורים שקונים סתם כך, סמארטפון פרוץ?!
לא מדבר על סתם אנשים, מדבר על מקרים שאתה צריך לעבודה או לחילופין יותר מצוי שאשתך צריכה, ופעמים שמתמימות וחוסר מודעות ופעמים טפי התחכמות בבחינת אני חזק מן הנסיונות הללו, וטיעונים מן הסוג שמי שמתערערת לו הרוחניות מפלסטיק שבור היא לא שווה וכו' וכו' אנשים רוכשים סמרטפון ללא הגנה מינמלית (אולי עם חסימה ברמה של רימון)
וזה ודאי שאם לא יתחדד המסר בציבור שסמרטפון פרוץ זה סוף הדרך, נראה בעוד כמה שנים כמות עצומה של חרדים שיש בידם מן הזן הזה.

כאלו שהורידו את הכיפה אני לא מכיר,
א-ב-ל אני מכיר כמה וכמה, שברגע של חולשה (כמו הקורונה) קנו סמרטפון, וברי לי שאילולי זה הם היו קמים מהמשבר ממזמן, ועכשיו הם תקועים עם זוהמת הנחש רח"ל.
אני מכיר כמה שהורידו את הכיפה, כמה מהישיבה שלמדתי בה (ולמדתי באחת הישיבות הכי נחשבות) ועוד כמה אברכים ובעלי משפחות שנתפרסם סיפורם בראש חוצות (ומכיר אחד באופן אישי).
אמנם אני מסכים איתך, שזה ודאי לא הרבה ותופעה של יחידם, אלא שאתה רואה מלא מלא מלא חרדים שחוץ מהמסגרת החיצונית של תפילות בבהכ''נ ולבוש חרדי בשבת, הם חילונים לכל דבר ועניין.

בגיל צעיר זה תופס את כל המחשבה וכן גם השיח,
גיל 15 זה מדד? ששה נערים חילונים שאני מכיר זה מדד? יוצא לי לא פעם לשמוע - בלי ידיעתם - שיחות שלהם, זה ממש לא הנושא. בטלפון הם שקועים כל היום במשחקים.
ועל זה אמר
וכבר שאל רופא את הפני מנחם זי"ע למה הוא לא מתרגש מלשבת אצל אשה, וחרדים כן.
וענה לו, שזה כמו שהולכי מדבריות הולכין יחף במדבר ולא מרגישים שום כאב, אבל אנשים מערביים כל אבן קטנה כואב להם.
וזהו החיליק בין חילוני עם סמארטפון לחרדי עם סמארטפון.
ואקוה שדברי מובנים.

גיל 15 זה מדד? ששה נערים חילונים שאני מכיר זה מדד? יוצא לי לא פעם לשמוע - בלי ידיעתם - שיחות שלהם, זה ממש לא הנושא. בטלפון הם שקועים כל היום במשחקים.
ועל זה אמר
מה שנקרא - הלואי
ולא יפגום כבודו בתמימותו וימשיך להלך בה

כן

כן

מכיר, לא השתכנעתי ממנו.

כן
א. אין אופציה לענות על הכל כן. זה סותר.
בכל מקרה על פי דבריך בהודעות דלעיל לכל אורכם נראה שאתה יותר הולך לפי השערות הגיוניות (שלא עובדות במציאות)+ כמה בודדים (שחשבת) שהכרת.

א. אין אופציה לענות על הכל כן. זה סותר.
בכל מקרה על פי דבריך בהודעות דלעיל לכל אורכם נראה שאתה יותר הולך לפי השערות הגיוניות (שלא עובדות במציאות)+ כמה בודדים (שחשבת) שהכרת.
למה סותר שזו ההשערה ההגיונית מבחינתי, וגם הכרתי כמה מסביבתי, וגם אני מכיר מעבר לאלו שהכרתי בסביבתי את המציאות הכוללנית בשטח????

למה סותר שזו ההשערה ההגיונית מבחינתי, וגם הכרתי כמה מסביבתי, וגם אני מכיר מעבר לאלו שהכרתי בסביבתי את המציאות הכוללנית בשטח????
כי לדעתי בנושא הזה הרבה פעמים ההשערות ההגיוניות מתנגשות עם המציאות. בעיקר אצל אלו שקוראים רבות על פגעי הטכנולוגיה והם קצת מערבבים.
וכן להכיר כמה בודדים זה להכיר מהצד, ולהכיר את העובדות והמציאות זה לחיות אותה (באופן יחסי כמובן).

כי לדעתי בנושא הזה הרבה פעמים ההשערות ההגיוניות מתנגשות עם המציאות. בעיקר אצל אלו שקוראים רבות על פגעי הטכנולוגיה והם קצת מערבבים
זה שאני קורא רבות על פגעי הטכנולוגיה זהוי עובדה נכונה חלקית, אך העובדה היותר מוחלטת ומגוחכת, שמר קובע מכח הגיון והשערה, שההגיון שלי מתנגש עם המציאות.

וכן להכיר כמה בודדים זה להכיר מהצד, ולהכיר את העובדות והמציאות זה לחיות אותה (באופן יחסי כמובן).
כבר כתבתי לעיל (עי' בהודעות הקודמות שלי בנושא) שאני מכיר יהודי פסיכולוג (שהוא עצמו עם סמרטפון) שמטפל המון במקרים של התמכרויות ועוד, ומבחינתי הוא בר סמכא טפי ממר (כל זמן שאיני יודע מיהו)
כל אחד שמכיר מעט נערי רחוב ושוליים (ולצערי הכרתי כמה) יודע מה עומד להם בראש, ויודע מה מכילות הפלטפורמות הטכנולוגיות שבהם משתמש הנוער הצעיר (החילוני) .

זה שאני קורא רבות על פגעי הטכנולוגיה זהוי עובדה נכונה חלקית, אך העובדה היותר מוחלטת ומגוחכת, שמר קובע מכח הגיון והשערה, שההגיון שלי מתנגש עם המציאות.

כבר כתבתי לעיל (עי' בהודעות הקודמות שלי בנושא) שאני מכיר יהודי פסיכולוג (שהוא עצמו עם סמרטפון) שמטפל המון במקרים של התמכרויות ועוד, ומבחינתי הוא בר סמכא טפי ממר (כל זמן שאיני יודע מיהו)
כל אחד שמכיר מעט נערי רחוב ושוליים (ולצערי הכרתי כמה) יודע מה עומד להם בראש, ויודע מה מכילות הפלטפורמות הטכנולוגיות שבהם משתמש הנוער הצעיר (החילוני) .
א. יש חילוק עצום בין חרדי שנפל לבין חילוני מבית.
ב. יש הבדל בין רשתות חברתיות לבין אתרים ייעודיים לה"י.
ג. ברור שהראש שלהם מלא בזבל בכמויות שאין בחיריה, אבל להגיד שרוב מה שהם עושים בסמארטפון זה חיפוש זבל - פחות נכון.

א. יש חילוק עצום בין חרדי שנפל לבין חילוני מבית.
לכן הדגשתי ''פלטפורמות טכנולוגיות שמשתמשים בהם הנוער החילוני
ב. יש הבדל בין רשתות חברתיות לבין אתרים ייעודיים לה"י.
גם הרשתות החברתיות של הצעירים מלאים תועבה(ולא אנקוט שם ואקווה שמבין מר)
ג. ברור שהראש שלהם מלא בזבל בכמויות שאין בחיריה, אבל להגיד שרוב מה שהם עושים בסמארטפון זה חיפוש זבל - פחות נכון.
מנין לך???????
לבד מזאת שאי''ז חיפוש זבל אלא זה השיח המרכזי קשרים וכו'

לדעתי העניה הארגונים שנלחמים בטכנולוגיה צריכים להחריף את המסרים ולהוביל אותם לכיון הנ''ל של חייבי כריתות וכדו' תוך הצפה של מקרים לציבור (כמובן תוך הסתרת פרטים, אבל שיהיה אמין ומאנשים מוסמכים שמטפלים בתחום) ולוואי שיהיה זה תחילתו של התיקון ולכה''פ בלימת הדרדרות הציבור החרדי למחוזות טרוף האינטרנט.
לא יעזור רק יזיק
כי כשאתה מקצין משהו למי שיש לו נסיונות בזה הרבה יותר קשה לו לעזוב אותם כי הוא כבר חייב כרת וכו'

לא יעזור רק יזיק
כי כשאתה מקצין משהו למי שיש לו נסיונות בזה הרבה יותר קשה לו לעזוב אותם כי הוא כבר חייב כרת וכו'
עוד לפני "כי הוא חייב כרת"
רוב ככל משתמשי האינטרנט בציבור שלנו לא באמת מגיעים למחוזות של חיוב כרת דרך האינטרנט. (אני מדבר לא על בחורים שנושרים וכדומה אלא על בן אדם מיושב בדעתו) וכאשר אני מפריז ברמות על סכנה ואני מפחיד בן אדם ואומר לו שכל מי שחוצה מעבר חציה באדום הוא מת בייסורים באותו הרגע - ותכלס הבן אדם יודע שזה לא נכון, אז גם אם מחר אני יבוא ויגיד לו שהוא בעצם צודק והתכוונתי שיכול לבוא אוטו וכו - הוא כבר לא ישים עלי.

חזור
חלק עליון