בד"צ בית יוסף - האם יש אפשרות לסמוך בדיעבד| דף 5 | פורום אוצר התורה בד"צ בית יוסף - האם יש אפשרות לסמוך בדיעבד| דף 5 | פורום אוצר התורה

בד"צ בית יוסף - האם יש אפשרות לסמוך בדיעבד

מן הראוי, להביא עובדות...
האשכול פה הוא על ב"י לא על אחרים, אם תרצה תפתח עליהם ונדבר שם
לא גדלים מהשפלתו של השני,
בהחלט, רק הבאתי השוואה עניינית בלי להשפיל אף אחד
זה דיון מרתק לגופו של בד"צ מסויים, לטב ולמוטב, אבל מה הקשר להשמיץ על מכשילים ב'טריפות'.... אם תרצה דוקא יש לי כמה שוחטים שמוכנים להעיד שמה שבבד"ץ האשכנזי פוסלים, לוקחים אותה בד"ץ (בדיר אל אסד) ולך תברר.
ביררתי כבר בעבר את כל ההשמצות האלו. אלו לא דברים שהיו בעולם כאן.

רבותי. אפשר לפתוח אשכול ייעודי על שחיטת העדה. באשכול הזה כדאי להישאר ממוקדים בנושא שלשמו הוא נפתח.

נ.ב
ההודעות האחרונות הועברו אשכול חדש. חו"ר הפורום מוזמנים להמשיך שם את הדיון בנוגע לשחיטת העדה.

ביקורת
בשנת 2017 ראש מחלקת הכשרות במשרד לשירותי דת, עמיחי פילבר, אמר:
”יש בד"צים פרטיים שמפעילים מערך משגיחים עצמאי ודורשים הקפדה על חומרות מיוחדות, כמו בד"ץ העדה החרדית ובד"ץ הרב לנדא. בד"צים אחרים לעומתם הם אשליה אחת גדולה. הם מסתמכים על המשגיחים שלנו ולא דורשים שום דבר מעבר למה שדורשת הרבנות. כל ה'תרומה' שלהם היא בגביית כסף על התעודה. בד"ץ בית יוסף הוא דוגמה מובהקת לפרצה הזו. זו מערכת שגובה כסף ותו לא”.[8]
בשנת 2018 בתוך חודש אחד אירעו שתי תקלות חמורות בהשגחה. במקרה אחד שווקו חתיכות בשר רבות שלא נוקרו מחלב. באירוע אחר ממתק חמץ שווק ככשר לפסח. בשני המקרים דיווחו צרכנים על המכשול, והמוצרים נאספו.[9]

כשרות בית יוסף – שומר נפשו ירחק מהם. הבעיות שם קשות ורבות, ובמקומות רבים הרבנות כבר טובה מהם.
זאת אני אומר מידיעה ועדויות שנמסרו בפני ממשגיחים מטעמם, וממקורות רבים נוספים.
זאת ועוד – ההגדרה של בית יוסף כ"בד"ץ" – היא עצמה פיקציה וזיוף, היות ואין לגוף זה שום בד"ץ העומד מאחריו. [בד"ץ – קרי בית דין צדק הדן בכל הבעיות המתגלעות ביום יום בכל גוף כשרות. כשאין בד"ץ – מנהל ההכשר הוא גם ה'פוסק' בכל בעיה שמתגלעת, וד"ל]. תקופה מסוימת ניסו להקים בד"ץ אך חברי הבד"ץ פרשו כשראו את העובדות בשטח.

אותו אחד שאמר בתקשורת

ר' אברהם יוסף באמירה חסרת תקדים: הרבנות עדיפה על הבד"ץ​

הגאון הרב אברהם יוסף בהתבטאות חסרת תקדים, בתכניתו 'שמור וזכור' ברדיו קול חי: "היום ברוך ה' התקדמנו המון ופעמים רבות שכשרות הרבנות עולה ברמתה פי כמה וכמה על פני הבד"ץ, אני אומר את הדברים באחריות"

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
רק שאני תמה על הספרדים שהצליחו לפתח חומת מגן כ"כ עצומה שכמה שיסיבירו להם שזה חמור, ויש כ"כ הרבה עדיות, כ"כ הרבה עובדות, ועכ"ז אפי' לא חוששים אולי לפרוש מספק????
רבש"ע עד מתי.
דיברתי עם רב קהילה גדולה בצפון הארץ ששיך לציבור הספרדי, הסברתי, הבאתי דוגמאות, העליתי משיגחים על הקו,
כלום לא עזר. נאדה. גורנישט.
ולמרות שאין מענה בפיהם.
מה קורה פה?

רק שאני תמה על הספרדים שהצליחו לפתח חומת מגן כ"כ עצומה שכמה שיסיבירו להם שזה חמור, ויש כ"כ הרבה עדיות, כ"כ הרבה עובדות, ועכ"ז אפי' לא חוששים אולי לפרוש מספק????
רבש"ע עד מתי.
דיברתי עם רב קהילה גדולה בצפון הארץ ששיך לציבור הספרדי, הסברתי, הבאתי דוגמאות, העליתי משיגחים על הקו,
ולמרות שאין מענה בפיהם.
מה קורה פה?
א. רוב הספרדים בני תורה לא אוכלים, אולי ההורים שלהם.
ב. גם אצל האחרים לאט לאט כבר מצליחים להבין שמרן לחוד והכשר לחוד.

הלואי ואתה צודק.
בתוך עמי אנכי יושבת,
ציבור עצום ממש קונה את זה "לכתחילה".
יעידו הרשתות הגדולות בריכוזי הציבור החרדי

רבש"ע עד מתי.
ולמרות שאין מענה בפיהם.
מה קורה פה?
אל תנסה לחנך ציבור עם הדמיונות שלך, גם אם מצאת כמה פאשלות שיש בכל בד"ץ אחר לא פחות ואולי יותר.
ב"ה אוכלים ואוכלים ללא פקפוק, הם ורבניהם
ב. גם אצל האחרים לאט לאט כבר מצליחים להבין שמרן לחוד והכשר לחוד.
מרן לחוד בד"ץ לחוד ועל שניהם אנו סומכים ללא פקפוק

עשיתי סקר קצר בכולל שלי (אהבת שלום) ואף אחד אינו אוכל חוץ ממני שאכלתי והפסקתי :(
זהו שהכולל שלך לא מייצג את "רוב" בני התורה הספרדים. אא"כ אתה קורה בני תורה לסוג אברכים מאוד מאוד מאוד מאוד מסויים.

זהו שהכולל שלך לא מייצג את "רוב" בני התורה הספרדים. אא"כ אתה קורה בני תורה לסוג אברכים מאוד מאוד מאוד מאוד מסויים.
האמת צפיתי מראש את התשובה...
אבל אני בכולל שלא במרכז העיר אלא בפרווריה ששם הוא כן אברכים סטנדרטיים.

אל תנסה לחנך ציבור עם הדמיונות שלך, גם אם מצאת כמה פאשלות שיש בכל בד"ץ אחר לא פחות ואולי יותר.

ב"ה אוכלים ואוכלים ללא פקפוק, הם ורבניהם

מרן לחוד בד"ץ לחוד ועל שניהם אנו סומכים ללא פקפוק
לפחות בזה צדקתי, שהספרדים רח"ל ממשיכים לאכול מהכשר זה, משל היה כשר למהדרין. ה"י.
לתשומת לב הרבנים דלעיל החושבים שהספרדים כבר פרשו מהם.
אבא תרחם!

הכתוב למעלה שפעמים הרבנות עדיפה מההכשר
צריך לי הקטן ביאור, האין על כל מוצר גם כשרות הרבנות מלבד בד''ץ פרטי איזה שיהיה??

הכתוב למעלה שפעמים הרבנות עדיפה מההכשר
צריך לי הקטן ביאור, האין על כל מוצר גם כשרות הרבנות מלבד בד''ץ פרטי איזה שיהיה??
כנראה מתכוון שעצם זה שיש לצד חותמת הרבנות עוד חותמת שלדעתו לא מספיק טובה, זה מוריד את רמת הרבנות. כמ"ש אוי לרשע ואוי לשכנו

חזור
חלק עליון