בד"צ בית יוסף - האם יש אפשרות לסמוך בדיעבד| דף 2 | פורום אוצר התורה בד"צ בית יוסף - האם יש אפשרות לסמוך בדיעבד| דף 2 | פורום אוצר התורה

בד"צ בית יוסף - האם יש אפשרות לסמוך בדיעבד

הרב @שומת נזיקין אוקי הבנו, אתה לא אוהב את בד"ץ בית יוסף, אתה סבור שהם לא רציניים, אתה סבור שהשגחתם לא השגחה. הבנו. דעתך לא תעלה לנו ולא תוריד לנו ואין צורך לחזור עליה שלוש פעמים בעמוד. שמענו.

אני שמעתי המון עדויות ולה''ר (לתועלת, כמובן) מאנשים נאמנים ביותר על דברים די מזעזעים...
אינני יודע אם אחרי שמתרפסם פעם בכמה חודשים/שנים על כל מיני ''תקלות'' מטעמם, עד כדי איסור כרת (!!!!) [חמץ בפסח] כמו שהיה אז עם החומצת לימון וכו' כמדומה בפסח תשפ''ג - שגם לא רצו לפרסם את זה אז וכו' וגם שתשע''ח או ע''ט היה ממתק חמץ בפסח ועוד ועוד

אני בחיי לא הייתי מעיז, אפי' בשעת הדחק לאכול מהכשר שהכשיל (יותר מפ''א) באיסור כרת (!!!), אפי' בשאר ימות השנה כי בפסח פשיטא דפשיטא שלא אוכל, ויש עוד הרבה דברים (אולי קצת פחות חמורים מחמץ בפסח) שכל מי שיברר קצת אצל אנשים ''מבינים'' יבין במה מדובר

בכל רחבי הארץ בחורי הישיבות אוכלים וזוללים במסעדות של מוכרים חילוניים גמורים
עם הככשר בד"צ ב"י.
זה המציאות בטבריה, ובכל הצפון.
מה עושים?
רבותי? מה עושים
בחור שזולל, לא משנה היכן, איננו זכאי לתואר הכבוד "בחור ישיבה",
ומזה תלמד לכל השאר.

אני שמעתי המון עדויות ולה''ר (לתועלת, כמובן) מאנשים נאמנים ביותר על דברים די מזעזעים...
אינני יודע אם אחרי שמתרפסם פעם בכמה חודשים/שנים על כל מיני ''תקלות'' מטעמם, עד כדי איסור כרת (!!!!) [חמץ בפסח] כמו שהיה אז עם החומצת לימון וכו' כמדומה בפסח תשפ''ג - שגם לא רצו לפרסם את זה אז וכו' וגם שתשע''ח או ע''ט היה ממתק חמץ בפסח ועוד ועוד
חומצת לימון בפסח=כרת?
אני בחיי לא הייתי מעיז, אפי' בשעת הדחק לאכול מהכשר שהכשיל (יותר מפ''א) באיסור כרת (!!!), אפי' בשאר ימות השנה כי בפסח פשיטא דפשיטא שלא אוכל, ויש עוד הרבה דברים (אולי קצת פחות חמורים מחמץ בפסח) שכל מי שיברר קצת אצל אנשים ''מבינים'' יבין במה מדובר
אני בחיי לא הייתי מעיז אפ' בשעת הדחק לאכול מהכשר שהכשיל (יותר מפ"א) באיסור טרפה (!!!) אפ' בשאר ימות השנה כי בפסח פשיטא דפשיטא שלא אוכל, ויש עוד הרבה דברים (אולי קצת פחות חמורים מטרפה) שכל מי שיברר קצת אצל אנשים ''מבינים'' יבין במה מדובר

חומצת לימון בפסח=כרת?
זה לא היה בעיה של 'חומצת לימון', אלא בעיה של חמץ, לא זוכר בע''פ את הפרטים, תברר אצל 'מבינים'
אני בחיי לא הייתי מעיז אפ' בשעת הדחק לאכול מהכשר שהכשיל (יותר מפ"א) באיסור טרפה (!!!) אפ' בשאר ימות השנה כי בפסח פשיטא דפשיטא שלא אוכל, ויש עוד הרבה דברים (אולי קצת פחות חמורים מטרפה) שכל מי שיברר קצת אצל אנשים ''מבינים'' יבין במה מדובר
איה''נ, אני לא אוכל סתם הכשרים בעלמא, אבל יש בהכשר הנ''ל זילזול שיטתי בנושאים חמורים, ואכמ''ל כי אינני בקי בהכשרים כדבעי, ואני נסמך על אנשים שאני סומך עליהם יותר מהרב שאחראי על אותו ''בדץ''

בעניין ג'לים וממתקים לאחרונה התפרסמה דעתו של הרה"ר מלפנים רבי יצחק יוסף, כי אין בזה צורך בכשרות טובה, וכל כשרות (פחות או יותר) מספיקה לזה, כי מה כבר יש בזה.

בעניין ג'לים וממתקים לאחרונה התפרסמה דעתו של הרה"ר מלפנים רבי יצחק יוסף, כי אין בזה צורך בכשרות טובה, וכל כשרות (פחות או יותר) מספיקה לזה, כי מה כבר יש בזה.
שמעתי מכמה מומחי כשרות שיש בג'לים הרבה דברים העלולים להיות בעייתים, כמובן מלבד הג'לטין שדעת הגרע"י זצוק"ל להתירה.

מה שאומר לנו מה הרמה שהרה''ר מצפה בכשרות, ומה נאמר אנן...

תוכל להרחיב ממי שמעת ובמה מדובר.
מדובר בידיד שלי שאחיין שלו היה המשגיח מטעם הרבנות, במאפיה גדולה בנתניה.

הוא סיפר גם שמצא נפה עם חורים בגודל שחתולים יכלו לעבור בה.

שמעתי את הדברים בזמן אמת, ומדובר ביהודי שכל מהותו היא לימוד סנגוריה, עם הסטוריה של אפליה מתקנת לספרדים...

אלו הפרטים שאני יכול לספק.

שמעתי על מסעדה של העד"ח שהבעלים שלה מעולם לא שמע על ה'מנהג' של בשר כשר.

מי שעלה על העניין הוא משגיח חדש מטעם בית יוסף...

צורת ההתדיינות הזו לא מוסיפה רצינות לדיון ולא לך.

לחלוטין.
כנ"ל צורת התדיינות של שמעתי מאחיין שידיד של סבא של שכן שלו נראה לו שחתול יכול לעבור במסננת.
אני מכיר את ההתמחות של הרב @עבד לעבדי ד' בנושא הכשרות. ובעיני יש משקל גדול לדבריו (מה שאי אפשר לומר על כל משתמש, מחוסר היכרות). אבל כאמור זה לא מחייב אף אחד אחר.

חלק מהתגובות כאן נוטפות גזענות
מי שרוצה לבדוק עניינית שיבדוק
אבל חבל מאוד שזה יורד לכאלה פסים-לא משהו שמכבד פורום חדש..

אנחנו עוברים על כל ההודעות ומקפידים שלא ישמיצו חלילה מגזר באשר הוא. רק לגופה של כשרות.
אתה מוזמן לדווח על הודעות מהסוג שהגדרת, אם אכן ישנם כאלו.

אני מוכרח להשיב, באהבה גדולה. ובנקיות לשם שמים.
פעם אמר אדם גדול אחד שאינו מוכן לקבל תלמידים מחסידות מסוימת, כיון שכל דבר שיאמר להם נגד רבם יש להם התגוננות מקוממת: מניעות.
מה שהרב יגיד זה חלק מהמניעות מה שאומר שצריך להחזיר בקו של החסידות יותר חזק.
בד"צ ב"י זה של ספרדים, שהם ציבור נרדף במהותו. וגם אחרי מליון איש בהלויה של מרן, ככה הרבה מרגישים.
תמיד יסתכלו עלינו וכו', גזענות, עליונות וכו',
אבל כאן זה באמת מאוד מאוד כואב.
שים לב:
אין ת"ח א' מוכר בכשרות הלזאת? זה נורמלי?
הגודל שלה הוא מבהיל ממש, קרוב ל50 אחוז מנתח השוק, זה נורמלי?
המסעדות, לאלפים ולרבבות, מוכרים חילונים ללא משגיח צמוד זה עובדה בכל הארץ.
גש ותראה.
זה סוג של חורבן שלא היה קיים עד היום. זה נורמלי?
צרף לכך עשרות ומאות עדויות בכל יום בכל מקום.
לא מזמן ממש הייתי אצל מו"ר מרן הגר"ד כהן רה"י דחברון, הוא בכה ממש על המצב הזה, והוא דיבר ברבים דברים חמורים שאיני יכול לחזור ע"ז כאן.
אבל כל בני ביתו ומקורוביו יודעים דעתו. והוא אומר גם שמות של תלמידיו שעובדים שם ומספרים לו.
יש לי מה להוסיף, בכאב עצום, אבל אעצור כאן מפני השעה המאוחרת.
נ.ב. הכותב ספרדי שלם מכל צד, ומעולם לא הצביע למקומות אחרים.

נערך לאחרונה:
אני מוכרח להשיב, באהבה גדולה. ובנקיות לשם שמים.
פעם אמר אדם גדול אחד שאינו מוכן לקבל תלמידים מחסידות מסוימת, כיון שכל דבר שיאמר להם נגד רבם יש להם התגוננות מקוממת: מניעות.
מה שהרב יגיד זה חלק מהמניעות מה שאומר שצריך להחזיר בקו של החסידות יותר חזק.
בד"צ ב"י זה של ספרדים, שהם ציבור נרדף במהותו. וגם אחרי מליון איש בהלויה של מרן, ככה הרבה מרגישים.
תמיד יסתכלו עלינו וכו', גזענות, עליונות וכו',
מה הקשר?
אין שום אופציה להתעלם מכך שחלק הארי בהשמצות נגד הבד"ץ מתבססות על כך שהוא ספרדי ומשום כך בוודאי שהינו פחות ברמתו, ויש לנו גם תשובה לעונים - "אתם נחיתיים ומאמינים לבד"ץ כי אתם ספרדים תמימים"
כשמסתכלים על עובדות נטו - הרי שבוודאי הכשר בית יוסף הרבה יותר מהודר לספרדים מאשר העדה חרדים וכדו' הכשרים אשכנזיים רשמים ששנים ע"ג שנים הכשילו את הספרדים ביודעים וללא נקיפות מצפון הן באכילת טרפות אליבא דמרן והן בברכות לבטלה ועוד, ומי יודע מה הולך שם עתה.
אבל כאן זה באמת מאוד מאוד כואב.
שים לב:
אין ת"ח א' מוכר בכשרות הלזאת? זה נורמלי?
בראש הבד"ץ עומד הגר"מ יוסף והוא ת"ח ובקיא בנושאי הכשרות לפחות כמו אלו שעומדים בהרבה מהבדצים השניים.
הגודל שלה הוא מבהיל ממש, קרוב ל50 אחוז מנתח השוק, זה נורמלי?
ב"ה, כן ירבה וכן יפרוץ.
המסעדות, לאלפים ולרבבות, מוכרים חילונים ללא משגיח צמוד זה עובדה בכל הארץ.
גש ותראה.
זה סוג של חורבן שלא היה קיים עד היום. זה נורמלי?
צרף לכך עשרות ומאות עדויות בכל יום בכל מקום.
לא מזמן ממש הייתי אצל מו"ר מרן הגר"ד כהן רה"י דחברון, הוא בכה ממש על המצב הזה, והוא דיבר ברבים דברים חמורים שאיני יכול לחזור ע"ז כאן.
אבל כל בני ביתו ומקורוביו יודעים דעתו. והוא אומר גם שמות של תלמידיו שעובדים שם ומספרים לו.
יש לי מה להוסיף, בכאב עצום, אבל אעצור כאן מפני השעה המאוחרת.
אני באמת לא יודע מה אתה מדבר, אני מכיר אישית גם מפקחים וגם משגיחים שמה, כולם כולם יראים ושלמים תלמידי חכמים הבקיאים בנושאי הכשרות ברמה גבוהה ביותר ונמצאים בשדות במפעלים בחנויות ובשטח יום יום בכל מקום בכל שעה.

הבהרה חשובה:
כפי שנתבאר לעיל, אין להעלות באשכולות הכשרות,
אלא עדויות עם תוכן מלא, לטוב או למוטב.
הודעות ללא תוכן אמיתי, ימחקו מיידית.

הודעות כאלו גם עלולות לגרום להשעיית הניק מכתיבה באשכול.

אני באמת לא יודע מה אתה מדבר, אני מכיר אישית גם מפקחים וגם משגיחים שמה, כולם כולם יראים ושלמים תלמידי חכמים הבקיאים בנושאי הכשרות ברמה גבוהה ביותר ונמצאים בשדות במפעלים בחנויות ובשטח יום יום בכל מקום בכל שעה.
לא יודע מי אתה מכיר,
אני מכיר בחור של"ע ירד מהדרך והוא מחלל שבת בפרהסיא, והוא קיבל עבודה כמשגיח במסעדה בבדץ בית יוסף.

חזור
חלק עליון