בד"צ בית יוסף - האם יש אפשרות לסמוך בדיעבד| דף 3 | פורום אוצר התורה בד"צ בית יוסף - האם יש אפשרות לסמוך בדיעבד| דף 3 | פורום אוצר התורה

בד"צ בית יוסף - האם יש אפשרות לסמוך בדיעבד

לא יודע מי אתה מכיר,
אני מכיר בחור של"ע ירד מהדרך והוא מחלל שבת בפרהסיא, והוא קיבל עבודה כמשגיח במסעדה בבדץ בית יוסף.
עניתי לך תגובה שאני בהחלט חושב שהיא עונה על הכללים.
סיפרתי שאתה מכיר ואני עניתי לך שעל פי הכללים של הרבנות זה לא יתכן. זה בערך כמו שתאמר לי ראית שמתכננים להקים בניין באמצע רחוב רבי עקיבא ואני לא יאמין כיוון שע"פ הכללים זה לא רלוונטי.

סיפרתי שאתה מכיר ואני עניתי לך שעל פי הכללים של הרבנות זה לא יתכן. זה בערך כמו שתאמר לי ראית שמתכננים להקים בניין באמצע רחוב רבי עקיבא ואני לא יאמין כיוון שע"פ הכללים זה לא רלוונטי.
תם דיון. כתבת שזה לא על פי הכללים של הרבנות. אבל הוא מעיד שהוא מכיר. ואין לדבר סוף.
מכאן ואילך מי שיש לו מידע מאומת. שיעלה לאשכול תודה.

מה הקשר לרבנות?
מדובר במקום עם הכשר רבנות רגיל לא מהדרין, והבחור עובד רק אצל בדץ בית יוסף.
כשהם ראיינו אותו לפני העבודה הוא לבש כיפה לצורך הראיון, אבל לא יותר מזה.

מה הקשר?
אין שום אופציה להתעלם מכך שחלק הארי בהשמצות נגד הבד"ץ מתבססות על כך שהוא ספרדי ומשום כך בוודאי שהינו פחות ברמתו, ויש לנו גם תשובה לעונים - "אתם נחיתיים ומאמינים לבד"ץ כי אתם ספרדים תמימים"
כשמסתכלים על עובדות נטו - הרי שבוודאי הכשר בית יוסף הרבה יותר מהודר לספרדים מאשר העדה חרדים וכדו' הכשרים אשכנזיים רשמים ששנים ע"ג שנים הכשילו את הספרדים ביודעים וללא נקיפות מצפון הן באכילת טרפות אליבא דמרן והן בברכות לבטלה ועוד, ומי יודע מה הולך שם עתה.

בראש הבד"ץ עומד הגר"מ יוסף והוא ת"ח ובקיא בנושאי הכשרות לפחות כמו אלו שעומדים בהרבה מהבדצים השניים.

ב"ה, כן ירבה וכן יפרוץ.

אני באמת לא יודע מה אתה מדבר, אני מכיר אישית גם מפקחים וגם משגיחים שמה, כולם כולם יראים ושלמים תלמידי חכמים הבקיאים בנושאי הכשרות ברמה גבוהה ביותר ונמצאים בשדות במפעלים בחנויות ובשטח יום יום בכל מקום בכל שעה.
מילתא דעבידא לאיגלויי, בכל רחבי הארץ ברגע קט.
חבל להמשיך את הדיון.
רק זאת אומר: מי שאוכל שם אינו שוגג ולא אנוס, אלא מזיד גמור.
ודי בזה.

מה הקשר?
אין שום אופציה להתעלם מכך שחלק הארי בהשמצות נגד הבד"ץ מתבססות על כך שהוא ספרדי ומשום כך בוודאי שהינו פחות ברמתו, ויש לנו גם תשובה לעונים - "אתם נחיתיים ומאמינים לבד"ץ כי אתם ספרדים תמימים"
כשמסתכלים על עובדות נטו - הרי שבוודאי הכשר בית יוסף הרבה יותר מהודר לספרדים מאשר העדה חרדים וכדו' הכשרים אשכנזיים רשמים ששנים ע"ג שנים הכשילו את הספרדים ביודעים וללא נקיפות מצפון הן באכילת טרפות אליבא דמרן והן בברכות לבטלה ועוד, ומי יודע מה הולך שם עתה.
סליחה, אבל זה עובד פשוט הפוך.

העיקשות הזו להמשיך ולתת אמון בגוף שיש נגדו כה הרבה עדויות שליליות, רק בגלל שהוא ספרדי, זה מה שמביא גזענות.

כל המביט מן הצד אומר:
האנשים הללו לא יכולים לדון בשום נושא בצורה עניינית, הכל קשור לעדה ומגזר בעיניהם.

צאו וראו איך האשכנזים מייחסים לחוג חת''ס!

סליחה, אבל זה עובד פשוט הפוך.

העיקשות הזו להמשיך ולתת אמון בגוף שיש נגדו כה הרבה עדויות שליליות, רק בגלל שהוא ספרדי, זה מה שמביא גזענות.

כל המביט מן הצד אומר:
האנשים הללו לא יכולים לדון בשום נושא בצורה עניינית, הכל קשור לעדה ומגזר בעיניהם.
לא מבין מה אתה רוצה, אני אומר לך אני מכיר שם מפקחים ומכיר משגיחים ומכיר נהלים ומכיר עובדות ומכיר את השטח. מה שאני מכיר - מעולה שבמעולים. לא קשור לספרדים אשכנזים כלל.
צאו וראו איך האשכנזים מייחסים לחוג חת''ס!
לחיי

לא מבין מה אתה רוצה, אני אומר לך אני מכיר שם מפקחים ומכיר משגיחים ומכיר נהלים ומכיר עובדות ומכיר את השטח. מה שאני מכיר - מעולה שבמעולים. לא קשור לספרדים אשכנזים כלל.
נתבקשת להיות עניני.
אז בבקשה.
אתה מכחיש שיש מאות רבות של מסעדות בתי עסק בכל רחבי הארץ עם מוכר חילוני גמור, בלי משגיח צמוד [אם בכלל, ויש עימדי עשרות רבות של עובדות חמורות מאוד מאוד],
מכחיש?
אם אתה מכחיש, אז נגמר הדיון.
ואם אתה מאשר, אז מה יש בכלל לדון.
בבקשה.
זה הסגנון זה העבודה זה המציאות, ככה זה בכל המפעלים של הממתקים שנותנים הכשר בפסח לכל מיני ג'לים ששום כשרות בעולם לא נותנת [גם לא מחפוד] רק חוג ח"ס, הכל צחוק.
בא איתי לביקור במסעדות/מפעלים/רשתות שיווק בערב פסח.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
אם כן, מהי טענת @איש יהודי ?
שראה כמה פעמים משגיחים? לו יהי כן,
אבל כשרות שאין בה משגיחים בחצי מהמקומות, הלכשרות תחשב?!
כפי הנראה הוא סובר, שדי בזה שההכשר ספרדי, כדי שיהיה אפשר לסמוך עליו אפילו ללא משגיחים.

אחת מבנות משפחתי ספרה לי,
כי אחת מחברותיה לעבודה שאיננה מהחרדים לדבר ד',
פעם שאלה אותה, "אתם לא אוכלים בית יוסף?"
"זו הכשרות של הרב עובדי'ה, את בטח מכירה אותו..."

ועל דא קא בכינא בחוצות קריה ובכל מקום אפשרי
ואין דורש ואין מבקש
לא דיברנו על פשלות - זה יש בכל מקום
לא דיברנו על בעיות - זה יש בכל מקום
דיברנו על כשרות שאיננה עושה דבר ולא שום מאמץ לעשות את תפקידה
אינה ממנה רבים וגדולי תורה,
ויש לה תעודת ביטוח אחת
נרדפים, מרן, גזענות.
רבותי:
כל מי שיכול להציל ואינו מציל נתפס באותו עוון
איננו מדברים על סודות, ועל חשיפות
הכל גלוי וידוע לכולם רק צריך לפתוח ת'עינים
רח"ל.

טענתי אחת היא, שאני מכיר מספר משגיחים ומספר מפקחים העומדים ע"ג, ומה שאני מכיר - המצב טוב מאוד מאוד.
שומת נזיקין טוען שהוא מכיר עוד בדץ המתקרא בשם "בית יוסף" ושמה המצב לא טוב, כרצונו.

לגבי הספרדי / אשכנזי - אין לי כל עניין לאכול משהו של ספרדים או ליטאים או חסידים. לא מעניין אותי מה שם המשפחה של המשגיח ומה המוצא של הסבא.

עדכון כשרות:
אמש בשעה 7 בערב התקיים כנס לרבני בית ההוראה שע"י הגאון הגדול הרב אופיר מלכה שליט"א
בעניני כשרות,
עמד שם המשגיח הנודע הרב דורפמן, ודיבר למעלה מארבעים דקות בענין בד"צ בית יוסף.
אם לא הייתי מפחד מתביעה,
והייתי מעלה מה שנאמר שם אמש,
הזעזוע היה גדול משתוכלו לדמיין.
הצעה שלי:
תנסו לברר מי מו"צ אצל הגר"א מלכה, ואם היה שם מה נאמר שם
ותשמעו לבד.
לתשומת ליבו הטהור של הרב @איש יהודי שנראה שאינו מודע למצב, והוא באמת ובתמים לא מבין מה קורה.

עדכון כשרות:
אמש בשעה 7 בערב התקיים כנס לרבני בית ההוראה שע"י הגאון הגדול הרב אופיר מלכה שליט"א
בעניני כשרות,
עמד שם המשגיח הנודע הרב דורפמן, ודיבר למעלה מארבעים דקות בענין בד"צ בית יוסף.
אם לא הייתי מפחד מתביעה,
והייתי מעלה מה שנאמר שם אמש,
הזעזוע היה גדול משתוכלו לדמיין.
הצעה שלי:
תנסו לברר מי מו"צ אצל הגר"א מלכה, ואם היה שם מה נאמר שם
ותשמעו לבד.
לתשומת ליבו הטהור של הרב @איש יהודי שנראה שאינו מודע למצב, והוא באמת ובתמים לא מבין מה קורה.
מודה לך על ההכוונה ותשומת הלב שלא אחשוב בטעות שהם טובים, אך מילתי אמורה שאני מכיר שם כמה משגיחים וכמה מפקחים, ומה שאני מכיר טוב ומהודר לעילא ולעילא יראי שמים מרבים תלמידי חכמים הבקיאים במלאכתם וגם במציאות ומסורים להשגחה יומם וליל כרצוי וכנדרש.
משגיח פלוני או אלמוני שירצה לאור השמש שזאת מנורת לילה, שיהיה לו לבריאות.
(אגב, לפחות אחד מהם מעביר הרצאות והדרכות בכשרות (גם) למשגיחים של בדצי"ם אחרים שמן הסתם אתה אוכל מהם)
דבר נוסף, למה אתה מפחד מתביעה? בתביעה משלם לא מי שדובר אמת אלא רק מי שדבריו התגלו כשקר..

מודה לך על ההכוונה ותשומת הלב שלא אחשוב בטעות שהם טובים, אך מילתי אמורה שאני מכיר שם כמה משגיחים וכמה מפקחים, ומה שאני מכיר טוב ומהודר לעילא ולעילא יראי שמים מרבים תלמידי חכמים הבקיאים במלאכתם וגם במציאות ומסורים להשגחה יומם וליל כרצוי וכנדרש.
משגיח פלוני או אלמוני שירצה לאור השמש שזאת מנורת לילה, שיהיה לו לבריאות.
(אגב, לפחות אחד מהם מעביר הרצאות והדרכות בכשרות (גם) למשגיחים של בדצי"ם אחרים שמן הסתם אתה אוכל מהם)
דבר נוסף, למה אתה מפחד מתביעה? בתביעה משלם לא מי שדובר אמת אלא רק מי שדבריו התגלו כשקר..
יש"כ על הדברים.
אם הייתי הרב דורפמן שמכיר בעצמו, לא הייתי מפחד, אבל אני לא ראיתי בעצמי וזה עבירה חוקית לפרסם דברים ששמעת ממישהו אחר ולא ראית בעצמך.
שנית,
אבקש ממך ממש במטותא,
תנסה למצא מישהו שהוא מו"צ שם ומה שמע אתמול
עוד לא עברו כ"ד שעות.
כ"כ אני כואב לי ואתה חושב שיש לי מניעים,
יש לשנינו הזדמנות לברר את הדברים מקרוב!
הדיו עוד לא התיבש מהארוע הזה.

חזור
חלק עליון