בד"צ בית יוסף - האם יש אפשרות לסמוך בדיעבד| דף 7 | פורום אוצר התורה בד"צ בית יוסף - האם יש אפשרות לסמוך בדיעבד| דף 7 | פורום אוצר התורה

בד"צ בית יוסף - האם יש אפשרות לסמוך בדיעבד

משתוה לבית יוסף רק חוג חת"ס פתח תקוה,
הצד השוה שבהם- שניהם הכשר שלא קיים, ורק חותמת יש לו.

יש עוד הכשר שאני חושד בו שהוא כמו שניהם, אבל מה שאני לא יודע בבירור לא ניתן לכתוב בפורום.

סטופ!

בבקשה לכבד את המקום, את האשכול, את המשתמשים הרבים שקוראים, ולכתוב אך ורק תגובות שמוסיפות תוכן למשתמש.
הודעה שלא תעמוד בכללים נצטרך למחוק, כדי לשמור על איכות האשכול וכבוד הקוראים.

אבל ודאי שהעה''ח, הרב רובין, הרב לנדא וכו' אהובים וברורים טובא (וגם אפ' שיהיו להם בעיות).
הסדר של הכשרויות לא משהו,
ולא הייתי משווה בין הרב לנדא שזה ההכשר הכי מעולה שיש היום
או העדה"ח לכשרות ה' רובין שהמחמירים לא אוכלים ממנה.

הסדר של הכשרויות לא משהו,
ולא הייתי משווה בין הרב לנדא שזה ההכשר הכי מעולה שיש היום
או העדה"ח לכשרות ה' רובין שהמחמירים לא אוכלים ממנה.
לא התכונתי לסדר מסוים ואין מוקדם ומאוחר...
ומש''כ שהמחמירים לא אוכלים ממנה, לאו כללא הוא.

קראו מה נכתב בפורום מור"מ ע"י הניק אברהם העברי שלא חשוד על אינטרסים מגזריים... או זלזול ברב עובדיה זצ"ל

אני כותב את זה בכאב, אבל הציבור חייב להפסיק להיות תמים, א"א לנפנף בשם של מרן ועל סמך זה להאכיל אותנו במה שרוצים.
בעבר סמכתי על כשרות ב"י גם בתחום המסעדנות וכדו', ולאחר שנכוויתי ונחשפתי למחדלים חמורים, פניתי למשגיח הכשרות וקיבלתי יחס מזלזל, ופניתי להנהלה וקיבלתי מוסר שאם אני מערער על הכשרות אני יוצא נגד מרן ח"ו.. והמצב נשאר כמו שהיה, והדבר קרה גם אצל חברים נוספים בכולל במסעדות שונות ברחבי הארץ, ולמרות פנייתם לכשרות התקלה נשארה והם קיבלו מוסר.., הפנמתי שאין לי על מה לסמוך על הכשרות בתחום זה כלל, וחבל מאד.
איני מעוניין להאריך בנושא זה, בכל זאת אציין חלק מהבעיות שנחשפתי עליהם שהוזנחו במזיד.
במסעדה בשרית, גוי מחזיר את גלגל השווארמה לאש אחרי הגירוד להמשך צלייה, (בטלפון הנהלת הכשרות אמרה שמרן פסק לאסור דבר כזה, וכששאלו למה במסעדה פלונית כך נהוג, הם נבוכו ואמרו שלהם יש היתר מיוחד בהוראה מגבוה..).
בעיות חמורות בצלייה של הכבד (איני זוכר בדיוק מה עשו שם)
פיצריה של חילוני שהכניס חופשי גבינות לא כשרות כלל, ורק משאיר במקרר כמה אריזות פתוחות של גבינה עם כשרות של בד"ץ אחר. והמשגיח עצמו אוכל שם מפעם לפעם.
כמה פעמים חיפשתי את המשגיח במסעדה ולא מצאתי כלל משגיח, וזה בשעה שהם צולים ומבשלים בשר ויש שם גויים וחילונים גם יחד.
בעבר פורסם בסביבתי על מאפיה שנתפסה על ידי כמה אברכים כשעבדה בשבת (ואולי זה יצא גם בשביעי של פסח) ובתחילה הכשרות הגנה עליה עד שזה פורסם והחנות נאלצה להחליף שם למאפיה, רעיון גרוע.
ויש עוד מקרים שנחשפתי עליהם ואיני זוכרם כרגע.
אומנם אין קשר בן תחום המסעדנות לתחום השחיטות, שם יש צוותים שלמים ותלוי בכל שחיטה ושחיטה מי ראש הצוות שניהל אותה.
היום אני כבר יודע שתחום המסעדנות בעייתי מאד בנושא כשרות ורק הבד"צים התקיפים משתדלים להנהיג כשרות הגונה בתחום זה, וד"ל

כשאתה מתקשר לבד"ץ ומדווח על מחדל משמעותי, ובמקום שהדבר יטופל, אתה מקבל שיחת מוסר, והופך לנאשם בביזוי של מרן, זה מוכיח שהם רגילים בטיוח המציאות ולא בניהול ופיקוח רציני.
ובעבר בכולל מודרני בב"ב שבו מרבית האברכים עובדים חצי יום ומחזיקים מכשירים מוגנים או פחות מכך, התווכחו מאד על כשרות ב"י, ומאחר שיש שם חברה שעובדים הם סיפרו מחדלים שראו בעצמם בכשרות זו, הדבר נודע למנהלי הכשרות והם שלחו נציג לכולל שיענה 'תשובות' על כל הטענות, הלה הגיע ומסר שיחה מלאה סיפורים ונפלאות על הכשרות (בעיקר בתחום השחיטה) וכשהתחילו להטיח בו את העובדות שראו בעצמם ואת המציאות שלפעמים כשרות ב"י סומכת בעצמה על ההשגחה של כשרויות רדודות בארץ ובחו"ל, הוא התחיל לגמגם וניסה לתרץ כל דבר, ולמה בדיעבד זה לא נורא, ויש חזקת כשרות לכל אדם, וא"א להאמין ללשון הרע, והזהיר מאד מפני חילול ה' כשמפרסמים בעיות שיש בבד"ץ שקרוי על שם מרן...

לבסוף כדי לצאת ידי חובה רשם לעצמו מעט דברים הדורשים תיקון, ואמר שידאג שזה יטופל, ואברך משם סיפר לי שהציבור שם ממש שוכנע שהכשרות באמת לא מפקחת ברצינות ומשקיע רק ביחסי ציבור ובמיתוג הכשרות על שם מרן ובאיסוף תמיכה של רבנים תלמידי מרן שלא מכירים את המציאות בשטח של הכשרות, ודי בזה.

קבצים מצורפים

ועוד
אציין את העובדות הידועות לי מכלי ראשון
א, הכשרות הלזו היא הגדולה ביותר בארץ כחמישים אחוז מנתח השוק, כשאת היתר חולקים מהעדה"ח ועד חת"ס העגול
ב, כיום אין שום גוף רבני, אדם גדול, ת"ח מוסמך שעומד שם.
ג, עד היום ניסה להתחבר אליהם הגר"א פרץ, והוא ברח משם כמו מאש. פרטים אצל מקורביו.
ד. העופות שלהם בכשרות סבירה, והמפעל בעטרות תמיד החלון ראוה שלהם לכל המענוין לבקר ולהתרשם
ד, בירושלים יש כשישים מסעדות ושבעה מפקחי כשרות!!!!!!!
ה, משגיח כשרות שמוריד תעודה, יורד לו במשכורת [ואיני יכול לפרט עוד. והבן].
ו. כל הצפון, בדגש על כל הצפון, המסעדות, פיצריות ושאר חניות לממכר אוכל, כ90 אחוז זה כשרות בד"צ ב"י. גם מוכרים חילוניים למהדרין, מחללי שבתות ואוכלי נו"ט, אני מציע [ומתחנן] לבקר שם פעם [בכל עיר בכל רגע נתון, קחו את המרכז המסחרי בטבריה כדוגמא] לשאול לתחקר את הבעלים של החניות, מתי ביקר המשגיח? מה הפל שלו? לנסות לתפוס אותו בפל? ואם תפסתם לשאול שאלות הלכתיות מינימליות לראות אם הוא בר סמכא.
ז. כל מי שיש לו איזה קשר למרן הגר"ד כהן ראש הישבה דחברון [שאינו חשוד על שנאת ספרדים ואמש הספיד את חכם שלום זלה"ה. וקשור עם הרה"ר יצחק יוסף,ודרעי חברותא שלו בימי שישי שנים רבות] לשאול את דעתו הנחרצת על בד"צ זה, ואפשר להדליק אותו ברמיזה קלה והשאר כבר יצא מידית מפיו הטהור.
הוא רגיל לספר שיש לו תלמיד מובהק [שמו שמור כאן ומתחיל באות ס.] שמעיד בפניו מה קורה שם.
ח. לימוד זכות אחד גדול. לפעמים יש כוונות טובות ורצון טוב, אבל מרוב גודל ועוצמה אתה לא משתלט. צריכים להבין ולהפנים, שבד"צ ב"י יותר גדול פי כו"כ מהעדה"ח ורובין ומחפוד ואשפר ביחד. לשם השואה בעדה"ח יש עשרות עשרות רבנים שאפשר לדבר איתם. וכך בכל גוף כשורת. רק השבוע ניגשתי להגר"צ וובר שגילא בקיאות בפרטים (שארית ישראל]. בד"צ ב"י לרוב גודלו ועוצמתיותו, חייב לפחות 5 גדולי תורה שיעמדו ויקחו אחריות. אבל אף א' לא רשע במזיד
ט. כל מי שחושב שזה קשור לאשכנזים ספרדים גזענות וכו', חבל מאוד . בב"ד של מעלה התירוצים מסוג זה לא עובדים.

סיפור ששמעתי הבוקר מגיסי.
דוד שלו יהודי יר"ש משגיח הרבה שנים מטעם הרבנות בעיר חילונית מסוימת, בתפקידו עליו לבקר במסעדות שתחת אחריותו כפי הכללים שהרבנות נותנת ולראות שעומד בדרישות, הנ"ל מקבל כסף לפי ביקור וכו.
אחת המסעדות עומדת ג"כ תחת כשרות ב"י ומפקח גם מטעמה בביקורים לפי דרישת הרבנות לאחר שמס' חודשים לא קיבל משכורת מב"י פנה אליהם בתור אדם זר לברר על המסעדה וענו לו שהמסעדה הנ"ל יש בה משגיח יום יום וכו' וכו' ואז הטיח בהם את האמת על הסיפורים שמספרים ועל אי התשלום.

בדידי הוי עובדא שנכנסתי למסעדה בשרית בבאר יעקב שכשרות בד"ץ בית יוסף מתנוססת בגאון ומלבד מוכר נטול כיפה וסממן יהודי לא היה אף אדם, וכששאלתיו מי המשגיח פה ענה לי - אני!!!!!!!!!!!!!
אוי לנו מיום התוכחה!!!
על עם ישראל שבגלות!!!!!

סיפור ששמעתי הבוקר מגיסי.
דוד שלו יהודי יר"ש משגיח הרבה שנים מטעם הרבנות בעיר חילונית מסוימת, בתפקידו עליו לבקר במסעדות שתחת אחריותו כפי הכללים שהרבנות נותנת ולראות שעומד בדרישות, הנ"ל מקבל כסף לפי ביקור וכו.
אחת המסעדות עומדת ג"כ תחת כשרות ב"י ומפקח גם מטעמה בביקורים לפי דרישת הרבנות לאחר שמס' חודשים לא קיבל משכורת מב"י פנה אליהם בתור אדם זר לברר על המסעדה וענו לו שהמסעדה הנ"ל יש בה משגיח יום יום וכו' וכו' ואז הטיח בהם את האמת על הסיפורים שמספרים ועל אי התשלום.
בדידי הוי עובדא שנכנסתי למסעדה בשרית בבאר יעקב שכשרות בד"ץ בית יוסף מתנוססת בגאון ומלבד מוכר נטול כיפה וסממן יהודי לא היה אף אדם, וכששאלתיו מי המשגיח פה ענה לי - אני!!!!!!!!!!!!!
אוי לנו מיום התוכחה!!!
על עם ישראל שבגלות!!!!!
יישר כח.

התהלות תקינה של אשכול בעניני כשרות,
יכולה להיות בעיקר ע"י סיפורים מכלי ראשון, וכ"ש מבעל המעשה.

ומכאן תצא הקריאה לכל הרבנים שליט"א,
כל מי שיש לו ידיעות עם מקורות ברורים, לטוב או למוטב,
יביאם כאן למען זכות הרבים.​

נערך לאחרונה:
יישר כח.

התהלות תקינה של אשכול בעניני כשרות,
יכולה להיות בעיקר ע"י סיפורים מכלי ראשון, וכ"ש מבעל המעשה.

ומכאן תצא הקריאה לכל הרבנים שליט"א,
כל מי שיש לו ידיעות עם מקורות ברורים, לטוב או למוטב,
יביאם כאן למען זכות הרבים.​
תודה. לעת עתה האשכול נעול. מי שיש בידו מידע בעל ערך מוסף למשתמשים, מוזמן לשלוח בצור קשר. https://forum-otzar-hatorah.co.il/misc/contact

הדו"ח הינו על שחיטת הרבנות, כאן הנידון על הכשר 'בית יוסף'
אכן.
אבל תקרא בעיון יש כמה סעיפים חמורים מאוד מאוד על בד"צ ב"י וההפקרות.
רציתי לחתוך את סעיפים אלו ולא הצלחתי.
כדאי לקרא, עולה על כל דמיון, ואפי' מזרחי.

אכן.
אבל תקרא בעיון יש כמה סעיפים חמורים מאוד מאוד על בד"צ ב"י וההפקרות.
רציתי לחתוך את סעיפים אלו ולא הצלחתי.
כדאי לקרא, עולה על כל דמיון, ואפי' מזרחי.
מזעזע.
אולי תכוון למיקום מדויק לעצלנים כמוני כי עברתי מלמעלה ולא מצאתי הקשר לבד"צ ב"י.

חזור
חלק עליון