חיבור ספר ילקוט יוסף| דף 2 | פורום אוצר התורה חיבור ספר ילקוט יוסף| דף 2 | פורום אוצר התורה

חיבור ספר ילקוט יוסף

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
ובשער בת רבים אודיע נאמנה, כי כל מי שאומר שהספרים 'ילקוט יוסף' יצאו מקולמוסו של הראשון לציון הגר"י יוסף, שידע שזו הוצאת שם רע, וחייב לבקש מחילה מהרב.

ואין לטעות ח"ו שזה זלזול ברב, אלא זהו כבודו, כי לא יתכן כלל שיכתוב דברים כאלו, ובאמת הוא ת"ח.

ובשער בת רבים אודיע נאמנה, כי כל מי שאומר שהספרים 'ילקוט יוסף' יצאו מקולמוסו של הראשון לציון הגר"י יוסף, שידע שזו הוצאת שם רע, וחייב לבקש מחילה מהרב.

ואין לטעות ח"ו שזה זלזול ברב, אלא זהו כבודו, כי לא יתכן כלל שיכתוב דברים כאלו, ובאמת הוא ת"ח.
אני עצמי ניגשתי לשאול את כבוד הגר"י יוסף שליט"א,
וממש כעס שאומרים כן.
ואדרבה הראה לי את מחשבו, וכמה שהוא עמל ויגע על הספרים, וכותב בשיטה שהיא דומה להלקדה עיורת [משהו משונה ושרק הוא שליט"א יודע]
אז בבקשה

גם על הגרב"צ אבא שאול אמרו אותו דבר, הוא אמר בפה מלא שהוא חיבר, אבל לדעת הרבה רבנים זה רק תלמידים טועים.
אין חולק שהגרב"צ היה ישיש, ולמעיישה האמת היא שכל דבריו אמת וצדק ואלו שאומרים כן זה סתם לקנטר ולהשליט את שיטת גזור הדבק - תקוף השתק
אבל האמת שזה ממנו הגם שלא הוא כתב, הדברים ידועים מאוד

אני עצמי ניגשתי לשאול את כבוד הגר"י יוסף שליט"א,
וממש כעס שאומרים כן.
כבר כתבתי לך שאני לא מאמין לסיפורים.
גם אצל הגרב"צ אבא שאול זצ"ל סיפרו כאלה סיפורים,

וכן כתב הרה"ג רבי שמואל משה תורג'מן שליט"א בספר "נשמת ישראל" על הלכות נדה: "אמר המחבר, מאחר ובספר הנוכחי הובאו הלכות חשובות מהספר היקר והחשוב עד מאוד של מו"ר ועט"ר ה"ה הגאון רבינו בן ציון אבא שאול זצ"ל זיע"א, ראיתי לנכון לכתוב כאן הבהרה קטנה אודות הספר הקדוש "אור לציון" חלק ב', למען ידעו דורותינו כי כל הספר הוא מאת המחבר, הלא הוא הגרב"צ אבא שאול זצוק"ל זיע"א.

מעשה שהיה בשבוע הראשון שיצא לאור הספר הקדוש "אור לציון" חלק ב', וידוע לכל שאז מו"ר זצ"ל היה עדיין בשכלו הזך ובכושר דיבורו, וכהרגלנו נתאספנו יחד שכנים מקרוב באו בערב שבת קודש לתפילת מנחה וערבית, ובעוד אנחנו יושבים ומסתופפים בצילא דמהימנותא דמו"ר זצ"ל וממתינים למנין, ברכנו את הרב לרגל הוצאת ספרו החדש "אור לציון" חלק ב', ושאל השואל בזה הלשון: "שמענו שהספר הזה אינו מהרב, ורק תלמידים כתבו אותו, ואין לסמוך על זה הלכה למעשה".

ושאלה קנטרנית זו הכעיסה גם הרגיזה וקוממה עד למאוד למו"ר זצ"ל, וסביביו נסערה מאוד, עד שמרוב ריתחא קם מכסא הגלגלים עליו ישב, והשיב בזה הלשון: "מי אומר דברים כאלה? הספר הזה אני כתבתי אותו! כל הספר הזה הוא שלי!" והנה מרוב ריתחא דמו"ר זצ"ל נרתע השואל, וכביכול חזר לשאול בלשון אחר, ד"השמועה הנ"ל היתה רק כלפי המקורות הכתובים למטה". וגם על זה השיב מו"ר בזה הלשון: "כל הספר שלי הוא, וכל מה שכתוב שם אני אמרתי".

ולמעיישה האמת היא שכל דבריו אמת וצדק ואלו שאומרים כן זה סתם לקנטר ולהשליט את שיטת גזור הדבק - תקוף השתק
אבל האמת שזה ממנו הגם שלא הוא כתב, הדברים ידועים מאוד
תפתח ע"ז אשכול חדש, ואל תכתוב ביהירות ובביטחון עצמי מופרז לחלוק על הרב יצחק יוסף.

תביא דוגמא שהוא לא חיבר נראה אותך.
ילקוט יוסף דרך פסיקת ההלכה פרק יב

ומרן אאמו"ר שליט"א בהקדמה לספר ילקוט יוסף (מהדו"ק שנת תשל"א, עמוד טז) כתב, שחייבים לשלוט ברוחנו, לדבר בענוה טהורה, בחרדת קודש ובהכנעה יתירה, ולא יעיז לדבר גבוהה נגד גדולי עולם.

ואידך זיל גמור.

כאן לדוגמא אפשר לראות בבירור שחלו בו ידים בספרי הילקוט וכו'.
זה לא פשוט.
ומצוה לדון לזכות.
זה לא רק שחלו בו ידיים, אלא זה כמעט ורק תלמידים.
אני שמעתי שמדובר בעיקר בתלמידו מגבעת זאב א"א,
שחיבר גם רונטרס נגד פסקי הגר"א מלכא שליט"א,
וסגנון הטעויות שם והגיחוכים ממש דומה לילקוט יוסף.

אבל מה שכן שכמה אברכים עזרו לו בליקוט ההערות למטה (עיין ערך תכלא דפלזון)
הרב יצחק יוסף בספרו ילקוט יוסף
לזה התכוון הרב @אמת נהדרת שאמר לעיל:

(ואף שכתב שאכמ"ל, מ"מ זה היה לפני שהאשכול פוצל, ויש לדון).
ככל הידוע לי זה נערך על ידי תלמידיו, כך שאין בזה ראיה עליו.
אך אולי יש בזה ראיה על הספרים.
א. מאז ומעולם טוען הר"י וטוענים תלמידיו שהוא היחיד שנוגע בספרים.
ב. אם יש עורכים נוספים למה הם לא מוזכרים ומוכרים? לפחות כדי שידעו מי שסומך ע"ז על מי הוא סומך.
ג. למאי נפק"מ מי בדיוק הכניס, תכלס זה נמצא וזה משליך על כל שאר המלל הרשום בסדרה זו שאינינו יודעים מי הכניס מה ומה רמת האמינות.
ד. מלבד מדבקות לכסות את הקטע הזה, לא יצאה שום תגובה ברורה מהר"י ומאנשיו. וזה אומר דרשני גדול מידי.

קבצים מצורפים

טעות של מי?

כל הספרים הנ"ל זה גזור הדבק,
ובודאי זה לא הוא אלא תלמידיו, וכמשנ"ת בארוכה במק"א.
כל הנסיונות לטשטש את צורת העריכה של המחבר ספו תמו מזמן צאת המאגרים לעולם, ומזמן שלכל אברך יש מחשב כיס/ניד.
תוכל להוציא ספרים עבי כרס,
עם קצת כשרון אפשר לגלות כמה שקעת בסוגיא וכמה העתקת מאחרים בלי להתבלבל.
היום זה בולט ובקלות אפשר לדעת.

איני יודע
ממ"נ,
אם הרב יצחק יוסף כתב את זה, וכי לא יודע לפתוח ר"ת של עצמו, ואינו יודע שלא חיבר ספר "מנוחת שלום"?
ואם של התלמידים, דבר זה מצוי למכביר.
הקטע המדובר אינו העתק מאף ספר [אא"כ הוא מספר שלא נמצא באוצה"ח]
העתקה.

שבטוח לא יצאו מפי קדשו,
למה אתה כ"כ בטוח שלא יצאו הדברים מפיו? אף פעם לא היית או שמעת בשעורו איך
שמדבר נגד פוסקים מסויימים בהדיא ד' זלזול וכד'..? [דוגמת מרן הגר"מ שטרנבוך.. באזני שמעתי..]

למה אתה כ"כ בטוח שלא יצאו הדברים מפיו? אף פעם לא היית או שמעת בשעורו איך
שמדבר נגד פוסקים מסויימים בהדיא ד' זלזול וכד'..?
עדיף לדון לכף זכות שלא הוא אמר את הדברים, ואם מדפיסים בעלון דברים, בודאי חלו בהן ידיים.

[דוגמת מרן הגר"מ שטרנבוך.. באזני שמעתי..]
כבר אביו דיבר נגדו בחריפות גדולה [וציטט גם מהגרא"מ שך], כנודע, וגם אחיו הראש"ל הגר"ד שליט"א דיבר עליו בחריפות גדולה, ודי בזה

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון