מה הוראת החזו"א?וכבר נודע המעשה של ר' חצקל ברטלר על הוראת החזו"א לגבי כסאות מהדואר, ואכמ"ל...
מה הוראת החזו"א?וכבר נודע המעשה של ר' חצקל ברטלר על הוראת החזו"א לגבי כסאות מהדואר, ואכמ"ל...
לפי זכרוני החזו"א התיר לקחת כסאות מהדואר ולא חשש לדינא דמלכותא, אך מכיון שצריך להיות מדויק בהורות אלו לפרטיהם, [וכמו שאמרו אין למדין הלכה מפי מעשה] אינני רוצה למסור רק דברים ברורים, ומ"מ נר' לי שהוראה זו מופיעה בספרו של אחיינו הר"מ רייסנר על חו"מ יעויי"ש.מה הוראת החזו"א?
מבלי להתייחס לגוף הנושא. רק לתשומת לב הדואר הופרט מאז ואין לקחת משם כסאות בלי רשות..לפי זכרוני החזו"א התיר לקחת כסאות מהדואר ולא חשש לדינא דמלכותא, אך מכיון שצריך להיות מדויק בהורות אלו לפרטיהם, [וכמו שאמרו אין למדין הלכה מפי מעשה] אינני רוצה למסור רק דברים ברורים, ומ"מ נר' לי שהוראה זו מופיעה בספרו של אחיינו הר"מ רייסנר על חו"מ יעויי"ש.
גם לפני כן אין לקחת אלא למ"ד שמותר לגזול מהמדינהמבלי להתייחס לגוף הנושא. רק לתשומת לב הדואר הופרט מאז ואין לקחת משם כסאות בלי רשות..
אמת. וזה גופא המובאה מדברי החזו''א שלפי שמועה זו התיר.גם לפני כן אין לקחת אלא למ"ד שמותר לגזול מהמדינה
מעבר לכך שלא רואה אופציה טכנית לקחת משם כיסאות או כל חפץ גדול אחר ששמים לב בלקיחתו
גם לפני שזה הופרט הרבה מהסניפים זה זכין כך שיתכן בהחלט שהכסאות פרטיים.מבלי להתייחס לגוף הנושא. רק לתשומת לב הדואר הופרט מאז ואין לקחת משם כסאות בלי רשות..
מה הספק?הגרי"ש אסר משום ספק דינא דמלכותא.
(מלבד הבעיה של 'לימדו לשונם', שאשר לראותה בחוש..)
אתה לכאורה מדבר על מקרה שונה.שאלתי רב לגבי האנשים שמוכרים רב קווים מוטענים, האם מותר לקנות מהם.
ענה לי שאינו הולך להכנס לכל השיקולים אבל היום הוקל העניין בגלל שהמדינה הקשיחה את דרכיה כנגד הציבור החרדי,
כגון גזירת המעונות.
לא.אתה לכאורה מדבר על מקרה שונה.
אך מי שעושה קורס טלפוני אף שאינו מקשיב לקורס, פשוט שלפי חוקיהם נקרא סטודנט.
בכללי, חייבים לזכור שבאינטרנט אף פעם לא יודעים מי קורא מה.אולי כדאי מטעמי חילול ה' שגורמים לא רצויים יראו את השיח הזה?
מעניין לעניין.לענ"ד-בלי להיכנס לכל הבעיות ההלכתיות המבוארות לעיל,
דבר אחד ברור!!
אין גניבת המדינה ומוסדותיה בכלל גדר חובת ההשתדלות המוטלת עלינו לפרנסתינו!!
(וגם ענין זה משתלשל לבעיות הלכתיות שאמרו רבותינו שהמשתדל לפרנסתו יותר מחובתו הרי זה בגדר כפירה..)
מי אמר?אין גניבת המדינה ומוסדותיה בכלל גדר חובת ההשתדלות המוטלת עלינו לפרנסתינו!!
(וגם ענין זה משתלשל לבעיות הלכתיות שאמרו רבותינו שהמשתדל לפרנסתו יותר מחובתו הרי זה בגדר כפירה..)
אני שומע אברכים בכולל המנסים להוציא תלושים מנופחים לפני לידה בשביל לקבל חל"ד מנופח.
אברכים מוצאים קצבאות מביטו"ל על סכיזופרניה (אגב נראה לי שזה מאוד קל) ושאר מרעין בישין,
באמת אינני מבין, היכן היא האמונה הטהורה??? נראה לי שקצת שכחנו למה אנו (או נשותינו) יוצאים לעבודה!
שכל השתדלות שיש בה סרך של ספק ראוי ומתאים שיאמר האדם לעצמו "אני מחמיר".מי אמר?
תלמד חובת הלבבות שער הביטחון מה שכותב בגדר ההשתדלותמי אמר?