גנזי נסתרות
משתמש רגיל
- תודות
- 368
- נקודות
- 56
נראה לי חילוק בין דברי כפירה לדברי שטות בעלמאהיית מסכים שמסיונר נוצרי ילמד אותו לומר כמה מילים? די מסתבר שהילד לא יהיה נוצרי אז מה הבעיה?!
נראה לי חילוק בין דברי כפירה לדברי שטות בעלמאהיית מסכים שמסיונר נוצרי ילמד אותו לומר כמה מילים? די מסתבר שהילד לא יהיה נוצרי אז מה הבעיה?!
ואם המסיונרים מלמדים אותו לומר "יחי הנביא"?נראה לי חילוק בין דברי כפירה לדברי שטות בעלמא
נראה לי חילוק בין דברי כפירה לדברי שטות בעלמא
יחי אדונינו מורינו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד!אין שם דברי כפירה וגם לא דברי שטות.
הרבי נפטר. ויבדל"א הרב @רוצה לדעת תורה קדושה עדיין חי.אני מכריז בזאת: יחי אדוננו מורינו ורבינו ר' @[B]רוצה לדעת תורה קדושה[/B] מלך המשיח לעולם ועד!
יתכן שזו שטות, איני מכיר אותך...
אבל, מה כפירה בזה?
הרבי נפטר. ויבדל"א הרב @רוצה לדעת תורה קדושה עדיין חי.
ואולי לדעת אחרים יש בזה בגדר 'ליצנותא דע"ז'...הילדים שלי לא רגילים לעשות צחוק מיהודי גם כשצריך.
קראת מה כתבתי?
מישהו דיבר על ילדים חילונים? מדובר בילדים חרדים!
מה הקשר בין זה ובין קירוב רחוקים.
אם הם חושבים שזו היא היהדות, אז הסכנה מהם הרבה יותר גדולה ממה שחשבתי.
לא בקשתי הסבר למה הם עושים את זה כי זה ברור לי למה.אחזור שוב על מה שכתבתי. לפי ראות עיניהם [המוטעית לדעתי] יש בכך משום קירוב קרובים ליהדות נעלית יותר. ולכן הם עושים זאת.
זה עדיין לא מתיר להם לחנך ילדים נגד רצון הוריהם.כמדומני שההתמקדות צריכה להיות לא איך לטפל במיסיונרים האלו (אין דרך) אלא איך לחנך את ילדינו להתמודד עם אנשים עם דעות כוזבות.
הבעיה של דעות כוזבות היא דעה נפוצה ואינה מוגבלת אך ורק לחבדניקים. יש הרבה מאוד אנשים שנראים חרדים ויש להם דעות כוזבות.
הילדים צריכים ללמוד שלא כל מה שאומר לך מישהו חרדי בהכרח נכון.
והם צריכים לדעת מתי דעה מסויימת היא שטותית ומתי היא אפיקורסית.
יש להסתכל על זה כהזדמנות לחנך את הילד.
מסכים. אבל לא נראה שיש דרך לעצור אותם בדיוק באותו אופן שאין דרך לעצור בעד כל אלו שמנסים להכניס לראש של ילדך את העיקרון של נ נח.זה עדיין לא מתיר להם לחנך ילדים נגד רצון הוריהם.
אכן.מסכים. אבל לא נראה שיש דרך לעצור אותם בדיוק באותו אופן שאין דרך לעצור בעד כל אלו שמנסים להכניס לראש של ילדך את העיקרון של נ נח.
תכלס' זה חלק מהחיים שלנו - נרצה או לא. תמיד יהיו אנשים עם דעות כוזבות. צריך לחנך את הילד איך להתמודד עם זה.
כשאדם זר מנסה לתת את השפעתו, זה לא לחנך ילדים נגד הוריהם. ההורים הם המחנכים, או מי שההורים שולחים אותם להתחנך.זה עדיין לא מתיר להם לחנך ילדים נגד רצון הוריהם.
תסלק אותם במקלות. זו הדרך היחידה לשכנע שוטים.
לחנך ילדים שמי שחושב אחרת מאיתנו ואפ' מנסה לשכנע אותנו, אז יש היתר לאלימות זה הרבה יותר גרוע מאשר אולי ילדיך ישתכנעו שהרבי מחב"ד הוא המשיחלפי ההלכה זה מותר (להציל נפשות תמימים) אבל יש בעיה עם החוק.
נדגיש, שזו דעתך האישית, אבל הוא יכול לסבור שיש ללכת גם באלימות אם הוא רואה וזה שמולו, עוקר דת משה וישראל.לחנך ילדים שמי שחושב אחרת מאיתנו ואפ' מנסה לשכנע אותנו, אז יש היתר לאלימות זה הרבה יותר גרוע מאשר אולי ילדיך ישתכנעו שהרבי מחב"ד הוא המשיח
הוא יכול לסבור מה שהוא רוצה, אבל אלימות בכל צורה שהיא מנוגד לדרך התורה גם אם נראה לך שההוא עוקר דת משה וישראל, אין שום היתר להתנהג באלימות לא משנה מה הסיבה וזה בלי להכנס לזה שזה משחית את הנפש וזה נותן חינוך גרוע לילד שלא תמיד יודע להבחין בין טוב לרע ואם אדם שאוחז אחרת ממני מותר להכותו אז זה יכול להיות כי הוא חושב שהרבי מחב"ד הוא מלך המשיח-שזה לטעמך מצדיק אלימות, וזה יכול להיות גם על זה שהוא מצביע למפלגה אחרת למשל, או ששיך לקהילה אחרת והילד יגדל עקום.נדגיש, שזו דעתך האישית, אבל הוא יכול לסבור שיש ללכת גם באלימות אם הוא רואה וזה שמולו, עוקר דת משה וישראל.
ונדמה לי שאפשר להבינו.