חינוך נגד ההורים| דף 2 | פורום אוצר התורה חינוך נגד ההורים| דף 2 | פורום אוצר התורה

חינוך נגד ההורים

אני רואה חילוק בין להגיד דברי נצרות שמקורם וכוונתם לכפירה לבין להגיד דיבורים שמקורם מקסימום יחשב לדברי שטות
אם אתה לא רואה שום חילוק בכך, אזי ניפרד כידידים ולא נלאה את הפורום החשוב דנן בפטפוטי סרק

נראה לי חילוק בין דברי כפירה לדברי שטות בעלמא

אין שם דברי כפירה וגם לא דברי שטות.

מי שלא יודע מה הם אותם 12 הפסוקים - יראה כאן.

לא ברור לי מה צריכה ההתייחסות הנכונה מבחינה השקפתית,

ללקיחת 12 פסוקים / ציטוטים והפיכתם ל'עקרוניים' יותר מפסוקים / ציטוטים אחרים.

אפילו על י"ג עיקרי האמונה היו ראשונים שטענו שכל חלק בתורה הוא עיקר, ואין עדיפות לדבר זה על זה.

תוכלו לקרוא כאן את דברי הרדב"ז בענין.

קראת מה כתבתי?
מישהו דיבר על ילדים חילונים? מדובר בילדים חרדים!
מה הקשר בין זה ובין קירוב רחוקים.
אם הם חושבים שזו היא היהדות, אז הסכנה מהם הרבה יותר גדולה ממה שחשבתי.

אחזור שוב על מה שכתבתי. לפי ראות עיניהם [המוטעית לדעתי] יש בכך משום קירוב קרובים ליהדות נעלית יותר. ולכן הם עושים זאת.

ומה שכתבתי קודם הוא רק לאפוקי ממה שכתבו כאן ששכנוע לדרך מסוימת ביהדות הוא היפך היהדות. והוא לא נכון. כי אם אני חושב שאני יכול לגרום לילד מעדה מסוימת להיות קשור הרבה יותר לתורה הק' ואני עושה פעולות לשם כך [גם אם הן מנוגדות לדעת הוריו] הריני בכלל "מוציא יקר מזולל". ולפי דעתם [המוטעית בעיני] הם עושים פעולות אלו לקרב את הילדים לדרך הנעלית יותר ביהדות.

אחזור שוב על מה שכתבתי. לפי ראות עיניהם [המוטעית לדעתי] יש בכך משום קירוב קרובים ליהדות נעלית יותר. ולכן הם עושים זאת.
לא בקשתי הסבר למה הם עושים את זה כי זה ברור לי למה.
גם השבת למרות הגשם הם בוססו את דרכם לשכונתנו והפיצו את משנתם המשיחית.

מה הפירוש בניגוד לדעת ההורים? זו איזה שהוא דרך ביהדות. אם לך תהיה בעיה בהשפעה על הילד שלך, הבעיה היא שלך ולא של אותו חבדני"ק.
כשאתה מחנך את ילדך כשם שאתה מחנך אותו לא לשמע דעה המנוגדת לתורה, כן תחנכהו בדרך הנכונה, מול הדרך המעוותת לדעתך.
וכיהודי, הייתי מצפה שנוכל להכיל כל יהודי באשר הוא גם אם הוא שוגה.

כמדומני שההתמקדות צריכה להיות לא איך לטפל במיסיונרים האלו (אין דרך) אלא איך לחנך את ילדינו להתמודד עם אנשים עם דעות כוזבות.

הבעיה של דעות כוזבות היא דעה נפוצה ואינה מוגבלת אך ורק לחבדניקים. יש הרבה מאוד אנשים שנראים חרדים ויש להם דעות כוזבות.

הילדים צריכים ללמוד שלא כל מה שאומר לך מישהו חרדי בהכרח נכון.

והם צריכים לדעת מתי דעה מסויימת היא שטותית ומתי היא אפיקורסית.

יש להסתכל על זה כהזדמנות לחנך את הילד.

כמדומני שההתמקדות צריכה להיות לא איך לטפל במיסיונרים האלו (אין דרך) אלא איך לחנך את ילדינו להתמודד עם אנשים עם דעות כוזבות.

הבעיה של דעות כוזבות היא דעה נפוצה ואינה מוגבלת אך ורק לחבדניקים. יש הרבה מאוד אנשים שנראים חרדים ויש להם דעות כוזבות.

הילדים צריכים ללמוד שלא כל מה שאומר לך מישהו חרדי בהכרח נכון.

והם צריכים לדעת מתי דעה מסויימת היא שטותית ומתי היא אפיקורסית.

יש להסתכל על זה כהזדמנות לחנך את הילד.
זה עדיין לא מתיר להם לחנך ילדים נגד רצון הוריהם.

זה עדיין לא מתיר להם לחנך ילדים נגד רצון הוריהם.
מסכים. אבל לא נראה שיש דרך לעצור אותם בדיוק באותו אופן שאין דרך לעצור בעד כל אלו שמנסים להכניס לראש של ילדך את העיקרון של נ נח.

תכלס' זה חלק מהחיים שלנו - נרצה או לא. תמיד יהיו אנשים עם דעות כוזבות. צריך לחנך את הילד איך להתמודד עם זה.

מסכים. אבל לא נראה שיש דרך לעצור אותם בדיוק באותו אופן שאין דרך לעצור בעד כל אלו שמנסים להכניס לראש של ילדך את העיקרון של נ נח.

תכלס' זה חלק מהחיים שלנו - נרצה או לא. תמיד יהיו אנשים עם דעות כוזבות. צריך לחנך את הילד איך להתמודד עם זה.
אכן.
אבל כוונת הפותח היתה לעורר את הנקודה שהם מחנכים נגד ההורים.

תסלק אותם במקלות. זו הדרך היחידה לשכנע שוטים.
לפי ההלכה זה מותר (להציל נפשות תמימים) אבל יש בעיה עם החוק.
לחנך ילדים שמי שחושב אחרת מאיתנו ואפ' מנסה לשכנע אותנו, אז יש היתר לאלימות זה הרבה יותר גרוע מאשר אולי ילדיך ישתכנעו שהרבי מחב"ד הוא המשיח

לחנך ילדים שמי שחושב אחרת מאיתנו ואפ' מנסה לשכנע אותנו, אז יש היתר לאלימות זה הרבה יותר גרוע מאשר אולי ילדיך ישתכנעו שהרבי מחב"ד הוא המשיח
נדגיש, שזו דעתך האישית, אבל הוא יכול לסבור שיש ללכת גם באלימות אם הוא רואה וזה שמולו, עוקר דת משה וישראל.
ונדמה לי שאפשר להבינו.

נדגיש, שזו דעתך האישית, אבל הוא יכול לסבור שיש ללכת גם באלימות אם הוא רואה וזה שמולו, עוקר דת משה וישראל.
ונדמה לי שאפשר להבינו.
הוא יכול לסבור מה שהוא רוצה, אבל אלימות בכל צורה שהיא מנוגד לדרך התורה גם אם נראה לך שההוא עוקר דת משה וישראל, אין שום היתר להתנהג באלימות לא משנה מה הסיבה וזה בלי להכנס לזה שזה משחית את הנפש וזה נותן חינוך גרוע לילד שלא תמיד יודע להבחין בין טוב לרע ואם אדם שאוחז אחרת ממני מותר להכותו אז זה יכול להיות כי הוא חושב שהרבי מחב"ד הוא מלך המשיח-שזה לטעמך מצדיק אלימות, וזה יכול להיות גם על זה שהוא מצביע למפלגה אחרת למשל, או ששיך לקהילה אחרת והילד יגדל עקום.
אדרבה תשכנע אחרת

חזור
חלק עליון