היחס לילד שאיננו צועד בתלם| דף 2 | פורום אוצר התורה היחס לילד שאיננו צועד בתלם| דף 2 | פורום אוצר התורה

היחס לילד שאיננו צועד בתלם

הרב @אמת נהדרת ללא קשר לענין הנ"ל (האמת שבזה אני די מסכים איתך) באמת גם אני אשמח שתבאר את דבריך בצורה מעמיקה יותר, ולא בהפצצות ללא תוכן סתם כך (ודי לחכימא).
בברכה.
מאמרך יפים תגובותך נאים יה"ר שכל נטיעות שנוטעים ממך יהיו כמותך.

והרב @דברי יושר שליט"א, אשמח אם תוכל לעדן את הביקורת שלך על תלמיד חכם כזה.
אני מתנצל אם רואים בדברי איזה שהיא חריפות מסויימת כנגד הרב הנ"ל.
פשוט, ממש מורכב לי לשבת מול מסך ולנסות להתעמק בדברי הכותב ושיהא ת"ח בכל גודל שיהא.
לצערי הרב זה לא עוזר כל כך להבנת דבריו העמוקים.
ואדרבה, מחמת רצוני הרב להבין את דבריו הערתי לו את אשר על ליבי.
נו שויין, ויחזור לתלמודו.

אני מתנצל אם רואים בדברי איזה שהיא חריפות מסויימת כנגד הרב הנ"ל.
פשוט, ממש מורכב לי לשבת מול מסך ולנסות להתעמק בדברי הכותב ושיהא ת"ח בכל גודל שיהא.
לצערי הרב זה לא עוזר כל כך להבנת דבריו העמוקים.
ואדרבה, מחמת רצוני הרב להבין את דבריו הערתי לו את אשר על ליבי.
נו שויין, ויחזור לתלמודו.
הכל בסדר, רק ביקשתי לעדן את הניסוח שהיה חריף קמעא.

הבלים גמורים.

מדבריך נראה שאתה לא מבין בתחום מאומה.
יש הבדל גדול, ענק, עצום בין ילד ש"צועד בתלם" לבין ילד בחור ש"לא צועד בתלם" ובין אחד לשני. עולמות שונים בכל הכללים החינוכיים וההלכתיים.

אני כותב לך בסגנון חריף כי מחריד אותי הקלות שבא גיבור מקלדת וזורק לחלל האויר הבלים שאם מישהו יפעל על פי הם עלול לשרוף נשמות ודורות, והאחריות על מי? עליך?! על מי?! מאיפה האומץ?! עצוב.
באופן כללי לדעתי צריך לסגור את האשכול הזה ויפה שעה אחת קודם. התשובה היחידה לשאלה שבראש האשכול זה לכו לאנשי מקצוע מנוסים שפועלים על פי דעת גדולי ישראל. (אא"כ האשכול נועד מראש לפריקת מחשבות הלכה ולא למעשה ולא להשראה ולא לכיוון. ומן הראוי לשים כזו הזהרה בראשו)
אני מצטרף למסר של הדברים, אכן דין אחר לגמרי לילד שאינו הולך בתלם.
בנוסף הועיל ובא לידינו נימא בה מילתא, באמת גם בשאר ענייני העולם אל לנו להיות מאלו שמעירים כל העת, יש תזכורות טכניות, בקשות עזרה וסדר וכו', שהם חלק מההנהלות היומית בבית, אבל לא ליצור אוירה של הערות שהיא מקרבת חלילה את הדיון כאן להיות יותר רלוונטי בהצטרפות ילדים לקבוצה זו.
ובוודאי שלילד הנ"ל אין להעיר בדברים שאינם קווים אדומים גם בשאר ענייני העולם.

ולגבי הערת הזהירות, אני מסכים עם החשש הגדול, וכל המעלה שיש בדיונים אלו בפורום זה, הוא כדי לתת לגיטימציה למי שצריך לפעול כך.
כי מי שפעם ראשונה ישמע על השקפות אלו רק בשעת מעשה כשיבוא להתייעץ על ילד מסויים הוא יתקשה מאד ליישם זאת, אבל אם אם כבר נחשף לכיווני החשיבה הזו יהיה לו קל לקבל וקצת יותק קל ליישם. (קל זה אף פעם לא...)

הבלים גמורים.

מדבריך נראה שאתה לא מבין בתחום מאומה.
יש הבדל גדול, ענק, עצום בין ילד ש"צועד בתלם" לבין ילד בחור ש"לא צועד בתלם" ובין אחד לשני. עולמות שונים בכל הכללים החינוכיים וההלכתיים.

אני כותב לך בסגנון חריף כי מחריד אותי הקלות שבא גיבור מקלדת וזורק לחלל האויר הבלים שאם מישהו יפעל על פי הם עלול לשרוף נשמות ודורות, והאחריות על מי? עליך?! על מי?! מאיפה האומץ?! עצוב.
ההודעה המקורית נערכה.
נא לעדן את השיח. ולא משנה מה הסיבה. כמצורף בתקנון.
באופן כללי לדעתי צריך לסגור את האשכול הזה ויפה שעה אחת קודם. התשובה היחידה לשאלה שבראש האשכול זה לכו לאנשי מקצוע מנוסים שפועלים על פי דעת גדולי ישראל. (אא"כ האשכול נועד מראש לפריקת מחשבות הלכה ולא למעשה ולא להשראה ולא לכיוון. ומן הראוי לשים כזו הזהרה בראשו)
המלצות כ"ת חשובות. בשל כך תוכל להעלות אותם באשכול המתאים. נא לא להסיט את הדיון.

נערך לאחרונה:
בנידון זה רק אעלה נקודה, יותר ויותר נכנס הדבר 'לקבל את הילד כמות שהוא'... ואני מתכוון לילד שעזב ולכן מותר לו לעשות ככל העולה על רוחו לבא לבוש כפי שנראה לו וכו' וכו' ואני שואל שאלה פשוטה יש מינימום של התנהגות אלמנטרית כגון: לא אכנס לבית של אלו שאינם מעשנים ואעשן בסלון, לא אכנס לבית שמארחים אותי ואזלזל בהם למה ביחס לענינים אלו אין להורים זכות מינימלית לדרוש שבתוך ביתם יש כללי התנהגות וקוים אדומים כמו בכל דבר אחר, וזה לא סותר את 'ההכלה' ואת הצורך להמשיך לאהוב וכו' וכו' אך לדעתי יש דרישות שהם קו אדום ואין לסגת ולוותר עליהן.

לדאבוננו יותר ויותר מצוי במשפחות שישנו ילד אשר לא צועד בתלם המשפחתי, אין כוונתי לכך שכל אחיו בפוניבז' והוא בישיבה בינונית חלשה, ההתנהלות עמו סבוכה ביותר כיצד על ההורים לנהוג עמו, מצד אחד עלינו לעשות הכל כדי לקרבו ולהשאירו במסגרת החרדית על מנת שישאר מחובר ובעז"ה ישוב למסלול הראוי, האווירה הכללית היא 'להכיל... להכיל... להכיל'... מאידך התנהלות זו מסוכנת באשר היא עלולה לגרום לכך שהוא יגרור אחריו עוד מילדי הבית, מהיכרות אישית אני מכיר שני משפחות שהעצה שקיבלו ביחס לילד שפרק עול היה לקרב ולקרב, הוא אכן מגיע לבית תדיר ומביא עמו.... והילדים הרכים רואים ובטוחני שזה משפיע עליהם ועלול להביא אחרים שילכו בעקבותיו [וזה לא השערה בעלמא] אני מעלה לדיון את השאלה בגדר 'תשועה ברוב יועץ' כיצד יש לנהוג כל אחד מוזמן להביע את דעתו להביא מנסיונו והדבר יכול לסייע לרבים המתמודדים בנסיון לא פשוט זה
אתה לא כתבת שהוא קלקל את אחיו עמו
רק מה אחיו רואים
משעתי מאחד המוממחים בעניין
שמשפחה שזרקו את הילד זה סחב אחריו יותר אחים רח"ל
מטעם פשוט ששאר הילדים קלטו שהם בבית על תנאי...

באתי להעיר כי יש לתת את הדעת כיצד לגרום לכך שישאר אך לא יביא לכך שישפיע בהתנהגותו על האחרים הרי האחרים רואים אם הם שואלים מה עלינו לומר להם 'הוא מסכן' זה אסור... להתיחס לדרכו בשויון נפש זה יכול להשפיע עליהם זה בגדר 'שבור חבית ושמור יינה'...

האווירה הכללית היא 'להכיל... להכיל... להכיל'...
יש דרך אחת של להכיל ולהכיל.
ויש להכיל, להבין למה זה קורה לו, ולהשאר בקשר טוב במידת האפשר,
ולנתב בכח הדעת, לכיוון הנכון.
בהדרגה.
וכמובן זה לא סותר שאפשר לפנק את הילדים שעושים את הנצרך קצת יותר...

חזור
חלק עליון