היחס לגדולי ישראל (מפוצל)| דף 2 | פורום אוצר התורה היחס לגדולי ישראל (מפוצל)| דף 2 | פורום אוצר התורה

היחס לגדולי ישראל (מפוצל)

לא מאמין בכל הסגנון הזה
ההתעסקות שלנו צריכה להיות בתוכן ולא בגברא
אין שום נפ"מ אם את ההשוואה בין סוגיא דמרכב ובין נהיגת נשים כתב מרן בעל שבט הלוי או מוישה זוכמיר, אם אכן אין קשר בין הדברים
ואם יש קשר בין הדברים - שוב אין נפ"מ אם כתב אותו מרן בעל שבט הלוי או מוישה זוכמיר
הסגנון המלוקק הזה מסיח את הדעת מהתוכן
לא מסכים איתך בכלל
ובמקום המילה מלוקק הייתי בוחר במילים כמו מכבד / ירא
אגב גם כשאתה נתקל בנוסחים דומים בשותי"ם קדמונים היחס שלך זהה?

לא מסכים איתך בכלל
ובמקום המילה מלוקק הייתי בוחר במילים כמו מכבד / ירא
אגב גם כשאתה נתקל בנוסחים דומים בשותי"ם קדמונים היחס שלך זהה?
מה שאתה לא מסכים עמי - זכותך המלאה
אבל זכותך תקפה רק לגבי הכתיבה שלך
אם הייתי כותב בסגנון השווה לכולם - לא הייתי כותב כלל
כי אין סגנון השווה לכולם
מה שזה מקרב זה מרחק

יש משהו כזה בשבט הלוי כשחולק על החזו''א בדין גרו''ק (לא הצלחתי למצוא עכשיו, כמדומני משהו כמו ''ואם כי רב גובריה מאוד מאוד וכל איברי רותתין מכח תורתו וכו'') אבל לא ממש בסגנון הקיצוני שכ' הרב @הייליג וגם יש חילוק גדול בין החזו''א לבין הגר''ש ואזנר זצ''ל.
אני שמעתי במו אזני - "אחר נשיקת רגליו הקדושים אלף פעמים" בדרשה [שבת הגדול או תשובה]
ומה הקשר החילוק לכאן. האם יש מישהו שחושב שדבריו הם סתם?

ומה הקשר החילוק לכאן. האם יש מישהו שחושב שדבריו הם סתם?
החילוק הוא שהגר''ש ואזנר זצ''ל אמנם כגובה ארזים גובהו ואנחנו מולו כננס בפני ענק, אבל בכל זאת עדיין יש חילוק גדול בינו לבין מרן החזו''א זצ''ל רבן של כל בני הגולה אשר מפיו אנו חיים.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
הטעם המובא בשבט הלוי הוא לחלוטין לא רציני,
מדוע כת"ר לא יכול להתנסח בצורה מעט יותר מכובדת (אם תרצה דוגמאות אשמח לכתוב כמה דוגמאות) הרי זה לא משנה שום דבר מהמשמעות. (זה מאוד הפריע לי כאן ובנידון של משלוח מנות) אולי אין בעיה בנוסח אבל מה ההתעקשות על הניסוח הנ"ל דווקא (א"ת שזה ניסוח מכובד, פוק חזי מאי עלמא דבר).

החילוק הוא שהגר''ש ואזנר זצ''ל אמנם כגובה ארזים גובהו ואנחנו מולו כננס בפני ענק, אבל בכל זאת עדיין יש חילוק גדול בינו לבין מרן החזו''א זצ''ל רבן של כל בני הגולה אשר מפיו אנו חיים.
בלי להיכנס לעצם הדיון, אני חושב שהחילוק בין אנשים כערכנו למרן הגר"ש וואזנר, גדול בהרבה מאשר החילוק בינו לבין מרן החזו"א. ופשוט.

אי אפשר לנתק את התוכן מהגברא - ברור, ולכן כתבתי שמסתבר שהיה לו טעם מוצלח יותר מאשר המרכב
אבל הסגנון המלקק של עפר תחת הרגלים ושבעים שנה ללמוד בעיון כדי להבין סברא מוזרה של הרב - זה לא מקובל עלי

בלי להיכנס לעצם הדיון, אני חושב שהחילוק בין אנשים כערכנו למרן הגר"ש וואזנר, גדול בהרבה מאשר החילוק בינו לבין מרן החזו"א. ופשוט.
לא מוכרח, ועכ''פ 'גדול בהרבה' אני בהחלט לא מסכים, אבל כמובן זכותך המלאה לחלוק.
ולגוש''ד אין הענין הגדלות וכו' אלא שזה דבר פשוט וברור שלא מחוייבים לקבל דברי כל רב בישראל כמה גדול שלא יהא כהנחה פשוטה שאין להרהר אחריה, משא''כ דמויות אחדות בכל דור ודור שנחשבו לגדול הדור בעיני רוב בני דורם (ולא רק אצל בני ביתם ותלמידיהם) יש משנה חשיבות לדבריהם, ויתכן שחל עליהם חובת הביטול.
וכמובן גם בזה רבו הדעות.​

לא מוכרח, ועכ''פ 'גדול בהרבה' אני בהחלט לא מסכים, אבל כמובן זכותך המלאה לחלוק.
ולגוש''ד אין הענין הגדלות וכו' אלא שזה דבר פשוט וברור שלא מחוייבים לקבל דברי כל רב בישראל כמה גדול שלא יהא כהנחה פשוטה שאין להרהר אחריה, משא''כ דמויות אחדות בכל דור ודור שנחשבו לגדול הדור בעיני רוב בני דורם (ולא רק אצל בני ביתם ותלמידיהם) יש משנה חשיבות לדבריהם, ויתכן שחל עליהם חובת הביטול.
וכמובן גם בזה רבו הדעות.​
אינו נופל בגרם אחד ממרן החזון איש
אינכם מכירים את האיש ואת שיגו.
מבלי לגרוע כהוא זה מגדלות אדונינו החזון איש זי"ע

במה
המצאתי?
עמדתי שם וראיתי ושמעתי...
או שאינכם מקבלים המסקנה מזה?!
לא מאמין בשימוש במילות חנופה שאתה לא מאמין בהן, כגון אם היינו לומדים שבעים שנה בעיון היינו אולי מתחילים לגרד את אפס קצה של סברא אחת שלו

לא
זה ביטוי שאומר שאם יש דבר מוקשה, לא בחפזון נכתב אלא מתוך עיון וישוב הדעת...
וזה חלק מהכבוד שלנו לתלמידי חכמים.

אתה באמת חושב ככה? לי זה נשמע מתלוצץ...

לא מאמין בשימוש במילות חנופה שאתה לא מאמין בהן, כגון אם היינו לומדים שבעים שנה בעיון היינו אולי מתחילים לגרד את אפס קצה של סברא אחת שלו
תתחיל להאמין שמי שמתבטא כך אכן מאמין בזה, כמו שאני לדוג' 'באמת' חש כך כלפי כל גדול בישראל.

תתחיל להאמין שמי שמתבטא כך אכן מאמין בזה, כמו שאני לדוג' 'באמת' חש כך כלפי כל גדול בישראל.
אתה באמת מרגיש שאתה צריך שבעים שנות לימוד בעיון כדי לגרד אפס קצהו של סברא אחת של הגר"ש וואנזר?
נניח 30 שנה לא יספיקו?
אתה מבין שמה שכתבתי לא בא להוריד מהרב, אלא להוריד מהזלזול שאותם הפולטים את הפתגם הזה מייחסים לעצמם?
וכי שעה של לימוד בעיון לא תספיק כדי להבין טוב סברא אחת שלו?
אם אתה באמת מאמין בזה - אתה פשוט מזלזל בעצמך ברמה הזויה.
אלא מה תאמר - לא ממש ממש התכוונתי שבעים שנה, ולא ממש התכוונתי ללימוד בעיון רצוף כדי להבין סברא אחת, ולא ממש התכוונתי שזה לכל גדול בישראל ולכל סברא של כל גדול, אלא זו רק התבטאות כזו שמביעה הערכה עמוקה.
ואם אכן כך אתה אומר - אזי אתה מבין מדוע הסתייגתי מהסופרלטיבים הללו.
אתה רוצה - תאמר - הסברות שלו גאוניות, עמוקות, לא הייתי חושב על כך לבד, כי צריכים טהרת הלב גדולה ועמל ושקיעות רבה כדי לומר כזו סברא - זה משפט ללא הגזמות
אבל שבעים שנה כדי להבין סברא אחת - אם אתה אומר כך - אתה לא אמיתי!

הרב @הייליג אשמח אם תוכל לפרט קמן מה הקריטריונים לגדלות והאיך אפ' לקבוע מי גדול ממי ומי כמו מי

הרב @הייליג אשמח אם תוכל לפרט קמן מה הקריטריונים לגדלות והאיך אפ' לקבוע מי גדול ממי ומי כמו מי
שאלה זו מופנית להרב @הייליג בטעות, שכן בהודעה זו משמע לכאו' שהוא דוקא נגד חילוקי דרגות האלו,
אמנם תמהני עליכם וכי אתם באמת חושבים שצריכין איזשהו גאונות לידע איפה לדרג את הגר''ש ואזנר נגד החזו''א. אתמהה.

אחי ורעי , נא נסיר מעלינו זה הויכוח העקר שכולו על קונטקסט וניסוח.
הרי כו''ע מודו שסברא שיצאה מפי גדול מישראל תוקף אחר יש לה ע''פ סברא היוצאת מנער שזה עתה החל בחוק לימודיו. הן מחמת ידיעתם וחכמתם והן מחמת עניין טהרתם וקדושתם (כדברי החזו''א) .

שאלה זו מופנית להרב @הייליג בטעות, שכן בהודעה זו משמע לכאו' שהוא דוקא נגד חילוקי דרגות האלו,
אמנם תמהני עליכם וכי אתם באמת חושבים שצריכין איזשהו גאונות לידע איפה לדרג את הגר''ש ואזנר נגד החזו''א. אתמהה.
הפוך בה והפוך בה.
אני כסדר הדורות אשנה ולא אבוא לחדש בתורת מה''ת.
אך הבא ומשווה להגר''ש וואזנר זיע''א לאדונינו החזו''א הוא שידרש לבאר מה ראה לדמות ולשוות.
וממילא הדרא שאלתי קמי הרב @הייליג

חזור
חלק עליון