היחס לגדולי ישראל (מפוצל)| דף 4 | פורום אוצר התורה היחס לגדולי ישראל (מפוצל)| דף 4 | פורום אוצר התורה

היחס לגדולי ישראל (מפוצל)

ואולי תפסתו בזמן דעסיק בענין אחר. ועיין ריש שבת כי קאי רבי וכו לא תשייליה. דאלמלא דגברא רבה הוא הוי מדני לך שינויא דלא שינויא.
ואני מדייק דהגברא רבה דכאן לא שידע. אלא שאם אינו יודע לא משני שינויא דלאו שינויא. ודוק.
אשרי מי שמלמד זכות!
במקרה דנן הדברים נבחנו במקרים רבים
שאלתי אותו פעם על הליכה ברחוב כשיש פחי אשפה, והוא שאל אותי האם יש מישהו שפוסק שלמהלך אין רשות כלפי דברים אלו, ועניתי לו שככל הידוע לי תר"י מביאים את הדעה הזו [לאחר זמן למדתי זאת שוב, ונראה לי שלא צדקתי אז], ואמר שאם כך אתה יכול לסמוך על זאת בצירוף שבעיר שאתה גר בה, רכסים, יש הרבה רוח, וממילא אינך יכול להריח את הריח מחמת הרוח.
זו תשובה כל כך עלובה ולא אחראית.

ומה באמת הקשר?
[כלומר, נא לא לדבר בסיסמאות]
הנושא הוא בכלל לא מה התשובה, הנושא הוא היחס, גם אם אין לי צל של מושג מה ההסבר בדבריו וגם אם נראה לי שאין אפילו צל של קשר בין הדברים, אפשר עדיין לכתוב "במחכ"ת לא הבנתי מה הראיה לנדו"ד", ולגשת מתוך הבנה פשוטה שאין לי הרבה סיכוי לתפוס את הרב וואזנר בדברים פשוטים וברורים.

נערך לאחרונה:
@יואל שילה
ההתבטאויות שלך בראש ובראשונה מזלזלות בך!
שנה דיסקט ומהר..
לכבוד שלי לא צריך לדאוג
לכבוד של רבש"ע צריך לדאוג!
מי שנוטל את כתר ההוראה צריך להורות דברים מסתברים ולא הוראות תמוהות ביותר

אשרי מי שמלמד זכות!
שאלתי אותו פעם על הליכה ברחוב כשיש פחי אשפה, והוא שאל אותי האם יש מישהו שפוסק שלמהלך אין רשות כלפי דברים אלו, ועניתי לו שככל הידוע לי תר"י מביאים את הדעה הזו [לאחר זמן למדתי זאת שוב, ונראה לי שלא צדקתי אז], ואמר שאם כך אתה יכול לסמוך על זאת בצירוף שבעיר שאתה גר בה, רכסים, יש הרבה רוח, וממילא אינך יכול להריח את הריח מחמת הרוח.
וזה בנה אב?

אינני יודע במי מדובר.
אך אין לך בו אלא חידושו.

עזוב נו.
הרב ווזנר
או תח מופלגים באמת.
מי שאתה חושב שזה פרסום המונים זה סיפור אחר.
וכלל בידינו מהאור שמח.
כסימן יש שהתפרסמו מהגדולים אל הקטנים.
ויש שנתפרסמו בהמון והגדולים על כרחך שתיקה כהודאה.
ויש הפרש.
אבל בגדול אמיתי שהחזון איש אחז ממעו ממש.
ופסקיו בכל ענין מראים ידע והבנה ברורה.
שאני.
וההגדרה בזה נמצאת ברשי תח דסלקא ליה שמעתתא אליבא דהלכתא. שהסכימו חבריו. ודייק הרב וולבה זצל בעלי שור שדווקא חבריו שלנים בעומק הסוגיות הם יחליטו.
וכמשל הגרח גריינמן כיצד מזהים רופא טוב?
מי שיש לו הכי הרבה פציינטים?
לא!
הוא כנראה זול מטעם הקופת חולים.
בפרטי למומחים באים פחות כי צריך לשלם.
אלא האינדיקאציה היא מי שכשהרופאים האחרים מסתבכים פונים אליו להכרעה.
לעניות דעתי, היום גם הכללים של נתפרסם מגדולים לקטנים או להיפוך אינם קיימים, מהטעם הפשוט שיש חוסר הכרות בסיסי כיום בין הרבנים וגדו''י עצמם, ולא כמו בעבר שכולם הכירו אחד את השני אם זה מתקופת הישיבה או מגורים סמוכים, אך כיום גם גדו''י נאלצים פעמים רבות להשען על ככל עמך ישראל.
אמנם מאידך היום גם לא צריכים לכל הני כללים, מכיון שהעולם נעשה גלובלי וקטן וכל רה''י או רב שכונה, בקלות נחשפים לשיעורים שיחות ופסקים שלו ואף את האישיות עצמה קל יותר לראות ולהכיר בשונה מהעולם הישן שראו בו את גדו''י בירחי כלה או בתמונות בעיתון ממועצת גדוה''ת.
וכן, חד משמעית גם אנו הקטנים יכולים בקטנות דעתנו ובמעט השכלתנו לזהות, מיהו אשר תלמיד חכם יחשב ומיהו אשר עובד ה' יתקרא.
ובוודאי לזהות ספק רבנים ושאר מרעין בשין, שללא ספק מדובר באנשים עם שאיפות גדולות, אך לא מעבר.

אשרי מי שמלמד זכות!
יש משהו לא לוגי בטענה שאדם זקן שעמל בתורה כל ימיו יטעה טעויות בסיסיות אא''כ הוא דמנטי וכדו' ר''ל. או לחילופין איירי באדם שבחלוקת הכשרון בשמיים ויתר על תורו.
אך הא ודאי לא תוכל להסיק מכך על כל מורה הוראה בישראל מכיון שרובא דאינשי לא סובלים מהנ''ל ותנוח עליהם חזקת בריאותם.
והייתי מקבל טענתך לו הייתה כנגד פוסקים שלא מעיינים מספיק לעומק הדברים או לחילופין אין להם את ההקף המיקסמלי כדבר הזה נשמע במחוזותינו, ושוב לא בדברים מפורשים שחור - לבן, אך לטעון שגדולי ישראל לא יודעים אלף בית זה כפירה בלוגיקה.

@יואל שילה
שנה דיסקט ומהר..
הרב היקר לנו מאוד @דוד רוטנברג
אתה רק מאיים או גם כועס וכדו',
שתף אותנו
הלב הוא לא מחסן!!
ובנימה רצינית א''א לנהל שיח שפוי עם איומים ילדותיים, משפטי מחץ סגנון דיסקטים.
מטרת הפורום ללבן סוגיות גם כואבות וקשות לפעמים.
ומטרתנו בריבוי הדעות ולא בערמות דיסקטים שמהנינים בראשם הן הן.

לעניות דעתי, היום גם הכללים של נתפרסם מגדולים לקטנים או להיפוך אינם קיימים, מהטעם הפשוט שיש חוסר הכרות בסיסי כיום בין הרבנים וגדו''י עצמם, ולא כמו בעבר שכולם הכירו אחד את השני אם זה מתקופת הישיבה או מגורים סמוכים, אך כיום גם גדו''י נאלצים פעמים רבות להשען על ככל עמך ישראל.
צורת פרסום
בקרב המון העם ואז כולם עונים מקודש.
לבין אדם שנתפרסם בקרב הלמדנים והמבינים ומשם הלאה.
אמנם מאידך היום גם לא צריכים לכל הני כללים, מכיון שהעולם נעשה גלובלי וקטן וכל רה''י או רב שכונה, בקלות נחשפים לשיעורים שיחות ופסקים שלו ואף את האישיות עצמה קל יותר לראות ולהכיר בשונה מהעולם הישן שראו בו את גדו''י בירחי כלה או בתמונות בעיתון ממועצת גדוה''ת.
צודק במידה מסויימת. אך יש עדיין תח רבים שאינם מפרסמים דבריהם גם לא בקול הלשון.

וכן, חד משמעית גם אנו הקטנים יכולים בקטנות דעתנו ובמעט השכלתנו לזהות, מיהו אשר תלמיד חכם יחשב ומיהו אשר עובד ה' יתקרא.
אברך למדן אכן ניחן במידת מה של כח זיהוי.
ובוודאי לזהות ספק רבנים ושאר מרעין בשין, שללא ספק מדובר באנשים עם שאיפות גדולות, אך לא מעבר.

וזה בנה אב?

אינני יודע במי מדובר.
אך אין לך בו אלא חידושו.
מסכים בהחלט
הא ודאי לא תוכל להסיק מכך על כל מורה הוראה בישראל מכיון שרובא דאינשי לא סובלים מהנ''ל ותנוח עליהם חזקת בריאותם.
והייתי מקבל טענתך לו הייתה כנגד פוסקים שלא מעיינים מספיק לעומק הדברים או לחילופין אין להם את ההקף המיקסמלי כדבר הזה נשמע במחוזותינו, ושוב לא בדברים מפורשים שחור - לבן, אך לטעון שגדולי ישראל לא יודעים אלף בית זה כפירה בלוגיקה.
חלילה, אפילו לא דמיינתי שכך הוא אצל כל גדולי ישראל, אלא רק הצבעתי על מישהו ספציפי.
אמנם! חייבים לדעת שדברי הרשב"א "ואע"פ שאתה מעיד על זקן יושב בישיבה שהתיר כן בצרפת לעיניך, הרב ההוא גדול היה, הכרתיו ז"ל, אבל לא היה אדון בדבר הזה, ועל קושיות וסוגיות שבגמרא שְמע להו, בדברים אלו אל תשמע" (לשון תשובות הרשב"א א' תש"ט ד"ה תשובה יותר) - הם שרירים וקיימים
שום גדול בישראל היום הוא לא בשיא הגדלות בכל התחומים, והעולם לא תמיד מצליח להבין ולהבחין באלו תחומים הוא כאדם גדול, ובאלו תחומים רמת ידיעותיו היא כשל אדם מן השורה, וטועים לייחס לו גדלות גם בדברים שאינו מצטיין בהם.
אין כל כך מה לעשות, זה מה שיש, אבל לפחות לדעת ששערי החכמה לא ננעלו, ומותר להפעיל את הדעת, בכבוד הראוי.
הכרתי רב אחד שיש מהציבור שאוחזים ממנו, ובסיור עירובין הוא רצה להראות את ידיעותיו ואמר על משהו שזה 'פרצה בקרן זוית'. זה היה מביך, פשוט לא מתחיל. וכעת יש בעיה, צריך להוציא אותו עם כבוד, אבל זה פשוט לא התחיל. פשוט התעלמתי מאמרתו.

צורת פרסום
בקרב המון העם ואז כולם עונים מקודש.
לבין אדם שנתפרסם בקרב הלמדנים והמבינים ומשם הלאה.
ע''ז אני טוען כי בימינו מעטים האנשים שדרך פרסומם חלחל מן הלומדים לעם שבשדות
וע''פ רוב התהליך בימינו נעשה בהיפוך, דרך העיתון, הקופה, העלונים, ושאר דברים, ומעטים מן הגדולים שנתפרסמו ע''י חבר הלומדים.

ע''ז אני טוען כי בימינו מעטים האנשים שדרך פרסומם חלחל מן הלומדים לעם שבשדות
וע''פ רוב התהליך בימינו נעשה בהיפוך, דרך העיתון, הקופה, העלונים, ושאר דברים, ומעטים מן הגדולים שנתפרסמו ע''י חבר הלומדים.
וזה תלוי בנו הלומדים שנדע לפרגן למי שבאמת יודע. יותר ממי שמפורסם דרך העיתונים.
והכל בחכמה ובשיקול דעת.

וזה תלוי בנו הלומדים שנדע לפרגן למי שבאמת יודע. יותר ממי שמפורסם דרך העיתונים.
והכל בחכמה ובשיקול דעת.
זה נכון ברמה מוגבלת, קשה להאשים את הלומדים בבעיה של חוסר פרגון. שקיימת היום יותר מבעבר, ופשוט יותר לתלות זה בכל עניין השיווק והיח''צ שקיים היום לצערנו.

בעניין המדובר פה בעניין הגר''ש ואזנר זצ''ל וטענות הרב @יואל שילה עליו , לדידי נראה משום מה, שזה מתחבר למה דהוי ס''ל להגרש''ו שיש לו כח הכרעה בתור רב שמחייב את הציבור משום חובת הציות לרב, שזה דעה הרווחת בהונגריה מקום מוצאו, והתורה באמת נותנת לו הסמכות הזאת, ומשו''כ אם נראה לו באופן מסויים אין עליו חובת בירור וחיפוש, (אני לא כותב אם לדעתי זה נכון או לא אלא שהגרש''ו ככה ראה פני הדברים, וכמובן בימינו זה לא מקובל), וצא ולמד גם מה'פסקים' שלו בענין טכנלוגיה, שנראה שתפסם לעיקר הדין אחר שהורה כן הוא ז''ל.​

בפרקי אבות כתוב להיזהר בכבודם של חכמים שעקיצתם עקיצת עקרב וכו'. יש לשים לב היטב שלא מדברים נגד ת"ח בגלל שדעתם לא נראית נכונה, ובפרט הגדולים יותר שבהם.

חזור
חלק עליון