הדור הצעיר לאן?| דף 3 | פורום אוצר התורה הדור הצעיר לאן?| דף 3 | פורום אוצר התורה

הדור הצעיר לאן?

נו ולדעתך כל אחד שיש לו מכשיר כזה בא על עריות?
זה לא רק לדעתי, דיברתי עם אנשים שעוסקים שנים בתחום זה באחוזים גבוהים מאוד מאוד ודאי בשביל להחשיב זאת כחזקה וכמו בפר' סוטה שלא בעינן עדי ביאה

מה שיש זה לחדד לדור הצעיר שגדל בתוך החממה ואינו מודע לגודל הנסיון וחושב שזה סה''כ מכשיר פלסטיק ומי שהוא חזק יכול להחזיק איתו, ולחדד שלא כך הם פני הדברים אלא זה התאבדות רוחנית משפחתית מוחלטת
כבר כתבו שלדבר על זה יותר מידי, ולעשות מזה מידי נושא, יכול לגרום לבן להסתקרן ולבדוק מה זה.
ולכן ליבנו לא רגוע והדבר מדיר שינה מעינינו (תרתי משמע, השעה עכשיו...)

זה קונפליקט מוכר בכל המושג של חטאים מחדא קודם החטא היחס הוא שאין תיקון כי אחרת אני יעשה מלכתחילה חטא ואז תיקון (עבירה לשמה) ומאידך ודאי ודאי שיש תיקון וחפץ הקב''ה בתשובת רשעים ''כי אם בשובו מדרכו וחיה''
לא הבנתי.

למה א"א לומר שאסור בכל אופן אבל יש דרך תיקון והיא קשה מאוד (הא למה הדבר דומה לקפיצה המשברת כל עצמות הגוף שאפשר להתרפא אבל בקושי רב).

ומה עניין עבירה לשמה לכאן? (גם אם תאמר שיש הסוברים שהעושה עבירה ע"מ לחזור בתשובה היא עבירה לשמה מ"מ ודאי רובא דרובא חולקים ע"ז)

זה לא רק לדעתי, דיברתי עם אנשים שעוסקים שנים בתחום זה באחוזים גבוהים מאוד מאוד ודאי בשביל להחשיב זאת כחזקה וכמו בפר' סוטה שלא בעינן עדי ביאה
מה כונתך שכל אישה שמחזיקה כזה מכשיר אסורה על בעלה?

כבר כתבו שלדבר על זה יותר מידי, ולעשות מזה מידי נושא, יכול לגרום לבן להסתקרן ולבדוק מה זה.
ולכן ליבנו לא רגוע והדבר מדיר שינה מעינינו (תרתי משמע)
לעניות דעתי צריך לעשות קמפיין חוצות בגיבוי של כל הציבור החרדי ולא רק הקנאים הפלג וכו' ולהעמיד בצורה מוחלטת שסמרטפון פרוץ=חוטא וחייב כריתות וממילא זה ימנע הרבה מקרים של חשיפה ולאח''מ נפילה(שזה רוב המקרים), וכל בחור צעיר שיקנה מכשיר זה יהיה ע''ד לחטוא וכמו להכנס למועדון.
לבד מהפדיחה הציבורית להסתובב עם מכשיר כזה

לעניות דעתי צריך לעשות קמפיין חוצות בגיבוי של כל הציבור החרדי ולא רק הקנאים הפלג וכו' ולהעמיד בצורה מוחלטת שסמרטפון פרוץ=חוטא וחייב כריתות וממילא זה ימנע הרבה מקרים של חשיפה ולאח''מ נפילה
יצר הרע ימות אם תעשה כזה קמפיין?

לא הבנתי.

למה א"א לומר שאסור בכל אופן אבל יש דרך תיקון והיא קשה מאוד (הא למה הדבר דומה לקפיצה המשברת כל עצמות הגוף שאפשר להתרפא אבל בקושי רב).

ומה עניין עבירה לשמה לכאן? (גם אם תאמר שיש הסוברים שהעושה עבירה ע"מ לחזור בתשובה היא עבירה לשמה מ"מ ודאי רובא דרובא חולקים ע"ז)
אנשים עובדים בשחור לבן ולא קולטים ברגש מורכבויות, ועניין עבירה לשמה יעוי' תניא ועוד ואכמ''ל

אמנם הוא צודק שזה טוב לעשות כזה דבר, זה יועיל להרבה, וכידוע 'חזקה על תעמולה שלא שבה ריקם'.
אבל זה לא יעזור לחששות הנידונות באשכול זה

אנשים עובדים בשחור לבן ולא קולטים ברגש מורכבויות, ועניין עבירה לשמה יעוי' תניא ועוד ואכמ''ל
עניין עבירה לשמה יעויי' נפה"ח ועוד ואכמ"ל (הוא הדבר אשר דיברתי בסוגריים).

ולגבי תחילת דבריך אני חולק על כך הרגש מרגיש בדבר מורכב.

מה כונתך שכל אישה שמחזיקה כזה מכשיר אסורה על בעלה?
אשה זה חלוק מעט ולא צריך להסביר, אבל לך לאנשים שמתעסקים בתחום ותאל אותם כמה מקרים הם מכירים אני אומר לך שתהיה בהלם חייך!!!
אני הייתי בהרצאה של ר' מנחם שטיין והוא טען כדברי ונעמדו שם כמה בעלי מכשירים והחלו מתווכחים עמו בקול רעש גדול, ואז הוא אמר להם שהוא מוכן לשלם חמש מאות ש''ח למי שיראה לו את ההיסטוריה של הטלפון, ותהיו מופתעים לא היה אחד שהסכים.

ואז הוא אמר להם שהוא מוכן לשלם חמש מאות ש''ח למי שיראה לו את ההיסטוריה של הטלפון,
אני מוכן לשלם לך חמש מאות ש"ח אם תביא לי ההקלטות של כל השיחות שלך עם בני משפחתך, אתה מוכן?

אני הייתי בהרצאה של ר' מנחם שטיין והוא טען כדברי ונעמדו שם כמה בעלי מכשירים והחלו מתווכחים עמו בקול רעש גדול, ואז הוא אמר להם שהוא מוכן לשלם חמש מאות ש''ח למי שיראה לו את ההיסטוריה של הטלפון, ותהיו מופתעים לא היה אחד שהסכים.
זה רחוק מאד מחייבי כריתות.

אמנם הוא צודק שזה טוב לעשות כזה דבר, זה יועיל להרבה, וכידוע 'חזקה על תעמולה שלא שבה ריקם'.
אבל זה לא יעזור לחששות הנידונות באשכול זה
א. רבים וטובים שנפלו בנסיון הנ''ל, זה היה מתוך חוסר מודעות, אם זה בשביל העבודה, או אפי' לראות סרטים ולהכיר את העולם, אבל הם לא חלמו שזה מה שאורב להם בפנים
ב. עניין הלגימציה הציבורית גם הוא חשוב כמה שיהיה יותר יחס שלילי לאדם שמחזיק מכשיר כזה ככה יהיו פחות אנשים שירכשו אתו מכיון שיתפדחו אם זה במשפחה בקהילה או הת''ת של הילד שלא יקבל אותם

אני מוכן לשלם לך חמש מאות ש"ח אם תביא לי ההקלטות של כל השיחות שלך עם בני משפחתך, אתה מוכן?
רק לשם הדיוק ומאיליה תפול הקושיה, הוא לא ביקש לשמוע הקלטות מהטלפון הוא ביקש לראות את ההיסטוריה כמו שיש לך בגוגל לראות באיזה אתרים וכדו' הם ביקרו אם רק בבנק ובאתרים כשרים או לא כשרים או גם באתרים שמכבוד הפורום לא למנותם וחזקה על מר שיבין

כבר היום המצב ככה אז מחזיקים שני פלאפונים.
אתה צודק במובן הזה, אבל תסכים איתי שאפשר עוד לחדד את המסרים. ולהעמיד שזה לא עניין של פורמקייט מודרניות וכדו' זב עיקרי הדת וחיי משפחה תקינים

חזור
חלק עליון