פתרון טבעי לבעיית קשב וריכוז| דף 2 | פורום אוצר התורה פתרון טבעי לבעיית קשב וריכוז| דף 2 | פורום אוצר התורה

פתרון טבעי לבעיית קשב וריכוז

ומה אמרתי? שכדור זה לא ה"פתרון" היחיד.
(וגם אם כן - זה לא מכניס את זה לכלל "בעיה". רכב מצריך רשיון ותמרורים ודלק ושמן ושות' - הם לא הופכים אותו לבעייה)

אתה מגדיר זאת כמתנה שיש כוחות ייחודיים וכו' וכו'.

אני טוען שאם הכוחות הייחודיים סותרים למסלול חיים של מסגרת ומוסד ע"כ שזו בעיה קשה.

אם המוסד מוכן להתמודד עם ילדים כאלו רק בלקיחת הכדור.
הוי אומר שאינם רואים את המצב של בעיית קשו"ר כייתרון אלא כבעיה שצריך לדכא.

וההסבר הוא פשוט הכדור בעצם מוריד את ההבדל הקיים בילד בחוסר ריכוזו אך גם מדכא את יכולותיו הייחודיות..

אבל ההבדל בנינו שאתה עושה כמעשה המטוס שאמרתי לעיל, אתה מתעקש להטיס אותו בכביש שכונתי צדדי צר שהורס אותו ואת האזור או לחלופין אתה מחפש דרכים לחתוך לו את הכנפיים ולקטום לו את החרטום.
אני חושב שהגדרת מצוין מה זה לקחת כדור.
לנסות להפוך את המטוס למכונית..
כי בסה"כ הוא נוסע בכביש ולא בירח..
(וגם אם כן - זה לא מכניס את זה לכלל "בעיה". רכב מצריך רשיון ותמרורים ודלק ושמן ושות' - הם לא הופכים אותו לבעייה)
זה ממש לא אותו דבר..

גם אחרי לקיחת הכדור הוא לא ילד רגיל.. יש זמן תפוגה להשפעת הכדור ובנוסף לתופעות הלוואי..

אני יותר הייתי ממשיל לאדם שקנה מכונית חשמלית אך מתעקש להכניס דלק במקום חשמל כי מכונית חשמלית מהווה בעיה לכביש מכוניות על דלק..

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
אני חושב שכבר הסברתי את דעתי מכל כיוון.
לגבי דיבור על מהות - לדעתי איך אתה קורה לזה - זה חלק מהמהות. ואסביר בקצרה.

אני מבין למה אתה מכנה את זה "בעייה", אבל ההבדל בנינו שאתה עושה כמעשה המטוס שאמרתי לעיל, אתה מתעקש להטיס אותו בכביש שכונתי צדדי צר שהורס אותו ואת האזור או לחלופין אתה מחפש דרכים לחתוך לו את הכנפיים ולקטום לו את החרטום. זה מה שעושים לבעיה. אני לעומת זאת אומר תקח אותו לשמיים תרים אותו תכבוש את העולם תפתח את הייכולות שיש רק לו תן לו להשאיר אבק לחברים מהכיתה. זה מה שעושים לאתגר עם יכולות.

זה אתגר? בהחלט! זה אפשרי? בהחלט! בעולם שלנו? בהחלט! זו בעיה? לא ולא!
אם קוראים לזה בעייה - מחפשים איך לפתור אותה, אבל כשמכירים בכך שזו מתנה עם אתגרים לצידה מחפשים איך לחזק את המתנה תוך עקיפת האתגרים ומציאת פתרונות להם לא ל"בעיה".

אם קוראים לזה בעייה - מחפשים איך לפתור אותה,
כדור הוא בדיוק פתרון לבעיה.
וממש לא מחזק את ה'מתנה'
להיפך הוא מנפץ את כל המעלות הייחודיות שיש לעודפי המרץ בכל המובנים..

[אני כלל לא ממתנגדי לקיחת הכדור לפעמים אין ברירה.. הנזקים העצומים שנגרמים מקושי זה לאותם ילדים במוסד עדיפים אלפי מונים מהשארת המעלות הייחודיות..]

כדור הוא בדיוק פתרון לבעיה.
וממש לא מחזק את ה'מתנה'
להיפך הוא מנפץ את כל המעלות הייחודיות שיש לעודפי המרץ בכל המובנים..

[אני כלל לא ממתנגדי לקיחת הכדור לפעמים אין ברירה.. הנזקים העצומים שנגרמים מקושי זה לאותם ילדים במוסד עדיפים אלפי מונים מהשארת המעלות הייחודיות..]
אם אתה מדבר על זמן הלימודים בת"ת בלבד - אני לא אכנס לנושא. אם אתה מדבר על החיים ככלל - תרשה לי להיות עצוב.

קראתי בעיון את הודעתיכם ולענ"ד אין ביניכם ויכוח כלל, אלא אתם מדברים בשפה שונה.
ע"ז גופא היה הוויכוח..

שונא אני צחצוחי הלשון של אותם המתקראים 'מטפלים' לעטוף כל בעיה בשלל מלל נוטף דבש ובכך לתת למטופל לשקוע בדמיון שווא..
לא כל מה שמוכרים למטופל הוא אמתי ונכון..

אם קוראים לזה בעייה - מחפשים איך לפתור אותה, אבל כשמכירים בכך שזו מתנה עם אתגרים לצידה מחפשים איך לחזק את המתנה תוך עקיפת האתגרים ומציאת פתרונות להם לא ל"בעיה".
מלל יפה.
אך בסוף זה אותו דבר והפתרון אותו פתרון..

יש אנשים שזה עושה להם טוב צורות ניסוח האם לקרוא לזה 'פתרון לבעיה' או 'חיזוק המתנה תוך עקיפת האתגרים ומציאת פתרונות להם'..

וזה עיקר מה שכתבתי..

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
דברתי עם מומחים ואמרו לי שזה ככוסות רוח למת..
לא מועיל מאומה מלבד ההרגשה שלוקחים משהו..
נראה שהמנטוס תעשה תוצאה דומה..
מעניין,
דווקא לי אמר מישהו שזה עזר לו מאד.

ע"ז גופא היה הוויכוח..

שונא אני צחצוחי הלשון של אותם המתקראים 'מטפלים' לעטוף כל בעיה בשלל מלל נוטף דבש ובכך לתת למטופל לשקוע בדמיון שווא..
לא כל מה שמוכרים למטופל הוא אמתי ונכון..

ולדוגמא תגובה זו..

מלל יפה.
אך בסוף זה אותו דבר והפתרון אותו פתרון..

יש אנשים שזה עושה להם טוב צורות ניסוח האם לקרוא לזה 'פתרון לבעיה' או 'חיזוק המתנה תוך עקיפת האתגרים ומציאת פתרונות להם'..

וזה עיקר מה שכתבתי..

@איש יהודי מחזק את מה שכתבתי בכל הודעה לו.. עוד מלל ועוד ניסוח אך אינו משנה מאומה את המהות..
אני מבין שכמעט ואין טעם לכתוב שוב, אבל אם לא בשבילך אז בשביל אחרים. כשאתה קורא ל"מוצר" בעיה ככלל או מתנה עם אתגר, זה משנה את כל הגישה אליו.

אבל זה רק כשאינם במסגרת לימודים, אחרי שיוצאים לעולם הגדול.
חשוב לציין שאדם ממוצע נמצא במסגרת לימודית כעשרים שנה!!
אם כו"ע מודו שבמסגרת לימודית א"א להגדיר זאת כ'מתנה'

אז עשרים שנה בחיים זה מספיק זמן בשביל להגדיר מצב זה כקושי..

באמת שאין טעם.. צריכים לקרוא את הנאמר לנסות להבין ואז להגיב..

חשוב לציין שנקודת הוויכוח התחילה כשברוב ענוונותך השמצת את מי שמגדיר זאת כקושי כאיש שאינו מבין מאומה בנושא ורק קרא ברפרוף את הנושא מאיזה ספר וכו' וכו'..

כשלבסוף הנך מודה שבסה"כ זה צורת גישה לדבר אך אינו שונה במהות.

אז פעם הבאה לטובתך תנסה לפני שהנך מגיב לעבור על התגובה לראות האם הבנת את הנכתב והאם התגובה קשורה לנכתב..

כללי השיח בפורום

1. שפה מכובדת ונקייה

על הדיונים להתנהל בכבוד הדדי, בנעימות וללא ביטויים שאינם הולמים בני תורה.

יש לך נסיון או מידע לגבי מולטי פוקוס?
כן . וכפש"כ דברתי עם מומחים שמטפלים עשרות שנים בתחום.

ובאופן כללי כמעט ואין תרופה טבעית יעילה באמת שמתקרבת ליעילות של הכדורים הכימיים..

יש דברים שעוזרים מאוד לבעיה זו והיא פעילות גופנית מאומצת וקבועה.
שתיית הרבה מים וסדר יום קבוע.
לא שזה הופך את האדם למרוכז לחלוטין אבל זה ממזער הרבה מהקושי.

ישנו סיפור שמסתובב בשם הרב זילברשטיין שליטא
שילד שהיה אמור לקחת כדור שם את הכדור בכוס תה של הרב'ה
ומאז העניינים בכיתה התנהלו על מי מנוחות...
יכול להיות שזה פיתרון?

ישנו סיפור שמסתובב בשם הרב זילברשטיין שליטא
שילד שהיה אמור לקחת כדור שם את הכדור בכוס תה של הרב'ה
ומאז העניינים בכיתה התנהלו על מי מנוחות...
יכול להיות שזה פיתרון?
אני חושב שהפתרון הוא להפסיק לחשוב שכל הסיפורים בשותי"ם שלו היו במציאות. יתכן וחלקם היו אך לענ"ד את רובם הוא כותב (תלמידיו כותבים) בשביל העלילה והריגוש.

את רובם הוא כותב (תלמידיו כותבים) בשביל העלילה
ידוע שזה כך וכמדומה שגם תרומת הדשן זה תשובות על שאלות שהמציא
התכוונתי לשאול, האם זה פיתרון , לתת לכאלה ילדים, רב'ה סבלן ואדיש..

חזור
חלק עליון