מרן הגר"ד לנדו מחריף את המאבק: "לא יהיה שום ויתור"| דף 5 | פורום אוצר התורה מרן הגר"ד לנדו מחריף את המאבק: "לא יהיה שום ויתור"| דף 5 | פורום אוצר התורה

מרן הגר"ד לנדו מחריף את המאבק: "לא יהיה שום ויתור"

אני שומע סברא, אם כי עדי' לא משכנע אותי לרדת מההנחה שצה''ל גרוע מההסתדרות.
בהחלט, כמ"ש לעיל שהצא הישראלי הוא לא רק צבא אלא גם כור היתוך וחיבור לבבות למפעל הציוני
אני לא מקבל את הטיעון, מכיון שעצם התמיכה במדינה היא תמיכה בלאום (גם בהנחה ויש למדינה צביון יהודי) וכל לוחם בצבא נלחם למען המדינה (גם אם הסיבה שהוא תומך במדינה היא דתית סו''ס הוא תומך ברעיון כפרני מבחינת התשתית שלו ולא רק מבחינת האנשים שהובילו אותו.)
אני מחלק. יש את אלו שנלחמים על הלאום ועל המדינה ועל הציונות, ויש כאלו שהולכים בקטע פשוט להגן על האחים שלהם (ולאו דווקא על המערכת הגדולה), כמו שבן אדם יש לו נשק והוא רואה מחבל והוא יורה בו הוא לוא עושה את זה משיקולי ציונות אלא שיש פה מישהו שרוצה להרוג וצריך לנטרל אותו.
זהו אכן טענה חזקה, וראשית ההסבר שנתת שהדור הצעיר לא גדל על מאבקי ציונות חרדים אלא על ציבור חרדי קיים בועט ומשפיע.
אפ' בלי בועט ומשפיע זו המציאות, כמו אמריקני שגדל היום הוא לא חי את המאבקים של המושבות והילידים אלא את הדמוקרטים והרפובליקנים, ככה גם הנוער שלנו כבר פחות רואה את המדינה כשייכת לצד זה או אחר אלא כתשתית שעליו אנחנו רבים מי ישפיע יותר וכו.
ובטח עם ההוספה שלך שאנחנו שותפים בכירים.. בכל ניהול הגוף הזה, גם ברמה הארצית וגם ברמה המוניציפלית ועוד.
אל לדעתי יש גם פגם מהותי בהסברה החרדית, דהיינו תפגוש בחור ישיבה תשאל אותו למה הוא לא מתגייס, הוא יגיד לך בגלל שמתקלקלים שם, תשאל אותו אבל אם יקימו מסגרת חרדית שמי שנכנס חרדי יצא חרדי תתגייס, תבדוק אותי (אני בדקתי) תהיה אחת משתי התשובות או שהוא יגיד, אני מגן על ע''י עם לימוד התורה, או שהוא יגיד שהוא באמת יתגייס ( זה יותר נדיר!!!)
אבל שורה תחתונה בקושי תשמע את הטיעון של נושא הציונות ( אולי בקנאים פלג וכדו' וגם שם בספק כי שם ודאי אין הסברה) מהטעם שאין שום הסברה על הנושא,
מכיון שכלפי חוץ לא רוצים לדבר ע''ז לא לעורר חמת החילונים וכדו', וממילא נקבע נרטיב שלא מתגייסים 1. כי לימוד התורה מגן 2. כי מתקלקלים שם
כל מילה.
וזה מה שרציתי לזקק לפני כך וכך הודעות מה היום ההבדל בשטח בינינו לבין הציונים, וגם מה זה אומר להיות היום ציוני הרי להיות בממשלה בכנסת בעיריות בכל מקום אנחנו נמצאים ובעמדות בכירות אז איפה הגבול בין להיות השתדלן היהודי אצל הפריץ לבין להיות בשר מבשרו של הפריץ, ואיך משווקים את זה לדור הבא, ולמה צריך לשווק לו את זה.
אגב, זה גם לדעתי למה גם החילונים פחות ופחות מבינים את הצד החרדי (מאשר בימי קום המדינה) כי אז הם הבינו יש מדינה ששייכת לציונים והוקמה ע"י ולצידה יש את החרדים, ואילו החילוני היום רואה בחרדי כשייך למדינה ואם כך למה שלא ישרת? לומד תורה - לא כולם, שלא יתקלקל - נקים לכם מסגרות, הוא לא מבין את הקטע שהמדינה והחרדים לא שייכים אחד לשני.
זה נושא שצריך באמת לחקור ולחדד.

נערך לאחרונה:
דעתו של החזו"א היתה כי גם על ירידה רוחנית יש דין של 'יהרג ואל יעבור' וממילא כיוון שלכו"ע כל מי שהולך לצבא יורד ברוחניות הרי שהדבר בגדר 'יהרג ואל יעבור' וזה לא משנה אם לומד או לא, רבי דב לנדו בכל השקפותיו דבק בחזו"א וממילא לענ"ד ברור הוא שדעתו היא שלאף אחד אסור להתגייס, מצרף עדות ר"ד יפה בדבר ויש עוד עדויות כאלו, וזה פשוט.

קבצים מצורפים

נערך לאחרונה:
דעתו של החזו"א היתה כי גם על ירידה רוחנית יש דין של 'יהרג ואל יעבור' וממילא כיוון שלכו"ע כל מי שהולך לצבא יורד ברוחניות הרי שהדבר בגדר 'יהרג ואל יעבור' וזה לא משנה אם לומד או לא, רבי דב לנדו בכל השקפותיו דבק בחזו"א וממילא לענ"ד ברור הוא שדעתו היא שלאף אחד אסור להתגייס, מצרף עדות ר"ד יפה בדבר ויש עוד עדויות כאלו, וזה פשוט.
מה''ת שכל מי שהולך לצבא יורד ברוחניות??? אני באופן אישי מכיר קרוב משפחה שהיה בשאול תחתית והתגייס לנח''ל החרדי ונבנה שם מאוד וכיום הוא חרדי עובד.

מה''ת שכל מי שהולך לצבא יורד ברוחניות??? אני באופן אישי מכיר קרוב משפחה שהיה בשאול תחתית והתגייס לנח''ל החרדי ונבנה שם מאוד וכיום הוא חרדי עובד.
להביא מקרה חריג לא מלמד על הכלל, ודאי וברור לכל מי שמעט מתמצא שהנכנס לצבא יורד ברוחניות, לפני כמה חודשים פורסמו מכתבים של רבנים דלי"ם אשר כותבים כי אחוז החילון בצבא של הדלי"ם הוא כ40% [רק שאחד כתב שזה המחיר שצריך לשלם...] אם זה המצב ולמדנו 'גדול המחטיאו יותר מההורגו' הרי שהנכנס לצבא הוא בסכנה של לפחות 40% של מוות רוחני, וזה לא כולל את אלו שירדו ברוחניות, אם כן יוצא שהמקום מסוכן ביותר וא"א להכנס לסיכון כזה וזה פשוט.

@מה ידידות צריך להבדיל בן נער שלא נמצא בישיבה אבל עובד לדוגמה או לומד במסגרת אחרת, לבין מי שנשר וכל היום מבוקר עד לילה (בד"כ הפוך) נמצא עם המכשיר וכדו'.
בנער עם סדר יום מסויים אתה צודק באופן כללי מבחינה רוחנית לטווח קצר (בדרך כלל) ולטווח ארוך (לפעמים). אבל @פסיק פומיה מדבר על מצבים שנער מפוזר לגמרי וחסר עול מכל כיוון, ככה שגם אם כיום הוא עדיין שומר משהו - לטווח הארוך הוא בסיכון גם רוחני גם גשמי וגם נפשי. ולכן לפעמים (אחרי שאלת רב מוסמך!) יש עדיפות לשלוח אותו לצבא כדי שילמד מהו סדר ומשטר וגם אם לא יצא חרדי יצא לפחות בן אדם עם סדר עם עול, וכמו שאמר - הרבה פעמים לאחר תקופת נפילה הם חוזרים בצורה יותר טובה מאילו היו ממשיכים בחיים בלי עול.

להביא מקרה חריג לא מלמד על הכלל, ודאי וברור לכל מי שמעט מתמצא שהנכנס לצבא יורד ברוחניות, לפני כמה חודשים פורסמו מכתבים של רבנים דלי"ם אשר כותבים כי אחוז החילון בצבא של הדלי"ם הוא כ40% [רק שאחד כתב שזה המחיר שצריך לשלם...] אם זה המצב ולמדנו 'גדול המחטיאו יותר מההורגו' הרי שהנכנס לצבא הוא בסכנה של לפחות 40% של מוות רוחני, וזה לא כולל את אלו שירדו ברוחניות, אם כן יוצא שהמקום מסוכן ביותר וא"א להכנס לסיכון כזה וזה פשוט.
אתה מדבר ביחדות המעורבות החילוניות שבהם משרתים בני הציונות הדתית אבל בנח''ל החרדי ובחטיבת חשמונאים שהוקמה עכשיו אתה חושב שיהיה 40 אחוז שיורידו את הכיפות. נשמע מופקע.

אגב, אני יכול לקבל דעתך שגם בחור מקולקל אין מקומו בצבא, וגם שהצבא הוא יהרג ואל יעבור, לא מצד עניין הקלקול,
אלא מצד הציונות, שכיון שמטרתה כפירה א''כ הצטרפות לצבא, זה נטילת חלק בקיום הגוף הכפרני הלז. וישל''ע

תלמיד ישיבה במעצר צבאי: חכמי התורה הספרדים יוצאים למאבק​

ראשי הישיבות וחכמי התורה הספרדים במאבק למען שחרורו של תלמיד ישיבת ‘מאורות התורה’ שנעצר על ידי המשטרה הצבאית בשל עריקות ונשפט ל-14 ימי מאסר • בארגון ‘אגודת בני הישיבות’ פועלים לשחרורו, ומבהירים: “גם מי שאינו תלמיד ישיבה קלאסי – אסור שיפול למסגרות הצבא ההרסני”

תלמיד ישיבת מאורות התורה נעצר על ידי המשטרה הצבאית בשל עריקות ונשפט ל-14 ימי מאסר בכלא הצבאי. ‘אגודת בני הישיבות’, בראשות חכמי התורה הספרדים ובראשותו של מרן הגאון רבי משה צדקה, פועלת למען שחרורו המיידי.

עו”ד מנחם שטאובר, המטפל בתיק מטעם ‘אגודת בני הישיבות’, מסר כי הוא בוחן את פרטי התיק ואת האפשרויות המשפטיות העומדות בפניו.

מ’אגודת בני הישיבות’ נמסר: “מדובר בתלמיד ישיבה מתחזק שבמסגרת התחזקותו עבר למסלול ישיבה בה החל ללמוד ולהתחזק בלימוד התורה ברוב שעות היום, כאשר רבניו וראשי הישיבה מעידים עליו כי הינו בן עליה מובחר”.

“חכמי התורה הספרדים וראשי ישיבת מאורות התורה הודיעו כי הם מתכוונים לצאת למאבק נחוש לשחרורו המלא מהכלא הצבאי, כדי להשיבו במהירות לספסלי בית המדרש”.

נמסר גם כי “חכמי התורה הספרדים ששוחחו עם ‘אגודת בני הישיבות’ חיזקו והדגישו, כי על מקרה זה ודומיו מתנהל עיקר המאבק נגד גזירת הגיוס. וגם מי שאינו תלמיד ישיבה קלאסי – אסור שיפול למסגרות הצבא ההרסני”.

חזור
חלק עליון