דמות רבת אנפין ורב גונית, כאמור, היה תלמיד מובהק למרן בעל ה'חזון איש' זצ"ל, לא רק בקניית דרך הלימוד - שגם בה דבק באופן מוחלט - אלא גם בלימוד אורחות חיים ודרכי יושר. ובד בבד היה בטל ומבוטל ודבוק בלב ונפש של הרה"ק רבי מרדכי שלמה מבאיאן זי"ע.
ככלל, משחר ימיו כמהה נפשו לקנות דעת וחכמה, ביקר בהיכלם של גדולים וצדיקים רבים, וינק מבארות מים חיים רבים.
בפקחותו העצומה ובטהרת ליבו ידע להכיל ולמזג בקרבו דרכים ואסכולות שונות, ולעיתים רבות, אף מנוגדות זו לזו.
עד אחרית ימיו נשאר דמות יחודית שכל אחד ואחד נדמה לו כאומתו, אצל תלמידי החזון איש הוא היה 'ה'תלמיד המובהק בה' הידיעה, עד שחלקם לא העלו על דעתם שהוא 'חסיד'. {כשהגרח"ק קנייבסקי זצ"ל עיין בספר 'מרבה חיים' משיחותיו של רבנו זצ"ל התבטא: לא ידעתי שרבי חיים ברים היה חסיד והיה לו שייכות עם 'רביים'. כך גם התבטא כאשר אחד מנכדיו נכנס אליו לקבל ברכה והציגו אותו כנכד של רבינו זצ"ל, התפלא הגרח"ק זצ"ל ושאל : לרבי חיים ברים יש נכדים חסידים?}.
כמו"כ הרביץ תורה ויראה בישיבות ליטאיות, רבים מבני ליטא קנו אצלו תורה ודעת, החשיבו אותו כרבם המובהק. וכידוע, גם היה מחותנו של מרן הגרי"ש אלישיב זצ"ל, {בתו הבכורה נשואה להגר"מ אלישיב שליט"א בן הגרי"ש זצ"ל}.
מאידך, היה חסיד אמיתי בכל אורחותיו, והרביץ תורה וחסידות למאות ולאלפים.
גר בתוככי שכונת מאה שערים, צמוד לשטיבלאך המיתולגיים 'ישועות יעקב', וחוגי הקנאים העריכו והעריצו אותו עד למאד.
גם כאשר התעוררו מחלוקות קשות בתוך היהדות החרדית, השכיל בפקחות עצומה להלך בין הטיפות, ולהישאר בידידות עם כל הצדדים. {הן בשנת תשמ"ט בפילוג בין דגל לאגודה, כאשר גדולי ישראל מב' המחנות עלו לביתו באופן אישי להפציר בו שייאות להצטרף למועצת גדולי התורה של מפלגתם, והוא סירב בנימוס אך בתוקף, וכחכם עדיף מנביא אמר להם: הרי לא ירחק היום ויבקשו לעשות שלום בין המחנות, ויחפשו מישהו 'ניטרלי' שיגשר ביניהם, אם אצטרף כעת לאחת מב' המחנות, מי יישאר הניטרלי שיוכל לגשר ביניהם בעתיד?. כמו"כ היה ידיד נפש וקרוב מאד להגר"ח גריינימן זצ"ל, ובד בבד קרוב מאד להגרא"מ שך זצ"ל. וכן כאשר היו מחלוקות בין חצרות שונות, ידע תמיד להלך בין הטיפות ולהישאר מוערך על כל הצדדים}.
ולא נגענו בצדקותו ופרישותו וטוהר מידותיו, ועוד חזון למועד אי"ה.