חינוך נגד ההורים | פורום אוצר התורה חינוך נגד ההורים | פורום אוצר התורה

חינוך נגד ההורים

תודות
38
נקודות
13
כל שבת מגיעים אלינו לשכונה (חרדית למהדרין) קבוצה של בחורים מחב"ד, ומעודדים את הילדים בממתקים לומר יחי אדונינו.
מדוע משכנעים את הילדים לומר דברים בניגוד לדעת הוריהם?
שאלתי אחד מהם ואמר לי שזה משיח של כלל ישראל וכולם מחויבים לומר.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
כל שבת מגיעים אלינו לשכונה (חרדית למהדרין) קבוצה של בחורים מחב"ד, ומעודדים את הילדים בממתקים לומר יחי אדונינו.

נ.ב רציתי לפתוח את זה באשכול על חב"ד אבל אין לי אפשרות.
חבל על המאמצים,
אין לך סיכוי לשכנע אנשים שינקו מחלב אימם את האמונה המשיחית וחיים אותה 24/7
כעיקר העיקרים של חייהם....

תתן לילדים ממתקים שווים יותר
אם יגיעו איתך לבית הכנסת / ישארו בבית לעשות קצת בלאגן

אגב, הצעתי לך לא לעשות את זה
באופן רשמי כמלחמה כי אז אתה מעמיד
את הנערים הללו כצד שווה אליך

תתן לילדים ממתקים שווים יותר
אם יגיעו איתך לבית הכנסת / ישארו בבית לעשות קצת בלאגן

אגב, הצעתי לך לא לעשות את זה
באופן רשמי כמלחמה כי אז אתה מעמיד
את הנערים הללו כצד שווה אליך
הכהן יצא לקרב:)
לגופש"ד עליהם אין לי טענות כך הוא דרכו של עולם כל אחד משכנע את השני במה שהוא מאמין.
הטענה היא על ההורים שלא שומרים את ילדיהם.

הכהן יצא לקרב:)
לגופש"ד עליהם אין לי טענות כך הוא דרכו של עולם כל אחד משכנע את השני במה שהוא מאמין.
הטענה היא על ההורים שלא שומרים את ילדיהם.
אין טענות
אבל לא בגלל שכל אחד אמור לשכנע את השני במה שהוא מאמין
אלא בגלל שבדיוק לזה הם חונכו מגיל ינקות
כמו שכתב @מגנא ומצלא

נ.ב רציתי לפתוח את זה באשכול על חב"ד אבל אין לי אפשרות.
אינני מבין אתה חושש שהילדים שלך ישתכנעו יום אחד????
מה איכפת לך מחלקים מתקים לילדים שלך....

כך הוא דרכו של עולם כל אחד משכנע את השני במה שהוא מאמין.
וכך אינה דרכה של היהדות, שאפילו אם מישהו מגיע להתגייר מרצונו מקשים עליו ומונעים ממנו כמה שאפשר.

וכך אינה דרכה של היהדות, שאפילו אם מישהו מגיע להתגייר מרצונו מקשים עליו ומונעים ממנו כמה שאפשר.
ומה דרכה של היהדות בענין קירוב רחוקים? עד כמה שידוע לי, עליהם נאמר "מוציא יקר מזולל כפי תהיה".

איני מצדיק זאת, אך לפי ראות עיניהם ודאי שיש בכך משום קירוב ליהדות. ובוודאי שבקירוב יהודים ליהדות - יש לעשות ככל הניתן בכדי לקרב.

ומה דרכה של היהדות בענין קירוב רחוקים? עד כמה שידוע לי, עליהם נאמר "מוציא יקר מזולל כפי תהיה".

איני מצדיק זאת, אך לפי ראות עיניהם ודאי שיש בכך משום קירוב ליהדות. ובוודאי שבקירוב יהודים ליהדות - יש לעשות ככל הניתן בכדי לקרב.
קראת מה כתבתי?
מישהו דיבר על ילדים חילונים? מדובר בילדים חרדים!
מה הקשר בין זה ובין קירוב רחוקים.

לפי ההלכה זה מותר (להציל נפשות תמימים) אבל יש בעיה עם החוק.
אתה רציני? האם אתה חושב שכשמגיעים כמה בחורים שנראים באופן ברור כחבדניקים ואומרים יחי והילדים אחריהם אז למחרת הילדים יאמינו שהרבי מחב"ד הוא משיח? נדמה לי שזה קיים 30 שנה ולא שמעתי על מישהו שנהיה משיחיסט בגלל זה.

תשאל כל ילד שצועק אחריהם את הפסוקים מה הוא אומר, אף אחד לא ידע להגיד, הילדים צועקים משהו ומקבלים ממתק, מכאן עד להגיד שזה הסתה למשיחיות וכדו' הדרך רחוקה

אין שום בעיה בעצם המשפט והכל הולך אחר הכוונה.
וכל עוד שהם לא מלמדים את ה'מטען' שמאחורי המשפט אין בזה בעיה
תשאל כל ילד שצועק אחריהם את הפסוקים מה הוא אומר, אף אחד לא ידע להגיד, הילדים צועקים משהו ומקבלים ממתק, מכאן עד להגיד שזה הסתה למשיחיות וכדו' הדרך רחוקה
אתה רציני? האם אתה חושב שכשמגיעים כמה בחורים שנראים באופן ברור כחבדניקים ואומרים יחי והילדים אחריהם אז למחרת הילדים יאמינו שהרבי מחב"ד הוא משיח? נדמה לי שזה קיים 30 שנה ולא שמעתי על מישהו שנהיה משיחיסט בגלל זה.
היית מסכים שמסיונר נוצרי ילמד אותו לומר כמה מילים? די מסתבר שהילד לא יהיה נוצרי אז מה הבעיה?!

חזור
חלק עליון