ההסתדרות הציונית - ומפלגת ארץ הקודש| דף 3 | פורום אוצר התורה ההסתדרות הציונית - ומפלגת ארץ הקודש| דף 3 | פורום אוצר התורה

ההסתדרות הציונית - ומפלגת ארץ הקודש

השפעה על התקציבים, האם ילכו לקידום הרפורמים, או לקידום היהדות האורתודוקסית.

יהודי התפוצות, וצריך להתפקד לשם.
תקן אותי אם טעיתי,
זה תקציב לסיוע ליהדות התפוצות?

נכון.
אבל לכנסת יש סמכויות.
להסתדרות הציונית אין שום דבר.
מאיפה הבאת את זה?
ברור שיש (אתה פחות מודע להם כי היא לא נוקשת לך על הדלת כמו הממשלה/הכנסת בוקר וערב בכל נושא, אבל יש להם שורה ארוכה של גופים חברות וארגונים שפועלים בהרבה נושאים הנוגעים לנו וליהודי העולם)

מה באמת החילוק בין השותפות והבחירות לקונגרס הציוני לבין בחירות לכנסת?
בעלון של ר' משה שטרנבוך
הביאו את המכתב שלו לפני חמש שנים ששם הוא מסביר בצורה פשוטה וברורה את ההבדל
שכאן אנחנו תחת שילטונם אבל שם אין להם שום שליטה אלא להיפך בגלל שיש מפלגה חרדית הם יוצרים שייכות ליהדות

נ.ב. מכאן תימה לי על כל מי שמצטט מכתבים של ר' אלחנן ווסרמן זצ"ל הי"ד נגד הציונות, בזמנו זה היה שווה ערך לנוער הגבעות היום ואולי קצת יותר...

בעלון של ר' משה שטרנבוך
הביאו את המכתב שלו לפני חמש שנים ששם הוא מסביר בצורה פשוטה וברורה את ההבדל
שכאן אנחנו תחת שילטונם אבל שם אין להם שום שליטה אלא להיפך בגלל שיש מפלגה חרדית הם יוצרים שייכות ליהדות

נ.ב. מכאן תימה לי על כל מי שמצטט מכתבים של ר' אלחנן ווסרמן זצ"ל הי"ד נגד הציונות, בזמנו זה היה שווה ערך לנוער הגבעות היום ואולי קצת יותר...

ברור שהציונות היתה אז תנועה חזקה ביותר, שהשתלטה על חלקים נרחבים מאוד מאחב"י.
תחפש כמה חברים היו בתנועות הנוער כמו בית"ר וכדו' ותופתע.

עם זאת בוודאי יש חילוק מהיום שאנחנו תחת שלטונם. וזהו נימוקם של גדולי ישראל לענין ההתייחסות המעשית להם.

כמו נוער הגבעות, אבל בכוחם בגבעות יו"ש.
היה מאבק ענק איתם על הקהילות, והם סחפו אחריהם המונים, ובמקומות מסוימים הם שלטו על מוסדות הקהילה.

ליית מאן דפליג שהעמדה המסורתית של הציבור החרדי היינו אגו''י ולימים אף דגל התורה - שאסור להשתתף בהסתדרות הציונית
מהו השינוי שבשלו התירו חלק מגדו''י בשנים האחרונות להשתתף שם ?
והטיעון שהמטרה היתה למנוע קואליציה לרפורמים אינה נכונה מכיון שלאורך שנים זה היה כך ויכלו למנוע ועם זאת לא עשו כן.
וא''כ מהו הטעם הנסתר הלז???

ליית מאן דפליג שהעמדה המסורתית של הציבור החרדי היינו אגו''י ולימים אף דגל התורה - שאסור להשתתף בהסתדרות הציונית
מהו השינוי שבשלו התירו חלק מגדו''י בשנים האחרונות להשתתף שם ?
והטיעון שהמטרה היתה למנוע קואליציה לרפורמים אינה נכונה מכיון שלאורך שנים זה היה כך ויכלו למנוע ועם זאת לא עשו כן.
וא''כ מהו הטעם הנסתר הלז???
כפי הנראה שמעולם לא התירו, והכל עורבא פרח.

מאיפה הבאת את זה?
ברור שיש (אתה פחות מודע להם כי היא לא נוקשת לך על הדלת כמו הממשלה/הכנסת בוקר וערב בכל נושא, אבל יש להם שורה ארוכה של גופים חברות וארגונים שפועלים בהרבה נושאים הנוגעים לנו וליהודי העולם)
הסיבה שישנה נציגות חרדית בכנסת אינה מהטעם שישנם הרבה משאבים שקיימים שם, אלא מהטעם שאם לא נהיה שם מצבנו באר''י יהיה גרוע מאוד עד בלתי אפשרי, ולדוגמא כל תקציבי הישיבות, החינוך החרדי, הגיוס שעד לשנים האחרונות היה הסדר תורתו אומנותו, ועוד שאר דברים שבלי נציגות בכנסת לא היינו יכולים להתקיים פה באר''י, ולכן למשל התנגדו לאורך שנים לקחת תפקידי שרים על אף ההשפעה האדירה שיש להם, מכיון שאין בהם צורך חיוני,
ולכן ההסתדרות הציונית על אף המשאבים הגדולים שיש בה אסורה מכיון שאינה חיונית, וההוכחה לכך היא השבעים שנה האחרונות שלא היינו בהסתדרות שום דבר רע לא קרה מכך לציבור החרדי.

כפי הנראה שמעולם לא התירו, והכל עורבא פרח.
קצת מוזר
הסיבה שישנה נציגות חרדית בכנסת אינה מהטעם שישנם הרבה משאבים שקיימים שם, אלא מהטעם שאם לא נהיה שם מצבנו באר''י יהיה גרוע מאוד עד בלתי אפשרי, ולדוגמא כל תקציבי הישיבות, החינוך החרדי, הגיוס שעד לשנים האחרונות היה הסדר תורתו אומנותו, ועוד שאר דברים שבלי נציגות בכנסת לא היינו יכולים להתקיים פה באר''י,
אז לשיטתך היום צריך לקום וללך?
ולכן למשל התנגדו לאורך שנים לקחת תפקידי שרים על אף ההשפעה האדירה שיש להם, מכיון שאין בהם צורך חיוני,
אתה מדבר על מפלגה ספציפית מתוך שלושה
ולכן ההסתדרות הציונית על אף המשאבים הגדולים שיש בה אסורה מכיון שאינה חיונית, וההוכחה לכך היא השבעים שנה האחרונות שלא היינו בהסתדרות שום דבר רע לא קרה מכך לציבור החרדי.
מי אמר לך שלא קרה וכו?

בכל אופן אני לא אמרתי בשום מקום שזה שיש בהסתדרות משאבים - זו סיבה להכנס, וגם עכשיו אני חושב שהדבר נתון להחלטת גדולי הדור ולא לי (לפחות עדיין) נהרא נהרא ופשטיה וכו, רק הסברתי לאותו אחד שעניתי לו למה הוא לא רואה את אותם משאבים עם כותרת הסתדרות.

חזור
חלק עליון