ההסתדרות הציונית - ומפלגת ארץ הקודש| דף 4 | פורום אוצר התורה ההסתדרות הציונית - ומפלגת ארץ הקודש| דף 4 | פורום אוצר התורה

ההסתדרות הציונית - ומפלגת ארץ הקודש

ראה לעיל עדות של הרב קסלר ממודיעין עלית שהגרי''ג זיע''א התנגד לכניסה להסתדרות הציונית ועדות שבטלה מקצתה בטלה כולה
אז לשיטתך היום צריך לקום וללך?
אתה אכן מקשה טוב, ובטוחני שישנה אפשרות כיום שנשקלת ע''י גדו''י לפרוש מהממשלה הנוכחית בשל חוסר ההשפעה של הנציגות החרדית, וגם הצד להשאר ודאי בנוי על תפיסה שבהמשך ישתנה המצב ויוכלו להסדיר את עניין הגיוס, התקציבים, והמעונות. אך בהנחה ולא ישתנה המצב אתה אכן צודק לחלוטין.

אתה מדבר על מפלגה ספציפית מתוך שלושה
אגו''י עד השנים האחרונות גם התנגדה, כך שזה שנים ולא שלושה, ופשיטא שגם אלו שהתירו זאת לא התווכחו במהות רק טענו שיש בתפקידים הללו גם מציל מפני הארי ועלולה להיות פגיעה קשה במגזר החרדי בלא הם.
מי אמר לך שלא קרה וכו?
עצם השאלה מוכיחה את התשובה.
בכל אופן אני לא אמרתי בשום מקום שזה שיש בהסתדרות משאבים - זו סיבה להכנס, וגם עכשיו אני חושב שהדבר נתון להחלטת גדולי הדור ולא לי (לפחות עדיין) נהרא נהרא ופשטיה וכו, רק הסברתי לאותו אחד שעניתי לו למה הוא לא רואה את אותם משאבים עם כותרת הסתדרות.
איני מגיע חלילה להכניס ראשי בין ההרים ולמתוח ביקורת על גדו''י, מי אני ומה אני זה יותר מגוחך מחצוף, אני מגיע בנסיון ללמוד הסוגיא ולהבין יסודות הדברים, מה נשתנה מפעם להיום, ולהעמיד יסוד החילוק בין הכנסת להסתדרות.

מה מוזר?
הרי אין מכתב ולא עדות מאף אחד מגדולי ישראל שתמך בזה.
וגם ר' שמואל קמינצקי הוטעה כשאמרו לו שר' חיים תומך בזה.
המוזר הוא שהסכמנו בשעתו לקנות את הלוקש, ולא עכשיו שאנחנו יודעים את האמת.

מה מוזר?
הרי אין מכתב ולא עדות מאף אחד מגדולי ישראל שתמך בזה.
וגם ר' שמואל קמינצקי הוטעה כשאמרו לו שר' חיים תומך בזה.
המוזר הוא שהסכמנו בשעתו לקנות את הלוקש, ולא עכשיו שאנחנו יודעים את האמת.
אני פחות מכיר את הסוגיה בהסטוריה שלה, רק אמרתי שמוזר כי אם הייתה שם עד עכשיו שלוחה של דגל חשבתי שמישהו התיר להם

אני פחות מכיר את הסוגיה בהסטוריה שלה, רק אמרתי שמוזר כי אם הייתה שם עד עכשיו שלוחה של דגל חשבתי שמישהו התיר להם
המצב של דגל בשנים האחרונות היה שלטון מוחלט של העסקנים, ואיש הישר בעיני אשתו ובניו יעשה. וגרוע מכך, כל החלטה אוילית שלהם לוותה בנפנוף "גדולי ישראל".
עד שבא ר' דב לנדא והתחיל לעשות סדר.

עצם השאלה מוכיחה את התשובה.
לא בהכרח
המצב של דגל בשנים האחרונות היה שלטון מוחלט של העסקנים, ואיש הישר בעיני אשתו ובניו יעשה. וגרוע מכך, כל החלטה אוילית שלהם לוותה בנפנוף "גדולי ישראל".
עד שבא ר' דב לנדא והתחיל לעשות סדר.
בגדול זוהי טענת המשכילים מאז ומעולם

בכלל לא.
המשכילים טענו שמרמים את גדולי ישראל, ומשחדים אותם, רח"ל מהאי דעתא.
אבל כאן רימו אותנו אינשי דלא מעלי שכאילו הגרח"ק בעד הנבלה הלזו, ולכן חלק מהרבנים ביטלו דעתם.
וכבר בזמנו שמעתי מר' אליה מן שלא דובים ולא יער, ומעולם לא הסכים לזה הגרח"ק, ויד הנכדים בדבר בעבור בצע כסף, כדרכם תמיד.

וזה מזכיר לי את האיש שאמר "כל הרבנים גנבים!". כששאלו אותו על סמך מה הוא אומר כך, הוא סיפר שאחד התחפש לרב, וגנב לו את הפמוטים...

נערך לאחרונה:
פעם קראתי מאמר כמדומה של בעל אז נדברו, שיצא לחלק בטוט"ד בין מצב שבו הרב אומר משהו, ואז אסור לחשוש שמה שיקרו עליו, לבין מצב שבו אומרים לי שכך אמר הרב.

פעם קראתי מאמר כמדומה של בעל אז נדברו, שיצא לחלק בטוט"ד בין מצב שבו הרב אומר משהו, ואז אסור לחשוש שמה שיקרו עליו, לבין מצב שבו אומרים לי שכך אמר הרב.

חיליק לא מסתבר.

חזור
חלק עליון