הסתכלתי במנחת ברוך [אמנם לא למדתי את כל התשובה, יש לי עוד משימות להיום]
גם הוא טוען שזה לא איסור הנאה במובן הרגיל, כלומר קידושי אשה אינם פסולים, לדעה אחת אפשר למכור אותו, אפשר להעביר לאחרים את הזכות שבו, ועוד
אבל חושבני שעיקר הנקודה שלי פוספסה
כשכתבתי שזו הדרך המובחרת ביותר - כוונתי היתה שכלפי איבוד המטבע - אין לך איבוד גדול מזה, בקרקעית הים או בבור המטבע עדיין קיימת [הזורק מטבעו של חברו הוא דינא דגרמי ולא מזיק רגיל], משא"כ ביציקת בטון - האבדן מושלם
וכלפי הנקודה שלך:
גם אם תגדיר את המטבעות כאיסור הנאה - אני טוען שסוג השימוש הזה מבחינתי הוא לא הנאה אלא איבוד
היציקה לא חזקה יותר, ואין לה שום משמעות, וכ"ש שיציקה של אחרים לא נוגעת לי כלל [כעין המנקה בגד של חברו - שקל יותר לענייני מלבן], וחילי מסוגיא דשבת ק"ג. "אביי אמר אפילו תימא בשדה דלאו אגם וכגון דלא קמיכוין והא אביי ורבא דאמרי תרוייהו מודה רבי שמעון בפסיק רישיה ולא ימות לא צריכא דקעביד בארעא דחבריה", וראה שם מחלוקת תוס' והערוך בפ"ר דלא איכפת ליה.
ואצלנו עדיפא, דבמנכש סוף סוף יש כאן מקום מנוכש בשדה, משא"כ ביציקה תקנית עם חצץ וברזלים כראוי - אין שום נפ"מ בעולם בעוד כמה מטבעות
בדיוק כמו שהייתי משליך שם שטרות כסף רכים - שאינם מועילים ליציקה מאומה
וכי תימא שאם יש יציקת בטון ומישהו מחליט להפטר מאבנים המנוגעות ומכניס אותן לשם - הבית יאסר, או שנאמר לו שהוא מחזק את היציקה?
האם מע"ש אפשר לקדש בו אשה או לא זה פשוט כלל, יתכן שמע"ש ממון גבוה וא"א לקדש בו , ובגבולין יתכן שלכו"ע ממון גבוה הוא, עכ"פ אסור להנות ממנו שלא בדרך אכילה , ודאי למ"ד ממון גבוה ובגבולין [ובפשטות לא רק].
עכ"פ אכן במע"ש ישנה נקודה שאינה אופיינית לאיסורי הנאה, הוא מותר
באכילה , רק בתנאי קדושה בירושלים (ולרמב"ם המפורסם עיקר גדר הנאה הוא תולדה של אכילה), וממילא יש כאן קונפליקט מסויים , האם נדון את המע"ש [ביחס לדיני הממון כלומר קידושין וכו' ] לפי השימוש העיקרי שבו שהוא מותר, או לפי כל השימושים האחרים, אבל זה הוכיחו האחרונים שיש איסור ביחס לשימושים האחרים, ויתכן שהוא כלול באיסור לאו של לא נתתי ממנו למת.
הבנתי היטב מה אתה מרויח בצורת האיבוד,רק אני טוען שאתה מחפש להרויח דבר אחד ונופל באיסור חמור בהרבה
אכן אם לוקחים אבנים שאסורות בהנאה והבניין עומד כעת גם עליהם [אמנם בצורה מיזערית אבל כן עומדת גם עליהם ] יש לאסור הדבר
מה שיש לדון הוא מסוגיית זו"ז גורם, אבל אני לא בטוח שיש לדון כך כאן, כי אחר שהיציקה נעשית בצורתה הנוכחית מקומם מוכרח והבניין עומד עליהם , ואם תוציא אותם ממקומם יווצרו סדקים בבנין, ובלא זה , הרי הוא צריך יציקה בגובה זה וזה, ובמידה מזערת התוספת האבנים הללו סייעו לו.
(ואולי אפי' יש לדון שכיום אחר הבניין יש כאן הנאה גדולה יותר משו"פ , כי בהוצאתך ממקומם יגרם נזק גדול יותר מפרוטה , וצ"ע בסברא זו.)
מה שזה של אחרים רק מחמיר יותר, כי אצלך זה מקסימום איסור דרבנן [הן מחמת חיוב תרו"מ בזה"ז שהוא בפשטות דרבנן, והן מפני שבפשטות זה חשיב הנאה שלא כדרך] , אבל אצל השני ישנו איסור לפני עור שהוא איסור דאורייתא [אא"כ כהנתיה"מ שאין איסור דרבנן בשוגג וחלקו עליו רבים].
מה שכן הצעתי ב' פתרונות שבפשטות אפשריים , או יציקת מקווה לנשים שמקיימות מצווה שאין בזה איסור הנאה , [מקווה גברים יתכן שאינו מצווה]אלא שיש לדון אם המקווה חם ויש בו הנאת הגוף אם זה מותר, או יציקה של גוי , שבפשטות איננו מוזהרים על הנאתו[אם כי יש לפקפק שאולי אם ממון גבוה הוא יש בזה בעיה].