קפה בתחנות דלק | כשרות | פורום אוצר התורה קפה בתחנות דלק | כשרות | פורום אוצר התורה

קפה בתחנות דלק (3 צופים)

חזיא לרדיא

משתמש רשום
gemgem
תודות
153
נקודות
36
הייתי בתחנת דלק, וראיתי אנשים חרדים יראי ה' שקנו בחנות התחנה קפה שהכין להם העכו"ם שהיה שם, ותמהתי מה עם כשרות, על הקפה {מקובל שלא צריך}, על החלב -יכול להיות חלב נכרי, ובכלל בישולי עכו"ם, מאן דהו מכיר את הנושא ואת ההיתרים שבענין.

הייתי בתחנת דלק, וראיתי אנשים חרדים יראי ה' שקנו בחנות התחנה קפה שהכין להם העכו"ם שהיה שם, ותמהתי מה עם כשרות, על הקפה {מקובל שלא צריך}, על החלב -יכול להיות חלב נכרי, ובכלל בישולי עכו"ם, מאן דהו מכיר את הנושא ואת ההיתרים שבענין.
בישולי עכו"ם אינו אסור.
ומצד חלב עכו"ם, יתכן שיש כשרות בסיסית כלשהיא.
ובוודאי שאין לסמוך על כך.

ומצאתי כאן

בקניית קפה במסעדות או בתחנת עצירה וכדו', מצד בישולי עכו"ם לרוב הפוסקים מותר לקנות קפה מגוי[3]. ומצד עצם כשרות הדבר, אם המכונה מוציאה רק מים חמים ואין בה בישול שאר דברים (במידה ואין חשש כשרות על הקפה והחלב[4]), מותר לקנות קפה כשרואה שלוקח מים ממכונה זו ולא מכלי אחר[5].

ומצאתי כאן

בקניית קפה במסעדות או בתחנת עצירה וכדו', מצד בישולי עכו"ם לרוב הפוסקים מותר לקנות קפה מגוי[3]. ומצד עצם כשרות הדבר, אם המכונה מוציאה רק מים חמים ואין בה בישול שאר דברים (במידה ואין חשש כשרות על הקפה והחלב[4]), מותר לקנות קפה כשרואה שלוקח מים ממכונה זו ולא מכלי אחר[5].
מצורף ההערות דלעיל
הערות.jpg

ברוב מוחלט של תחנות הדלק שאני הייתי היה להם חלב מהדרין
ככלל רוב החלב המשווק כיום למיטב הבנתי הוא בפס יצור מהדרין, אבל גם חלב שאינו מהדרין בוודאי שהוא כשר ואין בו מה לחשוש לבליעות וכו׳
ובישולי עכו״ם כמו שכתבו פה לא שייך אלא בדבר שעולה על שולחן מלכים והיינו רק מאכלים חשובים וכדומה

למעשה נהגו להתיר בזה
אני יצטט כאן מכושרות
משקאות חמים – על פי ההלכה הפשוטה אסור ליהודי לשתות ממשקה חם שגוי הכין בשבילו,[50] אך למעשה הפוסקים העידו שבכל הדורות נהגו בקהילות ישראל לשתות קפה שהכינו גויים.[51] למנהג זה ניתנו טעמים רבים: 1. איסור בישולי גויים קיים רק במאכלים שמוגשים לשביעה בסעודה ולא במשקאות.[52] 2. הקפה נאכל חי.[53] 3. הקפה רק נותן טעם במים ובטל בהם.[54] 4. הסוכר שהיהודי מוסיף בעת שתייתו הוא זה שמכשיר את המשקה.[55] למעשה, אף שהדין איננו פשוט, החזיקו רבים בהיתר זה כמנהג העולם[56] והקלו בין בקפה ובתה[57] ובין במשקאות אחרים כגון וויסקי ובירה שהוכנו על ידי גוי. מסופר שהאר"י החמיר בכך, ויש שהורו ליראי שמיים להקפיד בזה.[58]

קפה לא נחשב עולה על שולחן מלכים?
אתה צודק, זה באמת דבר מאד קשה להגדיר מה נקרא עולה על שולחם מלכים, כי למשל קפה בסופו של דבר הוא משקה של כל האנשים עד הפשוטים ביותר, ומאידך גם אנשים חשובים מאד שותים קפה כזה או אחר, וא״כ היה מקום לומר שרק מאכל שעולה רק על שולחן אנשים חשובים נחשב עולה על שולחן מלכים, אבל מאכל שאוכלים אותו כולם אפי׳ האנשים הפשוטים ביותר לא חשיב עולה על שולחן מלכים, ומאידך גיסא כיון שסו״ס הוא עולה על שולחן מלכים א״כ הוא מוגדר כעולה על שולחן מלכים.

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון