פסח, חודש ניסן - פרפראות ופירושים בהגדה של פסח - האשכול המרכזי | פורום אוצר התורה פסח, חודש ניסן - פרפראות ופירושים בהגדה של פסח - האשכול המרכזי | פורום אוצר התורה

פסח, חודש ניסן פרפראות ופירושים בהגדה של פסח - האשכול המרכזי

ימה של תורה

משתמש חדש
תודות
5
נקודות
5
רשע מה הוא אומר וכו' .

מסביר בספר ''נתיבות שלום'' :
לא מדבר כאן ברשע אפיקורוס וכי על בן כזה יש בכלל ענין לשמע מה הוא אומר? אלא על רשע שהרשיע מתוך שנתגבר עליו יצרו והפילו פעמים רבות ואינו יכול להחלץ ממנו ועל כן מתיאש ואומר מה העבודה הזאת לכם ולא לו אתם שזכיתם לשמירה עליונה מיצר הרע ראויים הנכם לעבודת ה' אבל אני שמלא כשלונות מיצרי הרע הבוער בי איך יכול אני לעבד את ה'. ואליו התשובה אלו היה שם לא היה נגאל, פרוש, גם אנו שקועים היינו במצרים במ''ט שערי טומאה, ורק מכח שהתחזקנו ולא התיאשנו מגאלת הנפש עם גאלת הגוף הגענו עד כה, ואלו היה שם לא היה נגאל מחמת עצם היאוש הזה שבו.

עוד יש לומר, כאמור, דלא ברשיעי עסקינן שלא מאמינים בה' חס ושלום , אלא שאינו מאמין בכח הטמיר ונעלם בשרש נשמות בני ישראל,אשר גם בעת ששקועים במ''ט שערי טמאה לא דעך ניצוץ אלק ממעל שבקרבם , ונר אלהים טרם כבה. ועל זה הקהה את שניו שכפר בעקר, כי זה מעקרי האמונה שיהודי מחיב להאמין כי הקדוש ברוך הוא בחר בנו מכל עם, ושוכן אתם אפלו בתוך טמאותם.ואלו היה שם לא היה נגאל, כי רק בכח האמונה הזאת נגאלו אבותינו ממצרים, ורק בכח האמונה הזאת עתידין להגאל. וכנגד האמונה הזאת הסתפק משה ואמר הן בני ישראל לא יאמינו לי, אם כי ידע כי בני ישראל מאמינים בני מאמינים בהקדוש ברוך הוא, אך חשב שלא יאמינו בכחות הטמונים בהם שעל אף היותם במצב כזה שקועים במ''ט שערי טמאה ראויים לגלוי אהבה מאת הקדוש ברוך הוא.

חזור
חלק עליון