ניצול הזמן | אוצר הגות מוסר ומחשבה יהודית | פורום אוצר התורה ניצול הזמן | אוצר הגות מוסר ומחשבה יהודית | פורום אוצר התורה
  • שדרוג מדור המאמרים – מידע חשוב! לכל חו"ר הפורום שליט"א אנו שמחים לעדכן כי בעקבות בקשות רבות מצד הכותבים, מערכת המאמרים באתר עומדת בפני שדרוג גדול שיעניק חויית קריאה, תגובה וניהול מתקדמת יותר כולל סטטיסטיקות מאמרים תגובות ועוד ועוד. בשלב זה אנחנו מעבירים את מאות המאמרים למדור המשודרג. ואי לכך מדור המאמרים הנוכחי נחסם לפרסום מאמרים חדשים ותגובות, עד לפתיחתו הרשמית של המדור החדש בשבוע הבא בעזרת ה'. לתשומת לבכם: בעקבות מעבר התכנים ממערכת המאמר הישנה לחדשה כל המאמרים והתכנים יועברו בשלמותם. אך מספר התגובות שנספר בפרופיל אישי עשוי לרדת, מכיון שהמערכת החדשה סופרת תגובות בנפרד ממערכת הפורומים הרגילה. זו פעולה תקינה ומוכרת במערכת ואין מדובר באובדן תוכן, אלא בשינוי טכני בספירת ההודעות. תודה על הסבלנות וההבנה, וב"ה מובטחת חוויית שימוש טובה יותר לכל כותב וקורא! בברכה צוות ההנהלה

כשר

משתמש רשום
gemgem
תודות
38
נקודות
13
בעקבות סיפור ששמעתי על אדם שסיים את כל הנ"ך בזמנים של פגרה (היינו בהמתנה לאוטובוס, רופא, וכדו')
כבר תקופה מאוד ארוכה שמסתובבים בי הרהורים איך גם אני לנצל את הזמן שנשרף לנו בין הידיים
ואז עשיתי חשבון שבימי שישי שבת שאין כולל אני בקושי לומד
ועשיתי חשבון ששישי שבת זה קרוב ל 30% מהחיים וזה המון
ולכן התחלתי ללמוד כל שישי שבת 4 משניות ליום (8 משניות כל שבוע)
בהמשך זה עלה לפרק ליום (2 פרקים לשבוע) וכן הלאה
לא תאמינו אבל היום אני כבר לומד בשישי שבת כל שבוע 8-9 פרקי משניות
שחלקם הם חזרות(5-6) והשאר זה התקדמות
אני ממליץ לכל אחד לשים לב שהוא לא שורף ככמעט 30% מהחיים שלו
אמנם בהתחלה זה קשה אתה לחוץ בשישי רוצה לנוח בשבת אבל כל ההתחלות קשות
ואח"כ זה תענוג גדול
חוץ מזה שבשבת יש שכר פי 1000
ישר כח שקראתם את מחשבות ליבי
ויהי רצון שעוד אנשים יזכו בניצול הזמן בזכותי

ובין הסדרים וכדו' זה עוד 20 אחוז, ס''ה 59 אחוז...
והחי יתן אל ליבו
כן אבל אם אתה נח בין הסדרים כדי שיהיה לך כח ללמוד טוב זה גם נחשב ללימוד (ברמה מסויימת)
משא"כ בשישי שבת שלא צריך לנוח יומיים בשבוע
אבל אדרבא מי שיש לו כח ללמוד בין הסדרים שיעשה את זה ואשריו ואשרי חלקו (גם מי שנח כדי ללמוד טוב אשריו ואשרי חלקו)

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון