מצב המוזיקה הנוכחי| דף 2 | פורום אוצר התורה מצב המוזיקה הנוכחי| דף 2 | פורום אוצר התורה

מצב המוזיקה הנוכחי

רק בשביל שיתקבלו הדברים אציין שאינני מן האלו שידם קלה על הדק האיסור
ואף בתורת הנגינה אני חושב שאני מגוון
אבל בה במידה אני עד גם לתעשייה שהדבר יוצר
וכל ההשלכות הנלוות לדבר
ההודעה נערכה. נא להקפיד על גודל גופן מתאים.

כפי שציינתי, מדובר היה בדרשה מפוקפקת של שעמום נוראי שתפס את הדרשן באותו בוקר, ומלבד דברי הבל ושטות, לא הוסיף לידיעת הבחורים ולא כלום.

שוב: כדאי להתבגר קצת ולשים כל דבר בפרופורציה שלו, ומשום מה, המחנכים שאני מכיר יודעים בהחלט במה להתמקד ובאיזו צורה. אה, והם גם לא נתפסים לסיסמאות נבובות על 'אחת הבעיות החמורות בדורינו שמגיעה מתרבות המערב המסוכנת והארורה והציונית'... כי עם כל הכבוד לבעיית תרבות המערב, זו לא הבעיה הגדולה בדורינו. ואם אתה סבור כן, כדאי שתתחיל להכיר את הדור מקרוב.

אז מה לדעתך הבעיה הכי גדולה בדורנו?

כל המחנכים החכמים ובעלי יר"ש יודעים שזה שאנחנו מתקרבים לתרבות החילונים והגויים זהו השפיץ בעיה.

הלוואי וזה היה השפיץ בעיה.

צריכין להבין.
השפיץ בעי' אין הכוונה הפעולות.
ישנן פעולות רעות בהרבה מזה.
השאלה הוא המגמה ההשקפתית.
וזה א' מהדברים הגורמים ריקנות השקפתית, שמתמלא די מהר עם גוי'שקייט.
ומשם הדרך למטה פתוחה.

לגבי הנגינה, הבעיה זועקת לשמים.

האמת היא שישנם בעלי מנגנים נפלאים, חדורי יראת שמים ולב טהור. כאלה שבצליליהם אפשר לשמוע את הדבקות, את התפילה, את הנשמה היהודית. אבל במקום לטפח אותם, במקום לתת להם מקום לגדול ולהאיר – אנחנו מתעלמים מהם. אם רק היינו תומכים ומחזקים אותם, היו הם פורחים וצומחים, ומביאים לילדינו נגינה שמחיה את הלב ומרוממת את הנפש.

אבל לא. המציאות הפוכה לחלוטין. הממסד מתעלם, לא מֵעריך ולא מעודד את אותם בעלי יראת שמים להביע את עצמם ולממש את כשרונם. מי שרוצה להצליח נאלץ לפרוץ את המסגרות ולצאת החוצה, אל עולם קר ורחוק. ומי שרוצה ליהנות ממוזיקה אמיתית, טהורה, מוצא את עצמו מחפש באפלה, חוצב בבורות בורות נשברים.

אינני משונאי או ממתנגדי הממסד. אבל מותר – כן, אפילו חובה – להביע ביקורת כשצריך. הגיע הזמן שנתעורר, לפני שנאבד את הנשמה שבמנגינה.

שלא מענין האשכול עצמו, אבל כיון שהזכרת את 'הממסד' התעורר בי שוב תהיה שאני נבוך ומשתומם כבר שנים רבות:
מי הם ואיזה הם 'אנשי הממסד' ???
האם ניתן לנקוב בשמותיהם?
מהו גבולות סמכותם?
איך 'חל' עליהם תואר 'אנשי הממסד'?
האם הם נבחרים בבחירות?
אם כן, מי הוא הגוף הבוחר?
ומי ממנה את גוף הבוחר? {מדוע אני איני נמנה על הגוף הבוחר ???}
ואולי הם מתמנים ללא בחירות?
אז מי הם אלו שבסמכותם למנותם?
אשמח לפתרון.

שלא מענין האשכול עצמו, אבל כיון שהזכרת את 'הממסד' התעורר בי שוב תהיה שאני נבוך ומשתומם כבר שנים רבות:
מי הם ואיזה הם 'אנשי הממסד' ???
האם ניתן לנקוב בשמותיהם?
מהו גבולות סמכותם?
איך 'חל' עליהם תואר 'אנשי הממסד'?
האם הם נבחרים בבחירות?
אם כן, מי הוא הגוף הבוחר?
ומי ממנה את גוף הבוחר? {מדוע אני איני נמנה על הגוף הבוחר ???}
ואולי הם מתמנים ללא בחירות?
אז מי הם אלו שבסמכותם למנותם?
אשמח לפתרון.

צריכין להבין.
השפיץ בעי' אין הכוונה הפעולות.
ישנן פעולות רעות בהרבה מזה.
השאלה הוא המגמה ההשקפתית.
וזה א' מהדברים הגורמים ריקנות השקפתית, שמתמלא די מהר עם גוי'שקייט.
ומשם הדרך למטה פתוחה.
זו תוצאה ולא הסיבה. ופשוט לכל מי שמתמצא בשדה החינוכי.

חזור
חלק עליון