מעשר כספים מסיוע בשכר דירה | פורום אוצר התורה מעשר כספים מסיוע בשכר דירה | פורום אוצר התורה

מעשר כספים מסיוע בשכר דירה

אני לתומי חשבתי שלא, אבל ראיתי תשובת הגרשז"א בחוברת קול התורה חוברת לט עמוד צא, תשובות מהגרשז"א בעניני מעשר כספים סימן ג' אות ב', שכתב שיש לתת מעשר אף שכסף זה נכנס ישיר לשוכר ומיעוד רק לשכר דירה.
ובסימן ה' הביאו תשובה לאברך אחרי החתונה, ושם כתב: "בנוגע לשכר דירה, חושבני שאתם לגמרי פטורים, כי זה נחשב כאילו אתם עדיין בבית ההורים, וכשיהיה לכם בית באר"י על שמכם, נדבר בעזהי"ת כשתשובו לכאן". ומסביר שם שהמעשה היה ששכרו דירה בשביל החתן כלה לכמה שבועות שגרו ליד הורי הכלה. אבל למעשה לא נראה שנפק"מ, ונראה שכוונתו לשנה ראשונה או התקופה שמקובל שההורים משלמים את כל השכירות ואינו קשור כלל לחתן כלה, שזה עדיין תקופת התסגלות אחרי החתונה, וזה כאילו שעדיין סמוכים על שולחנם לגבי דברים אלו.
 
שאלתי כמה וכמה רבנים והורו לי שלא צריך לשלם, כיון שזה מיעוד למשהו מסוים, זה לא כסף בשבילי אלא בשביל להשתתף בדירה.
אבל כנ"ל יש לי הוראה מהגרשז"א, אבל זה לא כ"כ פשוט כמו שאתה אומר.
 
רק אחד כתב לי ראיה שלא צריך, וז"ל: "אברך שאביו משלם שכר דירתו לא שמענו מעולם שיצטרך להפריש מעשר וגם זה דומה לענין זה". ע"כ דבריו.
אמרתי לו שהגרשז"א מצריך גם מזה, כנ"ל. אבל זה נושא שצריך לעיין.
 
האמת שכל הנושא של מעשר כספים זה נושא מעניין מאוד, וכפי שאמר הגרשז"א (קול התורה חוברת לט, סימן א', הקדמה): "אין למעשר כספים דינים קבועים בש"ס או בשולחן ערוך כמו שיש לשבת או לשחיטה, כמה תשובות מבוססות הן על פוסקים שונים וכמה מהם דעתו הפרטית, אבל גם הרבה תשובות בפוסקים הן למעשה דיעותיהם הפרטיות".

אגב, כל דברי כאן במעשר מקובץ של פסקי הגרשז"א, לתועלת הציבור אני מעלה את הדפים האלו מקובץ קול התורה.
 

קבצים מצורפים

חזור
חלק עליון