מהו פלגינן? | ים התלמוד | פורום אוצר התורה מהו פלגינן? | ים התלמוד | פורום אוצר התורה
סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

אוהב ספר

משתמש מוביל
gemgemgemgemgem
פרסם מאמר
פרסם 5 מאמרים
פרסם 15 מאמרים!
פרסם 30 מאמרים!
תודות
5,074
נקודות
517
אשכול זה מיועד לדיון כללי על ה-מאמר מהו פלגינן?. אנא המשך את הדיון בהערות למאמר.

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
כיצד אפשר לא להזכיר את הרשב"א בשו"ת אלף רלז?
אגב,
הקובץ הערות דן שהתם הפלגינן אינו עניין לדיון הכללי של פלגינן בש"ס אלא פלגינן לשון השטר ודו"ק.

כיצד אפשר לא להזכיר את הרשב"א בשו"ת אלף רלז?
תמהני על כת"ר, שכן כתבתי:
וכ"ד הרשב"א בתשובה (ח"א סי' א' רל"ז)
[וכן מפורש ברשב"א בתשובה שם, ועיי"ש עוד שחילק בין האומר אשתך זינתה עמי לבין האומר אני זניתי עם אשתך דהאומר אשתך זינתה עמי תופסים מה שאומר אשתך זינתה ואין מקבלים מה שהסיק דבריו ואמר עמי אבל האומר אני זניתי עם אשתך אין בדבריו מה לתפוס ולחלק דכיון דאין מקבלין מה שאמר אני זניתי אין במשמעות דבריו כלום, וגם א"א לחלק ולומר שהיה לאונסו דאין קישוי אלא מדעת עיי"ש עוד],

תמהני על כת"ר, שכן כתבתי:
המהירות היתה בעוכרי. מחילה. כפיצוי אעניק לך מתנה בקו' מתוקה של מלוא הרועים סוטה ו- אם יש עדים במדינת הים אין המים בודקין אותה וק' א"כ בכ"פ הבועל יכול להיות ע"א מטעם פלגי' הנ"ל- ע"ש מלוא הרועים ועוד.

המהירות היתה בעוכרי. מחילה. כפיצוי אעניק לך מתנה בקו' מתוקה של מלוא הרועים סוטה ו- אם יש עדים במדינת הים אין המים בודקין אותה וק' א"כ בכ"פ הבועל יכול להיות ע"א מטעם פלגי' הנ"ל- ע"ש מלוא הרועים ועוד.
אכן, פיצוי הוגן בהחלט.
אמנם יש לדון בזה אם תלוי בעד שיהא נאמן או בסתם עד שיודע (שכן כתיב בקרא ועד אין בה, דבכל מקרה לא בעי' שיבוא לפנינו)

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.

הודעות מומלצות

על פי המדרש, התנהלותו הרחמנית של משה עם צאנו...

משתמשים שצופים באשכול הזה

נושאים דומים

חזור
חלק עליון
חדש - בלוגים תורניים למשתמשים!
לרשימת הבלוגים ופתיחת בלוג משלך >>>
זוכה חמישי בהגרלה
לפרטים >>>
בפורום אוצר החידות כבר ביקרת?
השתתף כאן! >>>
קראת את המאמרים החדשים?
לפרטים >>>