למה קוראים לשבת פרשת בשלח שבת שירה? | פרשת בשלח למה קוראים לשבת פרשת בשלח שבת שירה? | פרשת בשלח
  • בשעה טובה ומוצלחת! העברנו את כל המאמרים והתגובות למדור החדש. לתשומת לבכם: תאריך פרסום התגובות התעדכן בעקבות ההעברה, אך כל התוכן נשמר בשלמותו. המדור כעת בהרצה, וב"ה בקרוב נפרסם עדכון כללים לגבי פרסום מאמרים, סדרות הרשאות גישה, ותוספת ניקוד. יתכנו מספר באגים ואנחנו עמלים על תיקונם בהקדם. בברכה צוות ההנהלה.
  • חדש בפורום הבלוגים התורניים: אנו שמחים לעדכן כי מעכשיו פורום "בלוגים תורניים" נפתח לתגובות – בשלב זה רק לבעלי הרשאה מתאימה, במסגרת תקופת הרצה. שימו לב: ייתכנו שינויים בהרשאות ובמדיניות בהתאם להתקדמות ההרצה.

למה קוראים לשבת פרשת בשלח 'שבת שירה'. ואם בגלל שקורין בו פסוקי השירה, אז למה כל שבת לא נקרא על שם העניין שקורין בו?
כי שירת הים זה לא 'עוד עניין'
למה לא מתייחסים ככה לכל העניינים שהנם שונים (לא רציתי לכתוב חשובים כי כידוע)? זו באמת שאלה
 
למה קוראים לשבת פרשת בשלח 'שבת שירה'. ואם בגלל שקורין בו פסוקי השירה, אז למה כל שבת לא נקרא על שם העניין שקורין בו?

בליל שבת שירה אחר התפילה פתח ואמר שהרב הקדוש מו"ה יצחק מווארקי ז"ל הקשה לו למה נקרא שם השבת בפי העולם בשם 'שבת שירה' כיון שאינו לפי הזמן, ואם מחמת שקורין פרשה זו בשבת זה, כיון שאינו זמן המאורע, יקראו נמי שאר הפרשיות שקורין בתורה, כמו פרשת יתרו יקרא 'פרשת קבלת התורה', ואם כן חזינן שאין הקריאה בתורה גורמת השם, אלא הזמן, כמו ארבע פרשיות. והשיב לו בקיצור, כיון שראינו שינוי בהשירה בענין הכתיבה בתורה, שנכתבת אריח על גבי לבינה (מגילה ט"ז ע"ב), והכל הוא בתורה. ובעיני ראיתי שהיה רוקד ממש בקבלת שבת זו בשמחה רבה, מה שלא היה דרכו בכל השנה. [רמתים צופים מערכת הרה"ק בעל חי' הרי"ם אות ז']
 
אם הבנתי כוונתו לאשורו, פענוח הר"ת הוא "פוק חזי מאי עמא דבר".
וזה אינו טענה, דהרי מצאנו שהעם קוראים לשבת שבין ראש השנה ליום הכיפורים "שבת תשובה", ושם הוא בוודאי שבשתא שנובעת מהשם "שבת שובה" על שום הפטרת "שובה ישראל" שקוראים באותה שבת.
מכאן ראיה שבנושא שמות לשבת אין להסתמך על דברי העם.
ולכן שאילת הרב @מעיינות בעינה עומדת, מה המקור התורני לשמה של שבת זו.
 

הודעות מומלצות

כל חיבוריו היו תורה לשמה אבל אחד גילה שהוא כזה...

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון