למה לא עוצרים לטרמפ?! חסד! | פורום אוצר התורה למה לא עוצרים לטרמפ?! חסד! | פורום אוצר התורה

למה לא עוצרים לטרמפ?! חסד!

תודות
33
נקודות
5
יש הרבה סיבות למה לא. אבל כמעט ואין סיבה למה כן?!
אני משתומם כל פעם מחדש לגלות שאני בין היחידים שעוצר כל יום טרמפ לאברכים.
חסד דאורייתא!
מי שיתרגל בזה יראה כמה זה קל.

כי נוסעים עם... (השלם את החסר)
כי הרכב נראה הפוך וזה לא נעים להכניס לשם מישהו.
כי הטרמפיסטים האחרונים הטרידו אותו כל הנסיעה באופן הזוי.
כי זקוקים כעת לשקט נפשי מאלף סיבות.
כי מונחים ברכב חפצים אישיים שאין שום סיבה לחשוף (סטיקרים מדבקות או סתם חפצים)
כי הרכב בכלל לא של הנהג ולא אישרו לו להעלות טרמפיסטים (אולי מאחת הסיבות קודם)

אולי במקום להאשים את כולם בחוסר בין אדם לחבירו 'בגלל שלא לומדים מוסר' עדיף ללמוד מוסר להתחיל לדון בנ"א לכף זכות?

גילוי נאות - אין לי רכב כלל, ומאידך אני גם לא נוסע בטרמפים כך שמסתבר שאני לא מכיר באמת את תחושת האין אונים כשלא עוצרים לך...

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
בדרך לעבודה אשתי הזמינה שלש טרמפיסטיות [מורות לא צעירות] - הן לא הפסיקו לקשקש בקולי קולות ולא מיבעיא שלא איפשרו לי לשוחח עם רעייתי, אלא שלחלוטין הוצרכתי להאזין להגיגיהן הקולני
וכמה ימים לאחר מכן אני עצרתי לטרמפיסט - והוא לא חדל מלקשקש עם אשתו בפלאפון בקולי קולות, וגרם לאותו כנ"ל
חסד - כן, אבל באמת, נכנסת לרכב זר, תתנהג בהתאם ותשתוק
החלטתי שבפעם הבאה אבקש בקול רם שקט, כי קשה לי להתרכז בנהיגה כשמדברים

יש הרבה סיבות למה לא. אבל כמעט ואין סיבה למה כן?!
אני משתומם כל פעם מחדש לגלות שאני בין היחידים שעוצר כל יום טרמפ לאברכים.
חסד דאורייתא!
מי שיתרגל בזה יראה כמה זה קל.
למה אתה לא מכניס משהו הביתה שלך?
חסד!!!!

כבעל עגלה מן השורה... אפשר לומר שכבודו ערם בעגלתו (שאין לו..:) קש ותבן למכביר, ואת הפירות הבשלים הזניח לאחרים..
שערי תירוצים לא ננעלו. וכמו כולם (?) גם אני לא תמיד עוצר לטרמפמים, אבל לפחות מודע לכך שלפעמים אני סתם עצלן, ומתנחם בפעמים הרבות שיצר האגואיסטיות מניח לנפשי ואו אז מצרף יהודים יקרים שבביאתם לצל קורתי.. צריכים לשלוף את הבמבות של הילדים, וביציאתם ..להתנער מאבק הדרכים... (לא קלים הם חייו של טרמפיסט..).

בעל עגלה שיושב ברכבו הממוזג ומתכחש ליהודי שנלחם ברוחות בגשם או בשרב, שיחשוב פעמים, מה היה קורה בהיפוך תפקידים.
אני לא בא להרביץ מוסר, אבל כבעל עגלה ותיק.. אני עדיין זוכר את הימים הקשים כטרמפיסט..

רק במטותא מידידי הולכי דרכים. כשאתם יוצאים מהרכב אל תטרקו את הדלת. לתקן מנעול אוטומטי, עולה כמה מאות שקלים.
אז למה בכל זאת אני עוצר?
כי בדרך כלל מי שטורק את הדלתות, אלו הילדים. לא הטרמפיסטים. אבל הכי קל לי לתרץ את עצמי אז למה לא..

בדרך לעבודה אשתי הזמינה שלש טרמפיסטיות [מורות לא צעירות] - הן לא הפסיקו לקשקש בקולי קולות ולא מיבעיא שלא איפשרו לי לשוחח עם רעייתי, אלא שלחלוטין הוצרכתי להאזין להגיגיהן הקולני
שיחות חולין של ר' יואל עם אנשי ביתו הפיקו בעבר פרויקטים תורניים ומוסריים. וחבל על דאבדין. (תעלה את הפירוש לוידוי...)
וכמה ימים לאחר מכן אני עצרתי לטרמפיסט - והוא לא חדל מלקשקש עם אשתו בפלאפון בקולי קולות, וגרם לאותו כנ"ל
חסד - כן, אבל באמת, נכנסת לרכב זר, תתנהג בהתאם ותשתוק
החלטתי שבפעם הבאה אבקש בקול רם שקט, כי קשה לי להתרכז בנהיגה כשמדברים
אוייש. זה אחד הדברים הכי מרגיזים. בפרט כשמדובר בנסיעה קצרה.
אבל האמת, בשנים האחרונות אני מרגיש שחל שינוי לטובה. (כולל ציבור ספציפי שפחות מודע לנימוסים והליכות ובכ"ז משתדל בטרמפ לשמור על פלך השתיקה...:)

לבקשת @נדיב לב
[השבוע כתבתי ב'שיתופתא'] פירוש לאיזו גמרא שחידשה לי רעייתי...

קבצים מצורפים

כתבתי, יש הרבה סיבות למה לא. אבל כמעט ואין סיבה למה כן?!
אני יש לי רכב, ולא נתקלתי ברוב הסיבות שכתבת. אתה אין לך רכב משלך, אתה לא נוסע בטרמפים, ובכל זאת החלטת לדברר אותם. למה? למה זה חשוב לך?
למה לא לנסות להשפיע על אנשים שיעשו חסד עם יהודים?
גילוי נאות - אין לי רכב כלל, ומאידך אני גם לא נוסע בטרמפים כך שמסתבר שאני לא מכיר באמת את תחושת האין אונים כשלא עוצרים לך...

מחילה אבל אתה מעורר גיחוך.

הרב אליהו דיסקין מספר, פעם נסעתי ביום חם במיוחד באוטובוס, לציון של רבי שמעון בר יוחאי במירון. ירדתי בכניסה למושב, והמתנתי בכביש בצפיה שמא יהיה יהודי שיקח אותי 'טרמפ' לציון שבמעלה ההר. אני לא מקטרג, אבל עברו אחד, שנים, ואפילו שלושה יהודים ברכבים, ואיש מהם לא חשב אפילו לעצור.

באותו רגע חשבתי לעצמי: "יהודי נוסע במשך ארבע שעות לרבי שמעון כדי לקרוע את השמים בתפילות, ולא מפעיל את המחשבה לרגע אחד… הרי הגמרא (בבא בתרא י ע"א) אומרת שרבי אליעזר היה נותן פרוטה לעני קודם התפילה, כמו שנאמר (תהילים יז, טו): 'אני בצדק אחזה פניך'. אם אדם בא לארמון המלך לבקש ממנו טובה, והמלך רואה מהחלון שבנו ביקש רגע קודם לכן טובה קטנה מאותו אדם והוא סרב לעזור לו. האם הוא יענה לבקשתו? הזכות הכי גדולה לפני שאתה מתפלל אצל רבי שמעון היא למלא בקשה קטנה של יהודי שממתין כאן!"

'עזר מציון' ו'יד שרה', הם אירגוני חסד גדולים. אני מכיר את האנשים שמנהלים אותם, והסיעתא דשמיא שלהם היא רק מפני שמלבד הפרויקטים הגדולים שהם מנהלים, הם אוספים כל כך הרבה חסדים קטנים בהתנהלות היומיומית אחד על אחד. זה מה שבעיקר בונה את האדם!

אני אוסף הרבה טרמפים, מאד משתדל גם כשאני נוסע חוץ לעיר.
קל? זה לא! הרבה יותר כיף לי ליסוע שעה שלמה ולהיות עם עצמי, או לשמוע מוזיקה רגועה ולהנות. וכשמישהו לידי אין לי את הפרטיות הזו.
מי שזו הסיבה שלו, אני מאד מכבד את זה, כי זה באמת לא קל.
שאר הסיבות שהובאו לעיל אני כמעט לא מכיר, שיחות טלפון טריקות פטפוטים חפירות וכו' לא היה אצלי כמעט בכלל.
אלא אם כן המצב השתנה כמ"ש:
אבל האמת, בשנים האחרונות אני מרגיש שחל שינוי לטובה. (כולל ציבור ספציפי שפחות מודע לנימוסים והליכות ובכ"ז משתדל בטרמפ לשמור על פלך השתיקה...:)
וראה כאן שהאריכו בזה.

ביתו של אדם זה מבצרו. לא רכב. (אני כותב זאת כבעל עגלה, שיודע להבחין בין בית לרכב...).
יתכן ואתה רואה את זה כך
אבל יש הרבה שלא
בעיקר מציבור מסוים
וסימנך מה יותר מפואר הבית או הרכב

אשריך! יש אנשים שהיו נמנעים לגמרי לעלות טרמפיסטים.
מי שבמשך שלש שנות שירות צבאי נסע בעשרות ואולי מאות טרמפים - לא יכול שלא לאסוף טרמפיסטים
הלילה אספתי טרמפיסט מצומת יוקנעם לרכסים בשעה רבע לאחת בלילה, וכשהגענו לכאן - הוא ביקש לרדת ב'שטיבעל' כדי לתפוס מנין [בשעה אחת ועשרה]
התבלבל הבחור לחפש מנין ברכסים הישֵינה...

חזור
חלק עליון