למה לא הוזכר בכל התורה שכר עולם הבא? | פורום אוצר התורה למה לא הוזכר בכל התורה שכר עולם הבא? | פורום אוצר התורה

למה לא הוזכר בכל התורה שכר עולם הבא?

אמת נהדרת

משתמש ותיק
תודות
803
נקודות
82
ראיתי דבר נפלא מהגר"א
ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם כידוע עיקר תענוג הנשמה הוא בדביקות למקורה וממילא בתורה מוזכר שאם נקיים מצוות הקב"ה ישכון בתוכינו ויבא לידבק בנו וזהו יותר משכר עולם הבא שהקב"ה יבא לידבק אלינו מאשר שאנחנו נבא אליו.

יש ע"ז רש"ש במסכת ברכות,
צריך לחפש.
אם אמצא אעדכן אותך.
(הרש"ש הידוע שיצאו עליו הרבה גדולי דורו)
הרש"ש שיצאו נגדו הוא בבא מציעא קז ע"א: "כשם שביאתך לעולם בלא חטא".... מכאן סתירה קצת לבעלי דעת הגלגול"...
ומה קשור לעניין?

הרש"ש שיצאו נגדו הוא בבא מציעא קז ע"א: "כשם שביאתך לעולם בלא חטא".... מכאן סתירה קצת לבעלי דעת הגלגול"...
ומה קשור לעניין?
אכן חיפשתי רש"ש בברכות ולא מצאתי.

ראיתי דבר נפלא מהגר"א
ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם כידוע עיקר תענוג הנשמה הוא בדביקות למקורה וממילא בתורה מוזכר שאם נקיים מצוות הקב"ה ישכון בתוכינו ויבא לידבק בנו וזהו יותר משכר עולם הבא שהקב"ה יבא לידבק אלינו מאשר שאנחנו נבא אליו.
מצורף פירוש הגר"א שה"ש ע"ד הפשט סוף עמוד 1 המשך עמוד 2

קבצים מצורפים

ראיתי דבר נפלא מהגר"א
אם ביקשתם עוד ציטטות בנושא:
רמב"ם הל' תשובה פ"ח ה"ב, חיי עולם (לקה"י) ח"א פכ"ב.

זהו ווארט בעלמא,
לא אני כתבתי אותו זה הגאון כתב ואולי תעיין בפנים ותראה שלא כתב זאת כ
ווארט בעלמא
פשוט שאין בו תירוץ על השאלה החמורה מדוע עוה"ב לא הוזכר בתורה, הרי בכל התנ"ך אין זכר לעוה"ב, אין אפי' מקום אחד בדברי הנביאים שנעשה שימוש - אפילו שימוש רטורי - בעוה"ב, כך שקשה לפתור בעיה זו ע"י ווארט נחמד זה.
אפשר לדון בדברים אך הגאון כן ראה זאת כתרוץ

בעיקר הנידון יש לזכור כי זה לא שלא מוזכר בתורה, אלא שלא מוזכר במפורש
כי הרי אין ספור דרשות מורות שנזכר
ואלא שלא נזכר מפורש
אך א"כ הרי כבר הנידון הוא כמו בכל ענין שנזכר בתורה אך לא במפורש, אמאי לא נזכר במפורש, ואינו מיוחד לענין זה דוקא (ולתי מפאת שזה ענין כביר טפי...)

ולמעשה, יתכן אף ביותר, שלפי הדרשות הרי זה כן מוזכר ממש, והיינו שזה מפורש
וזה שאנו בקריאה פשוטה איננו מבינים כן מהפשטות אינו מורה מאומה

ובכלל, מסתבר מאוד שאמונה שכזו היא פשוטה וברורה, והוו ידעי לה מקבלה איש מפי איש, וכך רווח בעם ישראל מדורי דורות

(ואפילו אולי נימא שזה ענין של סברא, וממילא אין צורך להזכיר זאת, ועכ"פ בפירוש)

הדרשות לא רלוונטיות.
?
הן הדרשות או מגלות שכך באמת כתוב, וא"כ הרי זה מפורש בתורה
או, שהן מורות שכך היה מקובל בידיהם, ולכך דרשו מה שדרשו
כך או כך, הרי הדרשות אף אי בעצמן אינן רלוונטיות כלשונך, הרי שמה שהן מורות עליו רלוונטי מאין כמוהו
בסופו של דבר, עד חז"ל - יהודי היה יכול ללמוד את כל הספרות התורנית עם פירושיה ולא לדעת שיש עולם הבא.
נו ו...
(ולפי מש"כ לעיל הרי זה מיושב, כי או שזה היה ידוע להם כפי שברשות, או שהיה מקובל בידיהם כך, או שהבינו כן מסברא, או מכל מיני מקורות כ"ש
ולפי הרמח"ל שמטרת כל הבריאה היא להתענג על ה' בעוה"ב ודאי הוא פלא שלא נזכר בתורה*.
לפי הרמח"ל דוקא יותר ניחא, כי זו מטרת הכל, ואין לך מובן יותר ממנה
*ואכן, דברי הרמח"ל תמוהים טובא, ואכ"מ.
ואיה כן המקום?
?

(גם לי יש הערות על זה, ואה"נ שמא ייפתח על זה אשכול בפני עצמו, הלא מיסודי היסודות הוי)

[]זהו ווארט בעלמא, ופשוט שאין בו תירוץ על השאלה החמורה מדוע עוה"ב לא הוזכר בתורה, הרי בכל התנ"ך אין זכר לעוה"ב, אין אפי' מקום אחד בדברי הנביאים שנעשה שימוש - אפילו שימוש רטורי - בעוה"ב, כך שקשה לפתור בעיה זו ע"י ווארט נחמד זה.[/]
??
הדרשות לא רלוונטיות.
בסופו של דבר, עד חז"ל -
אדון @עומק המושג אתה יהודי חרדי שמאמין בדברי חז"ל??!!
[]ברור, וזוהי תמצית הבעיה, כיצד יתכן שדבר כה רלוונטי אינו נזכר בשום מקום בדברי הנביאים?[/]
יש תחושה, שאתה מרגיש בנוח לפקפק בכל תירוץ שיעלו בפניך. ובכלל כאילו כבודו פזל לעבר ספרים חיצונים שקשה לו לראות פירוש של אדונינו הגר"א או דרשת חז"ל כהסבר אמיתי ונכון.

חזור
חלק עליון