שיר - ליל שישי במירון | פורום אוצר התורה שיר - ליל שישי במירון | פורום אוצר התורה

שיר ליל שישי במירון

שמעון הגלילי

משתמש רגיל
פרסם מאמר
תודות
313
נקודות
96
בְּפַנְיָּא דְּמַעֲלֵי שַׁבְּתָא. חֲזֵינָא לְהַאי סַבָּא. דְּהַוָה יָתִיב בִּמְעַרְתָּא. בְּהַאי אַתְרָא קַדִּישָׁא. מִירוֹן נוּרָא דְּאִישָׁתָא.

וְנָקִיט מְדָאנֵי אַסָא. רֵיחְנֵי פִּקְחֵי וַהֲדַסָּא. 'עֹנֶג שַׁבָּת' קָרָא. וְקוֹלֵה נָפִיק לְבָרָא.

חֲזוּ כַּמָּה חֲבִיבִים. מִצְווֹת עַל יְהוּדִים. מַזְהִירִים כְּכוֹכָבִים. וּמְזַכִּים אֶת הָרַבִּים. בְּדַרְכֵי יְשָׁרִים וּתְמִימִים.

IMG_6876.JPG

מַה יָּפִית וּמַה נָּעַמְתְּ, מִירוֹן, מְקוֹם מְנוּחַת צַדִּיקִים
יֹ
פִי חֵן וְהִלָּה קְדוֹשָׁה אוֹפְפִים אוֹתָךְ, בְּהֶרְגֵּשׁ עִלָּאִי
רַ
בָּנִים חֲשׁוּבִים וְעַמְּךָ פְּשׁוּטִים, כֻּלָּם יַחַד בְּזֶה הָהָר
וָ
תִיקִים וַחֲסִידִים מְחַלְּקִים מַאֲכָלִים מֵאָז וְעַד עַכְשָׁו
נָ
א עָזְרֵנִי צוּרִי שֶׁאֶזְכֶּה פְּנֵי מָקוֹם קָדוֹשׁ זֶה עוֹד לָחֹן

וָתִיקִים וַחֲסִידִים מְחַלְּקִים מַאֲכָלִים.jpg

נערך לאחרונה:
גבי סגיאין דסליקין לציון במירונא, רגשי דליבא ורוממותא דנשמתא, אתיין להון בזכותא דההוא אורחא אריכתא דאתו בה. ואי את דייר בגלילא, אנח יקרא דייקא לאחריני, דדרי במתא מציעתא או במדינתא דרחיקתא, דלהון אית להו זכותא יתירא!

גבי סגיאין דסליקין לציון במירונא, רגשי דליבא ורוממותא דנשמתא, אתיין להון בזכותא דההוא אורחא אריכתא דאתו בה. ואי את דייר בגלילא, אנח יקרא דייקא לאחריני, דדרי במתא מציעתא או במדינתא דרחיקתא, דלהון אית להו זכותא יתירא!
הא מילתא איברר הכא:
ואף דאנא אתי מן גלילא, הא אשכחנא שמהן דאינשי על שמא דאתר דאתו מתמן, והשתא לאו דיירין ביה.
(ואורחא אריכתא אית לי למירון כיומא הדין).

הא מילתא איברר הכא:
ואף דאנא אתי מן גלילא, הא אשכחנא שמהן דאינשי על שמא דאתר דאתו מתמן, והשתא לאו דיירין ביה.
וזימנין אף הדרים בגלילא, אית להו אורחא רחיקא, לאו בריחוק דוכתא, אלא בריחוק ליבא ונשמתא, ומשום הכי רגשי ומשתוקקי להו ליבא.

ספוילר: וָתִיקִים וַחֲסִידִים מְחַלְּקִים מַאֲכָלִים
האי חסד דעבדינן הני אישני
הוי חסד שלא מעלמא הדין
פוק חזי, וראה, כמה טובי מאנ"ש
שמשביעים נפשם באי אוכלא
זכותם תעמוד להם ולבניהם עד סוף כל הדורות
וזכות רשב"י תעמוד לכולנו.

הא מילתא איברר הכא:
אין לי הרשאות להגיב שם, אכניס כאן את הגיגיי הרלוונטיים (גם) לשם, ועמיתיי יסדרו הדבר על אופנו:

(אגב, לא עיינתי בכל המ"מ בפנים, הסתמכתי על מובאות)

הובא בזוהר הקדוש (וישלח קעה.) כי מצבת קבורתה של רחל אמנו ע״ה תעמוד לעד לדורות עולם, עד עת יקוים בה מקרא שכתוב: "ושבו בנים לגבולם", ואף לעת קיבוץ גלויות יבכו ישראל על קברה ואז תבוא גאולתם, כמאמר הנביא (ירמיהו לא ח): "בבכי יבואו ובתחנונים אובילם".
ועוד שם (ויחי רכה.) כי האבות הקדושים מעוררים רחמים מדי יום על צער הדור, אך רחל אמנו פועלת יותר מכולן, בהיותה קבורה בפרשת דרכים, ושם מעוררת רחמים תמיד על בניה.
וכתב הגר״א (בתיקוני הזוהר) כי עיקר שריית השכינה – בקבר רחל. וזו הסיבה, ביאר הלשם, שנמשח דוד המלך בבית לחם – עיר קבורתה.

חזור
חלק עליון