ליל הבדולח במאה שערים? | פורום אוצר התורה ליל הבדולח במאה שערים? | פורום אוצר התורה

ליל הבדולח במאה שערים?

השר מקוצי

משתמש רגיל
תודות
378
נקודות
56
מישהו יודע מה הפשט במה שכתוב בקונטרס הזה?
באמת כך היה?
א''כ זה הרי היה אמור להרעיש עולמות זה ממש מזכיר את השואה.
האם זה נכון מה שכתוב שהמודיע גינה את המפגינים ולא את המשטרה?
ומה היה דעת הרבנים הליטאים כהסטייפלער והרב שך בענין?
אשמח לחומרים בנושא, גיליתי את זה במקרה באוה''ח ואיני יודע כלום בענין, אני מקוה שזה לא נושא רגיש ובעייתי מידי לפורום.

אני זוכר את זה מילדותי... אני חושב שלומר על זה 'זה ממש מזכיר את השואה'.... קצת מוגזם בלשון המעטה, עד כמה שאני זוכר המדובר היה שהיו הפגנות סוערות ביותר והמפגינים ברחו באופן קבוע לביהמ"ד 'תולדות אהרון', עד שקצה נפשה של המשטרה שהחליטה לשים סוף לדבר והחליטה ללמד אותם לקח הם הקיפו את הבית מדרש פרצו פנימה ואכן עשו 'פוגרום' במקום זכורני שלא נשאר שם חלון שלם, אגב, על השוטרים שהקיפו את המקום הושלכו חפצים מכל הבא ליד דבר שעורר עוד יותר את זעמם וכאשר פרצו כילו את זעמם על כל מי שהיה במקום, עם כל החומרה שבדבר עדיין זה לא מתקרב ל'מזכיר את השואה'...
אגב, בעקבות ה'פוגרום' אם עד אז חסידי 'תולדות אהרון' היו ראש החץ בהפגנות מאז הורה האדמו"ר להם להפסיק ולחדול מכך עד עצם היום הזה.
אני חושב שקצת צריך פרופורציות וזהירות בשימוש במילים 'נאצים' 'שואה' פוגרום' בכל מקרה בו המשטרה מעורבת, נכון הם לא אוהבים אותנו, משתמשים באכזריות אך מכאן עד למושגים אלו המרחק גדול ביותר.

אני זוכר את זה מילדותי... אני חושב שלומר על זה 'זה ממש מזכיר את השואה'.... קצת מוגזם בלשון המעטה, עד כמה שאני זוכר המדובר היה שהיו הפגנות סוערות ביותר והמפגינים ברחו באופן קבוע לביהמ"ד 'תולדות אהרון', עד שקצה נפשה של המשטרה שהחליטה לשים סוף לדבר והחליטה ללמד אותם לקח הם הקיפו את הבית מדרש פרצו פנימה ואכן עשו 'פוגרום' במקום זכורני שלא נשאר שם חלון שלם, אגב, על השוטרים שהקיפו את המקום הושלכו חפצים מכל הבא ליד דבר שעורר עוד יותר את זעמם וכאשר פרצו כילו את זעמם על כל מי שהיה במקום, עם כל החומרה שבדבר עדיין זה לא מתקרב ל'מזכיר את השואה'...
אגב, בעקבות ה'פוגרום' אם עד אז חסידי 'תולדות אהרון' היו ראש החץ בהפגנות מאז הורה האדמו"ר להם להפסיק ולחדול מכך עד עצם היום הזה.
אני חושב שקצת צריך פרופורציות וזהירות בשימוש במילים 'נאצים' 'שואה' פוגרום' בכל מקרה בו המשטרה מעורבת, נכון הם לא אוהבים אותנו, משתמשים באכזריות אך מכאן עד למושגים אלו המרחק גדול ביותר.
אם בכל מפגש עם אחים תועים שלבושים במדים הם נקראים נאצים, ואם הכינוי "ציונאצים" שגור על פיהם של ילדים שעוד לא פתחו את עיניהם, ואם את המצפון והרסן אנחנו משאירים בבית כשאנחנו יוצאים להפגנה - אז הדרך מפה לעד להגדיר את הסיפור ההוא כמזכיר את השואה - קצרה ועצובה.

את ההתייחסות לשואה, ואת ההתייחסות ליהודים, ובכללי את המבט והפורפורציות בעולם.
איך אמרו באסון מירון ראו נס!
נאצים אמיתים עזרו לחלץ יהודים מהמפולת.
נאצים!!!

האירוע מוגזם בצורה לא פרופורציונלית, כדרכם של הקנאים.
נכון, המשטרה והשוטרים הם לא צדיקים גדולים, אך מסתבר שאם היו אי אילו פרובוקציות מצד המפגינים - הם לא נכתבו.
ובכל מקרה, השימוש הציני במושגי השואה הוא לא ראוי.

מישהו יודע מה הפשט במה שכתוב בקונטרס הזה?
באמת כך היה?
א''כ זה הרי היה אמור להרעיש עולמות זה ממש מזכיר את השואה.
האם זה נכון מה שכתוב שהמודיע גינה את המפגינים ולא את המשטרה?
ומה היה דעת הרבנים הליטאים כהסטייפלער והרב שך בענין?
אשמח לחומרים בנושא, גיליתי את זה במקרה באוה''ח ואיני יודע כלום בענין, אני מקוה שזה לא נושא רגיש ובעייתי מידי לפורום.
עוד דוגמא לטרמינולוגיה החרדית שמעוותת לפעמים מושגים.

שום אירוע שקרה כאן בארץ ע"י יהודים אינו דומה לליל הבדולח,
כמו ששום שוטר אכזר ככל שיהיה אינו מתקרב להגדרה המבחילה "נאצי"....

אני חושב שחלק מהתגובות כאן לוקות בקצת אהבת ישראל...
עם כל הכעס על כל מיני חוגים למשפחותם, אין מקום בתורה לדברים כאלו.

ולמי שתיעב את הדמיון ביניהם להנאצים, אני שמעתי מכמה אנשים ישישים בנים ודור ראשון לשורדי השואה האיומה, שהמכות והאלימות מצד הרשויות בכל הזדמנות שאינה לידם, באמת מזכירות להם דברים מנדדי שנה...
כל כל הקושי להסתכל לאמת בעיניים, כן הם פני הדברים...
עצוב...

אגב, למי שתלה בחסידי תו"א שלא טעמו טעם החורבן הנורא, אזכיר לכם מציאות, שרוב ככל חסידות תו"א מורכבת מיוצאי הונגריה.

חזור
חלק עליון