כשרות סיגריה אלקטרונית| דף 2 | פורום אוצר התורה כשרות סיגריה אלקטרונית| דף 2 | פורום אוצר התורה

כשרות סיגריה אלקטרונית

הרב יהודה שרשבסקי
שמעתי פעם שהוא מהיחידים שחקרו את נושא חומרי הגלם בסיגריה אלקטרונית לעומקו ולרחבו!
האם ידוע למישהו ציטוטים נוספים ממנו לגבי חומרי הגלם של סיגריה אלקטורנית?

לא משנה.
כל הנידונים ד'טעם כעיקר דאורייתא', ו'ריחא מילתא' , כולם הם לגבי דברים שאוכלים ויש שאלה מה אוכלים .
אני לא מבין בשום צורה איך אפשר להגדיר שאיפת אדים כאכילה
האכילה היא לא השאיפת אדים, אלא מה שנשאר לך טעם בפה אחרי זה, ואתה בולע את זה עם הרוק, ונהנה מהטעם המתוק והטעים.

אם ישנו זה חסרון גמור. לדידי ולמכרי.
לא הבנתי מה כונתך 'זה חסרון גמור', שזה לא טעים?, והוה בכלל נבילה שאינה ראויה לגר? כמדומני שהחוש מכחיש אותך.
ואם כונתך שהוי פסיק רישא דלא ניחא ליה, סברא זו לא שייכת באיסורי אכילה, דמתעסק בחלבים ועריות חייב.

לא הבנתי מה כונתך 'זה חסרון גמור', שזה לא טעים?, והוה בכלל נבילה שאינה ראויה לגר? כמדומני שהחוש מכחיש אותך.
ואם כונתך שהוי פסיק רישא דלא ניחא ליה, סברא זו לא שייכת באיסורי אכילה, דמתעסק בחלבים ועריות חייב.
כתבת שיש בזה הנאה, שהרי בלא"ה לא עלה אף על דעת להחשיבו למאכל, וע"ז כתבתי שאי"ז הנאה אלא איפכא.

כתבת שיש בזה הנאה, שהרי בלא"ה לא עלה אף על דעת להחשיבו למאכל, וע"ז כתבתי שאי"ז הנאה אלא איפכא.
למה אין בזה הנאה הרי זה טעים, ואם זה מנטה זה גם מרענן.
[ג"נ אני לא מעשן אבל בניי מעשנים ומידי פעם אני לוקח מהם מעט ולדעתי זה טעים].

זה שונה כמובן, כאמור:
לדידי מאכל הוא דבר שיש לו טעם (שאינו מר) שאדם מכניס לפה, ואולי צריך שגם יבלע אותו.
וכל זה מתקיים בסגריה חשמלית שנשאר טעם וממשות בפה
ולדעתי סגריה לא גרע ממסטיק, שלא יעלה על הדעת לאכול מסטיק בלי הכשר.

חזור
חלק עליון