אמור - כִּי אִם לִשְׁאֵרוֹ הַקָּרֹב אֵלָיו לְאִמּוֹ וּלְאָבִיו וְלִבְנוֹ וּלְבִתּוֹ וּלְאָחִיו: | ויקרא| דף 2 אמור - כִּי אִם לִשְׁאֵרוֹ הַקָּרֹב אֵלָיו לְאִמּוֹ וּלְאָבִיו וְלִבְנוֹ וּלְבִתּוֹ וּלְאָחִיו: | ויקרא| דף 2
  • בשעה טובה ומוצלחת! העברנו את כל המאמרים והתגובות למדור החדש. לתשומת לבכם: תאריך פרסום התגובות התעדכן בעקבות ההעברה, אך כל התוכן נשמר בשלמותו. המדור כעת בהרצה, וב"ה בקרוב נפרסם עדכון כללים לגבי פרסום מאמרים, סדרות הרשאות גישה, ותוספת ניקוד. יתכנו מספר באגים ואנחנו עמלים על תיקונם בהקדם. בברכה צוות ההנהלה.
  • חדש בפורום הבלוגים התורניים: אנו שמחים לעדכן כי מעכשיו פורום "בלוגים תורניים" נפתח לתגובות – בשלב זה רק לבעלי הרשאה מתאימה, במסגרת תקופת הרצה. שימו לב: ייתכנו שינויים בהרשאות ובמדיניות בהתאם להתקדמות ההרצה.

כן הקשה בס' תולדות יצחק [לה"ר יצחק קארו דודו של ה'בית יוסף']:

ויש להקשות עליו, אם כן למה בכהן גדול האב קודם האם, שאמר ועל כל נפשות מת לא יבא לאביו ולאמו לא יטמא. ונוכל להשיב לדעתו, שאחר שהפסוק הודיענו חידוש אחד פעם אחת, חזר אחר כן לטבעו ולמה שהוא ראוי.​
ועי' פרדס יוסף שהק' כן ותי' שבכה"ג אם האב חי-בד"כ אין בנן נעשה כה"ג וק"ל.
 
וטעם להזכיר אמו קודם האב כי הזכר חי יותר מהנקבה ברוב: (אבן עזרא)
ועי' תוס' כתובות נב. ד"ה רצה בשם הירושלמי שהנשים ממהרות למות מן האנשים
ושם פג: ד"ה מיתה דרוב פעמים מסתכנת בלידה, ובמהר"ם שי"ף שם

ובפי' המשניות להרמב"ם נדה פ"ה מ"ו
 
אין לתרץ שחיישינן שמא נולד לכהן אחר, שא"כ בכל ישראל נחוש לכך? ותו זיל בתר רובא.

ויתר על כן, אף כהן ודאי, אלא שאין ידוע מי הוא אביו, הוא פסול לעבודה כדאמר שמואל (כתובות יג ע"ב): "עשרה כהנים עומדים, ופירש אחד מהם ובעל - הולד שתוקי ... שמשתיקין אותו מדין כהונה, דכתיב: והיתה לו ולזרעו אחריו ברית כהונת עולם, מי שזרעו מיוחס אחריו, יצא זה שאין זרעו מיוחס אחריו".
 

הודעות מומלצות

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון