ג. כו"ע מודו שהקב"ה אוהב את בניו
ד. כו"ע מודו בדברי הרמב"ם על כעל העבירה "אתמול היה זה שנוי ומשוקץ"
ה. כולם מבינים שג' וד' אינם סותרים זה לזה ואין צורך להאריך בזה.
יש כאן ויכוח כללי שאינו קשור כלל לשיר הזה.
לכשתמצא לומר זו נקודת הויכוח עם ברסלב.
כשאנחנו מדברים עם יהודי שעומד כפסע בין... לבין... ומדברים איתו על כך שמה שהוא לא יעשה תמיד השי"ת יאהב אותו, עלול להיות מחד שזה יגרום לו לחוש אהבה גדולה ג"כ אל ה' והוא ימנע מלהידרדר ומאידך עלול מאד להיות [וקורה] שהוא מרגיש, נו, מה איכפת לי, בין כה השם אוהב אותי...
וכן במקרים שהוא כבר שם.
פגשתי פעם נ,נח שלושת רבעי שיכור מרקד ברחובות בלילה, שאלתי אותו אם ר' נחמן מרשה לשתות אלכוהול הוא ענה לי "האהבה של רבי נחמן אלי לא נפגמת מכלום!!!
כמובן שזה לא מייצג את האסכולה, אבל יש מקום כזה שכשמדגישים רק את הצד החיובי וכו' המחסומים פחות קיימים.
ברור שהשי"ת אוהב אותנו גם אם קצת התרחקנו, אבל אם כשבן יחטא לאביו ואביו יכה אותו הוא יגיב "לא איכפת לי אני יודע שגם ככה אתה אוהב אותי" הוא יחטוף עוד כמה סטירות...
ולכן כשבן אדם חוטא הוא צריך לדעת שהוא, שנוי ומשוקץ באיזו בחינה.
דיברתי פעם עם ברסלב'ר רציני והוא טען לי שהדבר היחיד שכתוב הוא שהקב"ה לא מתייאש מבן אדם אף פעם, בגלל שיש בו נקודה טובה תמיד שהיא משאירה את חיבור האהבה של השי"ת בכל אופן, ולטענתו כל הגישה של "תמיד אוהב אותי" בסתמא היא המצאה של ארוש ומו"ר הידוע לשימצה.
רק אנקדוטה אחת דרך משל.
כשהיה הלהיט בשיאו שבתתי בשבת אחת בעיר קריית אתא. בצהרי השבת (בערך שתיים בצהרים) נדהמתי לשמוע מרכב חולף בקולי קולות את השיר הנ"ל.
ואמרתי לעצמי "בטח אוהב אותי, מפעיל מוזיקה ברכב באמצע שבת..."
אחרי חשבתי שר' לוי יצחק בטח היה אומר הפוך "רבוש"ע תראה את הבנים שלך, אפילו בכזה מצב הם לא מוכנים להתנתק ממך".
וצל"ע.