השיחה בין הגרד"ל לרבי מויז'ניץ | פורום אוצר התורה השיחה בין הגרד"ל לרבי מויז'ניץ | פורום אוצר התורה

השיחה בין הגרד"ל לרבי מויז'ניץ

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חבר שלי שנמצא בסוד הענינים, אמר לי שזה לא אמיתי. גם הסברא נותנת שרבי דב לא ידבר כך לאף גדול בישראל כאחד הריקים, אכן זה היה נושא השיחה.

נערך לאחרונה:
כל מי שיודע קצת מבין שסגנון הדברים בצורה זו לא יתכן שנאמר, אם כי תוכן הדברים היה גם היה, [מבחינת הגרד"ל אין כאן ענין אישי אלא אחריות לעיר אלעד] .
לדעתי הודעה זו נכתבה בשביל שיצטרכו להבהיר מה אכן כן נאמר...
ימים יגידו.

קשה לי להאמין שזה תמלול מילה במילה, שני פנים לדבר ועד כמה שקראתי שיחות עם הגר"ד הוא לא היה מדבר כך, אא"כ זה דבר הנוגע ממש ברוחניות של העדה.
איני גר באלעד ואיני יודע מה היה לפני כן ומה עכשיו.
אבל מתוך מכתב זה אפשר להבין שהמאבק לא היה לשוא.

חיפשתי את האשכול הזה רבות.
לא ידעתי שקיים אשכולות מנוהלים.
ובכן.
הנני להודיע שההתכתבות הזאת לא היתה ולא נבראה.
ומי שאינו מאמין יכול לחפש את ההקלטה במערכת ויזניץ או בקול בחצרות .
אין שום איזכור לשום סכסכוך בכל השיחה.

חיפשתי את האשכול הזה רבות.
לא ידעתי שקיים אשכולות מנוהלים.
ובכן.
הנני להודיע שההתכתבות הזאת לא היתה ולא נבראה.
ומי שאינו מאמין יכול לחפש את ההקלטה במערכת ויזניץ או בקול בחצרות .
אין שום איזכור לשום סכסכוך בכל השיחה.

ראיה קטנה בשביל העניין.
הרבי היה אצלו במשך עשר דקות,
נראה לי שאפשר להספיק לדבר קצת יותר ממה שכתוב שם.
חדא מיתרצת בחברתה, מכיוון שבעשר דקות אפשר להספיק הרבה, א"כ יכלו לדבר גם בזה וגם בדברים שניתן להקליטם

חדא מיתרצת בחברתה, מכיוון שבעשר דקות אפשר להספיק הרבה, א"כ יכלו לדבר גם בזה וגם בדברים שניתן להקליטם
תקרא את התמלול שוב ותראה שהוא כתוב בצורה של התחלה וסוף.
וההקלטה שמוקלטת מהכניסה ועד היציאה לא מוזכר בה שום דבר מהנ"ל.

על אף דבריו החותכים של הרב @י"ג מידות שליט"א.
אני אומר מידיעה גמורה (ונא לא לבקשני במקורות) שיחה זו היתה ונבראה, ואף היו מילים חריפות הרבה יותר.
אגב, מי ששם לב לנאום חוצב הלהבות שנשא בזמן הגר"ד לנדו על ההצבעה לישראל פרוש, שם לב שהנושא הפריע לו עד למאוד.
כך, שלחתוך את הנושא באמירה שרב דוב לנדו לא מדבר כך, זו אמירה חסרת משמעות ואיננה נכונה כלל.

שוב.
לא היה ולא נברא.
בשיחה דברו על ההיסטוריה של הרב לנדו שמגיע מסטריקוב.
למה אין איזכור?

על אף דבריו החותכים של הרב @י"ג מידות שליט"א.
אני אומר מידיעה גמורה (ונא לא לבקשני במקורות) שיחה זו היתה ונבראה, ואף היו מילים חריפות הרבה יותר.
?? הנל מביא הסבר הגיוני לדבריו הנתמך בעובדות, ואילו אתה אנונימי שמתעקש מה היה בשיחה אישית בין שני גדו"י? לא כ"כ הצלחתי להבין. אלא אם כן אתה אחד מגדו"י שהשתתפו בשיחה או הנכד ליד וכדו'
אגב, מי ששם לב לנאום חוצב הלהבות שנשא בזמן הגר"ד לנדו על ההצבעה לישראל פרוש, שם לב שהנושא הפריע לו עד למאוד.
כך, שלחתוך את הנושא באמירה שרב דוב לנדו לא מדבר כך, זו אמירה חסרת משמעות ואיננה נכונה כלל.
זה לא "חסרת משמעות ואיננה נכונה כלל." יש הבדל בין על הרבי אישית בפניו ובין כללי על הנושא.

כפי שהבהרתי אינני הולך להביא את המקורות שמהם אני יודע זאת.
ולא אתעקש על כך, ואדרבה, מר כדאית ליה ומר כדאית ליה.
לצורך סיום הדיון אני רוצה להבהיר.
ברור שר' דוב אוחז על אלעד מה שאוחז.
אך זה לא מחייב שהוא אמר זאת לאדמו"ר מויזניץ.

לצורך סיום הדיון אני רוצה להבהיר.
ברור שר' דוב אוחז על אלעד מה שאוחז.
אך זה לא מחייב שהוא אמר זאת לאדמו"ר מויזניץ.
למה שלא יאמר?
וממתי נוהג ר' דב לנדא להחניף בשביל פוליטיקה?

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון