הרבי מחב"ד ומשיחיות| דף 3 | פורום אוצר התורה הרבי מחב"ד ומשיחיות| דף 3 | פורום אוצר התורה

הרבי מחב"ד ומשיחיות

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
של הרב עובדיה בשבחו של רבם.
מבלי להכנס לגופש''ע
הייתה גישה אצל כמה גדולים לקרב את חסידי חב''ד לקונצנזוס היהודי חרדי, ובעזיבת המשיחיות, ולהציל נפשות. וזה מסביר את השבחים שבסוף, ודו''ק.

האם הרבי מליובאוויטש זצ"ל התנגד לכל אחד שניסה להציגו כמשיח, או כל אחד שפירסם זאת או כפי שרואים בסרטונים שהוא שורק ומעודד את השירה?
מה הנפק''מ היום כשהוא נפטר וידוע דאינו משיח,
בהיתר ללימוד בספריו?
או לבירור ההיסטוריה?

ידוע שמרן הגרי"ז קרא את המאמר 'באתי לגני' של האדמו"ר זצ"ל. הוא התבטא
הוא עוד יגיד ע"ע שהוא משיח
ולאחרונה ראיתי בא' הספרים של ה'משיחסטי'ם' שאפי' הגרי"ז צפה ע"כ ברוחה"ק שהאדמו"ר הוא משיח.

שאלה שמנקרת בי זמן רב.
האם הרבי מליובאוויטש זצ"ל התנגד לכל אחד שניסה להציגו כמשיח, או כל אחד שפירסם זאת או כפי שרואים בסרטונים שהוא שורק ומעודד את השירה?
אני לא סגור על שום צד.
מה המשמעות אם הוא תמך בזה או לא?
גם אם כן, המשקל של זה לא יותר מכל גדול בישראל שאמר הפוך

הבלים. אפילו לא חצי. ספק אם שליש.
מה שכתבת אכן עונה על ההגדרה. הצגתי עובדות.
סיפר לי בחור ליטאי שהתקרב מאד לתורת חב"ד, אבל לא למשיחיות, וביקש לעבור לישיבת חב"ד, והלך לשבת לישיבת חב"ד במגדל העמק שנחשבת לאחת הטובות בזרם הלא משחיסטי, וחזר משם ואמר לי: באמת כמעט כולם משחיסטים ולא האמין למראה עיניו ולמשמע אזניו (שהטעם שלא מפרסמים בגלוי כי אנשים לא מבינים), וביטויי משיחיות נפוצים שם מאד.
ביטוי המשיחיות נפוצים בכל המגזר. המשחיסטים לקחו את זה בצורה קיצונית ובפומבי. שאר אנשי חב"ד מצניעים בפני זרים.
אגב זה לא האשכול הראשון שאתה מתקיף מי שהציג עובדות בנוגע לחב"ד. לפחות כתוב גילוי נאות מה הקשר שלך לחב"ד.

הוא חזר בו לפני פטירתו.
שוב פעם.
איך הוא חזר בו אם הוא מעיד בשפתיו ששמע ממנו דברים חמורים?
בזמנו יצאה חוברת שציטטו מהרבי מחב"ד מה שהביא @כהנא דמסייע דברים שגובלים בכפירה. מזה הוא חזר בו?

מה המשמעות אם הוא תמך בזה או לא?
גם אם כן, המשקל של זה לא יותר מכל גדול בישראל שאמר הפוך
המשמעות אם יש מקום לפרש דברים שכתב (ובעיני גדולי ישראל בזמנו הם היו קרובים לכפירה) בדרך אחרת
או להניח שבנאדם שהכתיר את עצמו למשיח לא פלא שהפליג בעצמות האלוקות ודברים שגדולי ישראל כתבו עליהם שהם קרובים לכפירה.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון