ל לענ"ד משתמש רגיל הודעות 77 תודות 206 נקודות 30 10 אפריל 2025 | י״ב בְּנִיסָן תשפ״ה #1 באחרונים מוזכר ששייך מצות והגדת בבת, הקיצור שלחן ערוך ערוך השלחן ועוד. ויש לדון האם המצווה שווה או לא?
באחרונים מוזכר ששייך מצות והגדת בבת, הקיצור שלחן ערוך ערוך השלחן ועוד. ויש לדון האם המצווה שווה או לא?
א אברהם משתמש רשום הודעות 23 תודות 56 נקודות 13 20 אפריל 2025 | כ״ב בְּנִיסָן תשפ״ה #2 לענד אמר: באחרונים מוזכר ששייך מצות והגדת בבת, הקיצור שלחן ערוך ערוך השלחן ועוד. ויש לדון האם המצווה שווה או לא? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... נדמה לי שבערוך השולחן כתוב שהבן שואל, ואם אין בן הבת שואלת. הרי שיש שייכות יותר בבן.
לענד אמר: באחרונים מוזכר ששייך מצות והגדת בבת, הקיצור שלחן ערוך ערוך השלחן ועוד. ויש לדון האם המצווה שווה או לא? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... נדמה לי שבערוך השולחן כתוב שהבן שואל, ואם אין בן הבת שואלת. הרי שיש שייכות יותר בבן.
ל לענ"ד משתמש רגיל פותח האשכול הודעות 77 תודות 206 נקודות 30 פותח האשכול 20 אפריל 2025 | כ״ב בְּנִיסָן תשפ״ה פותח האשכול #3 אברהם אמר: נדמה לי שבערוך השולחן כתוב שהבן שואל, ואם אין בן הבת שואלת. הרי שיש שייכות יותר בבן. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... וכן בקיצור שלחן ערוך. אלא שעדיין יש להסתפק, כיון שבקיצור קידם תינוק לסתם בן, וודאי שאין הבדל בבן גדול לקטן.
אברהם אמר: נדמה לי שבערוך השולחן כתוב שהבן שואל, ואם אין בן הבת שואלת. הרי שיש שייכות יותר בבן. לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... וכן בקיצור שלחן ערוך. אלא שעדיין יש להסתפק, כיון שבקיצור קידם תינוק לסתם בן, וודאי שאין הבדל בבן גדול לקטן.
צ צריך עיון משתמש מוביל פרסם מאמר הודעות 916 תודות 2,763 נקודות 217 20 אפריל 2025 | כ״ב בְּנִיסָן תשפ״ה #4 לענד אמר: באחרונים מוזכר ששייך מצות והגדתו בבת, הקיצור שלחן ערוך ערוך השלחן ועוד. ויש לדון האם המצווה שווה או לא? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... אם היה כתוב והגדתו היה מקום לחשוב כך אבל לישנא דקרא הוא 'והגדת' או' כתיב 'לבנך'
לענד אמר: באחרונים מוזכר ששייך מצות והגדתו בבת, הקיצור שלחן ערוך ערוך השלחן ועוד. ויש לדון האם המצווה שווה או לא? לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... אם היה כתוב והגדתו היה מקום לחשוב כך אבל לישנא דקרא הוא 'והגדת' או' כתיב 'לבנך'
ל לענ"ד משתמש רגיל פותח האשכול הודעות 77 תודות 206 נקודות 30 פותח האשכול 20 אפריל 2025 | כ״ב בְּנִיסָן תשפ״ה פותח האשכול #5 צריך עיון אמר: אם היה כתוב והגדתו היה מקום לחשוב כך אבל לישנא דקרא הוא 'והגדת' או' כתיב 'לבנך' לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... א"כ מנין שיש מצוה בבת, ואם תאמר שאין למה יש ענין יותר שהיא תשאל מאשר אחר?
צריך עיון אמר: אם היה כתוב והגדתו היה מקום לחשוב כך אבל לישנא דקרא הוא 'והגדת' או' כתיב 'לבנך' לחץ כדי להרחיב... לחץ כדי לכווץ... א"כ מנין שיש מצוה בבת, ואם תאמר שאין למה יש ענין יותר שהיא תשאל מאשר אחר?