האם מותר להרהר במשודכת שלו| דף 2 | פורום אוצר התורה האם מותר להרהר במשודכת שלו| דף 2 | פורום אוצר התורה

האם מותר להרהר במשודכת שלו

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
קשה להאמין שבחור נפגש עם ארוסתו ונוצר בינהם קשר של חיבה שמתחזק והולך עד החתונה ושלא יהיה לו הרהורים...
קשה לי גם להאמין שחתן שמתכונן לחתונה (ולא משנה מאיזה מגזר)
יש לו הרהורים ואם לא הוא לא יתחתן

לשיטתך יש לנו חידה איכותית. כיצד ניתן לחשוב (ולחשב מעלות חסרונות וכו) בלי להרהר.....

לדעתי התשובה פשוטה. מותר מצווה וחובה לחשוב (ואף להרהר) עליה על מעלותיה וכו, אסור להרהר (וגם לחשוב) על הנאה ממנה על עניינים שבינו לבינה והמסתעף והמתקרב.
אמרתי לחתן שאסור להרהר, הוא מיד התקשר למדריך חתנים שלו לשאול האם זה נכון והוא אמר לו את החילוק שכתבתם, והדבר היה נראה לי קשה מאוד היות וא"א לחשוב על מעלות בלא לחשוב על חיבה כלפי הארוסה.

אמרתי לחתן שאסור להרהר, הוא מיד התקשר למדריך חתנים שלו לשאול האם זה נכון והוא אמר לו את החילוק שכתבתם, והדבר היה נראה לי קשה מאוד היות וא"א לחשוב על מעלות בלא לחשוב על חיבה כלפי הארוסה.
יש חיבה ויש חיבה

מה שחתן פטור [מדינא דגמ'] מק"ש הוא רק בלילה של הנישואין עצמם - לאחר החופה ולפני שיעשה מעשה, או שהוא אפילו לפני החופה?
אם אפילו לפני החופה - הרי שחז"ל מעידים שאי אפשר שלא להרהר במיועדת לו - הרהור שפוטר מק"ש, אף שעדיין איננה אשתו.

• תודה
תגובות: MMH
כל מה שצורך המצווה הותר ואם מגיע כתוצאה מזה לנסיון ע"ז עבודתנו

ואם אנוס רחמנא פטריה
מידיעה על חתן שהגיע להחו"ב שקרה לו מקרה לילה כתוצאה מפגישה עם כלתו ורצה להפסיק להפגש עד החתונה
ואמר לו כמובן להזהר בזה וחומר הענין וכו'
ואמר לו אם זה מה שצריך לעשות כדי לא להיות כזר לה
אז אונס רחמנא פטריה

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון