מצוות התלויות בארץ - תרומות ומעשרות בזה"ז בחו"ל | פורום אוצר התורה מצוות התלויות בארץ - תרומות ומעשרות בזה"ז בחו"ל | פורום אוצר התורה

מצוות התלויות בארץ תרומות ומעשרות בזה"ז בחו"ל

כותב מחשבות

משתמש חדש
תודות
19
נקודות
5
שמעתי, ואיני יכול לוודא, שכל הפירות היוצאות ממדינת ישראל לחו"ל הם טבל ודאי, ולא דמאי.
נמצא א"כ דהואיל ונתמרחו בא"י ונתחייבו בתרו"מ, חייבים הם בתרו"מ מעיקר הדין ולא מתקנת חכמים דדמאי.
אמנם, הואיל וגבולות מדינת ישראל אינם גבולות ארץ ישראל, ויש 'תוצרת ישראל' שאינם חייבים בתרו"מ, הרי יש בזה ספק שמא באו הפירות מחו"ל שבמדינת ישראל.

נמצא כמה שאלות להלכה:
א) הואיל ויתכן שהפירות הם מכמה שדות, א"א להפריש תרו"מ מפרי אחד על חבירו, וכל הפרשת תרו"מ תצטרך פרוטה חמורה שמא אין בו שו"פ.
ב) אע"פ שכל דפריש מרובא פריש, ולכן אין בו ספק חו"ל, מ"מ אין הולכין בממון אחר הרוב, וחייב למסור המעשר ללוי.

פירות בכשרות?
או שהחקלאים מיצאים ללא כשרות?
דאם הכשרות מסתמכת על מה שכתבת א"כ שגם בארץ לא יעשרו משום שגם בתוצרת שישנה בארץ יש חו"ל במדינת ישראל

בחו"ל אין כזה דבר 'פירות בכשרות'. קונים פירות מגוים. מייבאים מכל מקומות בעולם, ומוכרים בשוקים ענקיים בסיטונאות להחניות. על כל קופסא כתוב מדינת המוצא של הפירות.

הייתי פעם בשוק הגדול ורציתי לקנות פירות. ראיתי שהם מישראל, ולא רציתי להיות חלק מהBDS, לכן קניתי והפרשתי תרו"מ. אח"כ נקפני לבי מחמת השאלות הנ"ל.

אדרבא, אם יש לך מידע, תגיד לי. קשה לי לקבל שהחק הישראלי תחייב אנשים בחייהם הפרטיים לעשות משהו. מה שמוכרים להציבור הישראלי, חייב להיות כשר במדה זו או אחרת. אבל מה שמוציאים לחו"ל, מה זה העסק של החק אם עישרו או לא?

לא הבנתי מדוע הספק הנ"ל הוא רק כשקונים בחו"ל ולא גם בקניית פירות בשווקי א"י?
נכון הדבר שלא תמיד מעשרים את מה שמיוצא
אבל תערובת של פירות מנכרי, מחוץ לגבולות א"י הקדושה, חו"ל, מישובים דתיים שמעשרים - מעורבים בפירות של יהודים שלא מעשרים ומשווקים ישירות לשווקים בלי השגחה טובה

חזור
חלק עליון