שחיטת העדה - בדיקת סכינים | פורום אוצר התורה שחיטת העדה - בדיקת סכינים | פורום אוצר התורה

שחיטת העדה - בדיקת סכינים

החש בראשו

משתמש רשום
תודות
115
נקודות
30
שמעתי משוחט מוסמך (איני יכול לומר את שמו - אבל הוא לימד אותי שחיטה) שבהעדה לא מקפידים על חלקות בסכינים והוא ביקר שם (מתחת לאפם - כי הם לא מסכימים לזה) והרגיש פגימות בסכין.

שמעתי משוחט מוסמך (איני יכול לומר את שמו - אבל הוא לימד אותי שחיטה) שבהעדה לא מקפידים על חלקות בסכינים והוא ביקר שם (מתחת לאפם - כי הם לא מסכימים לזה) והרגיש פגימות בסכין.
ה'מתחת לאפם' מסגיר את כל הסיפור...
אחד המקומות שמאפשרים לכל מי שרוצה לבא ולבדוק בכל זמן אפשרי, זה בשחיטה של העדה החרדית.... אדרבה, תנסה..

אחד המקומות שמאפשרים לכל מי שרוצה לבא ולבדוק בכל זמן אפשרי, זה בשחיטה של העדה החרדית.... אדרבה, תנסה..
לבדוק חיצונית, אבל לבדוק בעצמך את הסכינים שלהם? אי אפשר כך שמעתי מכמה אנשים.

לבדוק חיצונית, אבל לבדוק בעצמך את הסכינים שלהם? אי אפשר כך שמעתי מכמה אנשחם.
מוזמן לנסות זאת בעצמך (כמובן כמו בן אדם, סביר להניח שאף אחד לא יפריע לך זולת אם ממש תהא מעוניין שהם לא יאפשרו לך, ואני לא צריך להסביר איך עושים את זה)

לא מקפידים על חלקות בסכינים
מה זה לא מקפידים? אתה חושב שבהעדה פשוט שוחטים עם סכין פגומה ח"ו?
לא, אלא מה השוחט שלך חושב שהוא היחיד שיודע להחליט מהי סכין פגומה ומה לא, ולא היא, בשביל זה יש רבנים.

כ"ז בהנחה שהסיפור היה.

לבדוק חיצונית, אבל לבדוק בעצמך את הסכינים שלהם? אי אפשר כך שמעתי מכמה אנשים.
ואני מכיר אנשים שהולכים לשם בקביעות ובודקים את הסכינים שלהם, הסיפור הוא שהם לא נותנים לבדוק אלא אם הם יודעים שמי שרוצה לבדוק הוא מומחה ולא בא סתם לנדנד.

מה זה לא מקפידים? אתה חושב שבהעדה פשוט שוחטים עם סכין פגומה ח"ו?
לא, אלא מה השוחט שלך חושב שהוא היחיד שיודע להחליט מהי סכין פגומה ומה לא, ולא היא, בשביל זה יש רבנים.

כ"ז בהנחה שהסיפור היה.
מההודעה שלך ניכר שלא למדת הלכות שחיטה.
יש בסכין שני חלקים החדות והחלקות (סכין חלקה), וישנה מחלוקת ידועה אם להקפיד יותר על חלקות מאשר חדות או על חדות יותר מאשר חלקות (קרוב למסוכסכת, אבל מסוכסכת עצמה לכחילה לא כשרה) זה היה פולמוס גדול בדורות קודמים. כיום מוסכם ששומרים גם על זה וגם על זה במידת האפשר.
בהעדה לטענתו [וכן שמעתי שהגרב״צ אבא שאול זצ״ל טען כן על הבד״ץ] מקפידים מאד על חדות וזה בא על חשבון החדות, והוא הרגיש פגימות.
אתה יכול לא להסכים אבל יא חביבי תברר ואל תשלוף בסתם.
[אם הייתי טוען זאת על בד״ץ בית יוסף היה על זה כבר אשכול...]
אני לא עומד מאחורי הדברים אני מביא את מה ששמעתי משוחט מוסמך מאד מאד אבל איני יכול לומר שמו אולי בפרטי למי שאני מכיר.

מההודעה שלך ניכר שלא למדת הלכות שחיטה.
יש בסכין שני חלקים החדות והחלקות (סכין חלקה), וישנה מחלוקת ידועה אם להקפיד יותר על חלקות מאשר חדות או על חדות יותר מאשר חלקות (קרוב למסוכסכת, אבל מסוכסכת עצמה לכחילה לא כשרה) זה היה פולמוס גדול בדורות קודמים. כיום מוסכם ששומרים גם על זה וגם על זה במידת האפשר.
בהעדה לטענתו [וכן שמעתי שהגרב״צ אבא שאול זצ״ל טען כן על הבד״ץ] מקפידים מאד על חדות וזה בא על חשבון החדות, והוא הרגיש פגימות.
אתה יכול לא להסכים אבל יא חביבי תברר ואל תשלוף בסתם.
[אם הייתי טוען זאת על בד״ץ בית יוסף היה על זה כבר אשכול...]
אני לא עומד מאחורי הדברים אני מביא את מה ששמעתי משוחט מוסמך מאד מאד אבל איני יכול לומר שמו אולי בפרטי למי שאני מכיר.
אכן לא למדתי.
עכשיו שאתה יותר מסביר אני יכול לשאול שוב.
ובכל אופן גם אם זה נכון מה שכתבת, הרי שכך הונהג אצלם ע"פ גדולים וטובים.
ולא מתאים לכתוב ע"ז כיום "מוסכם", אם זה לא מוסכם אצלם ואצל רבניהם.

אכן לא למדתי.
עכשיו שאתה יותר מסביר אני יכול לשאול שוב.
ובכל אופן גם אם זה נכון מה שכתבת, הרי שכך הונהג אצלם ע"פ גדולים וטובים.
ולא מתאים לכתוב ע"ז כיום "מוסכם", אם זה לא מוסכם אצלם ואצל רבניהם.
לספרדים זה וודאי לא לכתחילה [לא כמו שהם משווקים].
הוא גם טען שהפגימות שהרגיש לא היו צריכות להיות.
יכול להיות שהוא טעה אולי לא. יכול להיות שזה היה מקרה חד פעמי. אני מביא את דבריו וגם הוספתי ששמעתי כן משם הגרב״צ אבא שאול זצ״ל שכמעט לא היה טוב ממנו בשחיטה.

כמו שאמרתי אני מביא מה ששמעתי ותו לא.

עכשיו בדקתי במקום אחר ויש על זה פולמוס גדול על הסכינים של העדה״ח שיש אומרים שאינם טובים כל כך (אפילו לבני אשכנז).

אכן מטעם הבד"ץ אולי, אבל בעלי המפעלים, מכח הרבנות ומשרד הבריאות, לא מאפשרים להכנס למי שאינו עובד, אא"כ לומד הוא ולהתלמד בא, ובאישור הרבנות.

אכן מטעם הבד"ץ אולי, אבל בעלי המפעלים, מכח הרבנות ומשרד הבריאות, לא מאפשרים להכנס למי שאינו עובד, אא"כ לומד הוא ולהתלמד בא, ובאישור הרבנות.
אני לא יודע על מה אתה מדבר, אני באופן אישי יצא לי להיות שם כמה וכמה פעמים ללא שנתקלתי במשהו אפילו דומה למה שאתה כותב.

אני לא יודע על מה אתה מדבר, אני באופן אישי יצא לי להיות שם כמה וכמה פעמים ללא שנתקלתי במשהו אפילו דומה למה שאתה כותב.
אנכי הפצרתי בשני שוחטים מהעה"ח ע"כ, ומיאנו ב/כאמרם שדבר זה קשה ביותר, וכמעט אינם יכולים לעשות כן מחמת הנ"ל.
אולי אתה התגנבת עם שוחט מפולפל וערמומי יותר.

שאלתי כמה חברים שלי לכולל ליטאיים על שחיטת העדה חלקם אמרו בפשיטות שאוכלים וחלקם אמרו שלא אוכלים (בגלל הסכינים וחלק בגלל הזריקות) אא״כ מתארחים וכו׳.

שאלתי כמה חברים שלי לכולל ליטאיים על שחיטת העדה חלקם אמרו בפשיטות שאוכלים וחלקם אמרו שלא אוכלים (בגלל הסכינים וחלק בגלל הזריקות) אא״כ מתארחים וכו׳.
פשוט לא מכירים את המציאות אלא מן השמועות...

חזור
חלק עליון