אני מקבל על עריכה, אומנם לא תורנית, אבל עריכת ספר ביוגרפי - 80 לשעה, ואני לא מרוצה... לדעתי מגיע לי לכה"פ 120 ש"ח.
כמה נקודות קצרות:
א. לא כדאי לעבוד בעבודה שאתה לא מרוצה בה, ולא משנה מדוע.
גם אתה יוצא ממורמר, גם המעסיק מרגיש זאת, וגם העבודה יוצאת לא איכותית.
ב. עריכת ספר ביוגרפי היא עבודה מורכבת, פעמים רבות יותר מעריכה תורנית.
אך 'עריכת ביוגרפיה' כוללת תחומים רבים, חשוב לבדוק מול המעסיק מה הם תחומי האחריות שלך.
אני לא מכיר את הספר הספציפי עליו אתה עובד, אך ב"ה ניסיון בתחום הספר (התורני, והמסתעף...) יש לי.
יש הבדל משמועתי בין: אחריות כוללת על הוצאת הספר/ ביצוע ראיונות והשגת חומר/ כתיבה ספרותית/ כתיבה מחקרית/ ועוד.
אם אתה עובד אצל מכון הוצאה לאור מסודר, חשוב מאוד שתשב איתם ותגדיר את העבודה, ובהתאם לכך את דרישות התשלום.
אם אתה מספק שירות ללקוח פרטי, יתכן שללקוח לא ברור כלל מה דורש ספר ביוגרפי, ומה הוא רוצה ממך, תשבו תבהירו נקודות, ותסכמו דברים.
ג. השכר של 80 ש"ח לשעה הוא שכר מכובד מאוד יחסית לממוצע במשק.
איני מכיר אתכם ואת איכות ומהירות עבודתכם, יתכן שאתם כישרון ייחודי ונדיר ומגיע לכם יותר.
אך באופן כללי בסופו של יום, מדובר בשכר גבוה, הן ביחס לממוצע במשק והן ביחס לשוק העריכה התורנית.
ד. יש שני שיטות לחישוב תמחור עבודה:
א. עלויות: חישוב מחיר העבודה על פי העלויות (עלויות כלכליות, ועלויות זמן ע"פ הסכום כסף אותו שווה לנו שעה שלנו).
ב. שווי ללקוח: כמה שווה ללקוח העבודה שאנחנו מספקים לו.
אני רואה שכעת אתה מתמחר על פי 'עלויות' והפרויקט יוצא לך לא רווחי. (כפי שציינת, שעת עבודה שלך שווה לך יותר מ 80 ש"ח = פרויקט הפסדי).
אולי כדאי לך לעבור לתמחר ע"פ השווי ללקוח (לדוג' פלוני רוצה להוציא ספר על אביו, הנאה זו שווה לו 15,000 ש"ח. תתמחר לו את הפרויקט בקבלנות ב 15,000 ש"ח). יתכן ששיטת תמחור זו תותיר לך מרווח נאה יאה. אם לא תאלץ למצוא מעסיק אחר או לעזוב את התחום. אין טעם לעבוד בפרויקט הפסדי.