סרטונים גדו"י - ענוותנותו של רבי שלמה זלמן | פורום אוצר התורה סרטונים גדו"י - ענוותנותו של רבי שלמה זלמן | פורום אוצר התורה

סרטונים גדו"י ענוותנותו של רבי שלמה זלמן

תודה רבה, שמעתי מסיפור זה הרבה פעמים, אבל לא ראיתי את הסרטון.
אבל יש כאן עוקץ שאנשים לא קולטים, כידוע הגרש"ז היה ענוותן כהלל ולא חשב בכלל שהוא חשוב, עד כדי כך שפעם כשקראו בברית ל"חיקה" [- מקווה שכותבים כך] אחיין בשם שלמה זלמן, הוא ניגש, הוא היה בטוח שקראו לו. אפילו שזה לא משהו מכבד... כך הוא הרגיש.
גם כאן, כשהתחילו לומר את הדרשה הוא לא קלט בכלל שמתכוונים אליו, הוא סתם מסתכל, ורק כשאמרו את שמו הוא קלט שמכוונים אליו, מיד הוא נזעק.
אם זה היה ענווה של שקר, הוא היה כבר מיד כשאמרו שם את ה"קידמות" הוא היה נזעק, הוא כלל לא חשב שהולכים לומר את זה עליו, הוא חשב שיש גדול אחר שנכנס ורוצים להזמין אותו.... וד"ל...
אחד היה ר' שלמה זלמן במידת ענוותנותו.

שמעתי פעם שלמחרת הגיע לישיבת קול תורה ואמר, אתם חושבים שאותי לא מענין כבוד? בטח שמעניין אותי,
אבל אני יספר לכם מה זה כבוד,
אתמול עניתי לטלפון ושמעתי "שלום וברכה מדבר משה פיינשטיין אני רוצה להתיעץ איתך על איזה פסק הלכה.."
זה כבוד!
שמכריזים עלי בבנייני האומה זה כבוד?!

שמעתי פעם שלמחרת הגיע לישיבת קול תורה ואמר, אתם חושבים שאותי לא מענין כבוד? בטח שמעניין אותי,
אתמול עניתי לטלפון ושמעתי "שלום וברכה מדבר משה פיינשטיין אני רוצה להתיעץ איתך על איזה פסק הלכה.."
זה כבוד!
ד"א
באיזה שנה ההסרטה?

מאוד יפה ומעניין ההסרטה!
מעניין לציין שישנה הסרטה והנהגה מאוד דומה אצל בנו בכורו מרן הגאון רבי שמואל זצ"ל בכינוס בבנייני האומה ליארצייט הראשון למרן הגרי"ש אלישיב זצ"ל.
אולי מישהו יכול להעלות את הסרטון והדברים מאחורי הקלעים...

זה כבוד!
נ"ל שהסיפור לא נכון, כיון שזה בסוף ימיו כפי שרואים בסרטון, ובשנים האחרונות הוא כבר לא לימד בקול תורה, כעשור לפני פטירתו הוא עזב את קול תורה.
וכן לפי איך שאני מכיר את סיפורי הגרש"ז זה לא מתאים לו לדבר כך ברבים...
לכן לדעתי הסיפור הנ"ל לא היה.

אבל זה נכון שאמר שכבוד זה שר' משה פיינשטיין מתקשר אליו. זה שמעתי מכלי ראשון מאחד שדיבר עם הגרשז"א על כבוד וכו', ואמר לו הגרשז"א שכבוד זה כשר' משה מתקשר וכו'...

נ"ל שהסיפור לא נכון, כיון שזה בסוף ימיו כפי שרואים בסרטון, ובשנים האחרונות הוא כבר לא לימד בקול תורה, כעשור לפני פטירתו הוא עזב את קול תורה.
וכן לפי איך שאני מכיר את סיפורי הגרש"ז זה לא מתאים לו לדבר כך ברבים...
לכן לדעתי הסיפור הנ"ל לא היה.

אבל זה נכון שאמר שכבוד זה שר' משה פיינשטיין מתקשר אליו. זה שמעתי מכלי ראשון מאחד שדיבר עם הגרשז"א על כבוד וכו', ואמר לו הגרשז"א שכבוד זה כשר' משה מתקשר וכו'...
ודאי אפשר שהמעשה לא היה באותו פעם שרואים בהסרטה, אלא בפעם אחרת. (הרי מי שסיפר לי את זה לא סיפר לי שלזה למחרת ההסרטה, אלא למחרת שכיבדוהו בבנייני האומה...)

איך שלא יהיה, ודאי שהמעשה הזה מאוד מתאים, בבחינת "הוא היה אומר"...

ודאי אפשר שהמעשה לא היה באותו פעם שרואים בהסרטה, אלא בפעם אחרת. (הרי מי שסיפר לי את זה לא סיפר לי שלזה למחרת ההסרטה, אלא למחרת שכיבדוהו בבנייני האומה...)
לא הבנתי, הסרטון מאירוע שהיה סוף ימיו. ראיתי תאריך מדיוק, נ"ל בתשנ"ד שנה לפני פטירתו, אבל לא זוכר בדיוק. בכל אופן נ"ל שזה לא בשנים שלימד. זה היה הכוונה. לא מבין מה זה קשור לזמן פרסום הסרטון.

לא הבנתי, הסרטון מאירוע שהיה סוף ימיו. ראיתי תאריך מדיוק, נ"ל בתשנ"ד שנה לפני פטירתו, אבל לא זוכר בדיוק. בכל אופן נ"ל שזה לא בשנים שלימד. זה היה הכוונה. לא מבין מה זה קשור לזמן פרסום הסרטון.
העניין הוא פשוט.
סיפר לי יהודי שלמד בקול תורה, שפעם אחת אחרי שהגרש"ז היה בבנייני האומה הוא הגיע ואמר להם שכבוד זה ר' משה פיינשטיין ולא ימים בבנייני האומה.
יש מצב שזה היה למחרת הסרטון הזה, ויש מצב שלא. איך שלא יהיה, זה לא משנה, כי הרי "זה" היה ר' שלמה זלמן, בין אם זה היה אז, ובין אם בכלל הוא לא אמר ככה בקול תורה אלא בשערי חסד. לא?!

שמעתי מתלמידו שישב בשיעור בקול תורה מעשה נפלא שאירע עם הגרש"ז זיע"א
בא' השיעורים בחודש תמוז ביקש הגרש"ז סוודר משום שהיה לו קר, לפליאת התלמידים שהרגישו היטב את החום השורר בחוץ, אמר בחיוך, הנה ידוע שחמור אפי' בתקופת תמוז קרירא ליה, אתם יודעים למה קר לו? כי הוא מתבייש לבקש סוודר..

חזור
חלק עליון