ספרים חיצונים שבאוצר החכמה | פורום אוצר התורה ספרים חיצונים שבאוצר החכמה | פורום אוצר התורה

ספרים חיצונים שבאוצר החכמה

מתחילים מחדש

משתמש מוביל
תודות
1,387
נקודות
116
ידוע הקפידה הגדולה שנזהרו בנ"י בכל הדורות שלא להכניס לבית ספרים חיצונים, ובוודאי לא עיתונים שונים ומשונים.
בדורינו, יש כל מיני מאגרים תורניים של ספרים, והגדול מביניהם הוא אוצר החכמה.
ומתעוררת שאלה, הלא באוצר החכמה ישנן הרבה ספרים חיצונים ועיתונים שונים ומפוקפקים, מאי שנא?
מאידך גיסא ישנן תועלת עצומה במאגר התורני, וזה מסייע ללימוד התורה.
מבקשים מחו"ר הפורום לחוות דעתם בנושא.

הלשון ספרים חיצוניים עושה רושם קצת מטעה. בלשון חז"ל גם בן סירא מכונה כספרים חיצוניים. אני מאמין שכוונת פותח האשכול היא לספרים יותר גרועים מספר בן סירא. אולי יואיל לפרש לנו למה כוונתו.
אגב, אם זה כ"כ מפריע לו, יוכל לעבור למהדורת בני תורה שם מן הסתם לא קיימים ספרים אלו.

הלשון ספרים חיצוניים עושה רושם קצת מטעה. בלשון חז"ל גם בן סירא מכונה כספרים חיצוניים. אני מאמין שכוונת פותח האשכול היא לספרים יותר גרועים מספר בן סירא. אולי יואיל לפרש לנו למה כוונתו.
אגב, אם זה כ"כ מפריע לו, יוכל לעבור למהדורת בני תורה שם מן הסתם לא קיימים ספרים אלו.

יש לי מהדורת בני תורה, וגם שם יש דברים רעים.

אני גם סבור כי אין זה אוי לזרוק האשמה כזו בלי להביא לה הוכחות, אדרבא נבקש מכל מי שמכיר דברים כאלו שיעלם כאן ואולי כדאי לשולחם אליהם על מנת שאולי יתקנו את הדבר [מנסיון אני יודע שיש שם 'במידה מסוימת' אוזן קשבת לתלונות, אף שרצונם להיות מקובלים בחוגים הנרחבים ביותר לרצות את כל הקהלים והגוונים גורם שלעיתים מכניסים דברים שבחוג אחד הם ראויים ורצויים בעוד לחוג אחר הם בגדר דברים שאינם ראויים] וודאי אם מדובר בספרים שאינם ראויים להמצא הם יצטרכו להתייחס לדבר זה.
ומאידך, אחרי מחשבה שניה אני מסופק אם אכן הדברים נכונים האם ראוי לפרסמם ובכך יביא הדבר שיחשפו אליהם אנשים אחרים אולי זה בגדר 'לפני עיוור'? וצ"ע.

נערך לאחרונה:
אני גם סבור כי אין זה אוי לזרוק האשמה כזו בלי להביא לה הוכחות, אדרבא נבקש מכל מי שמכיר דברים כאלו שיעלם כאן ואולי כדאי לשולחם אליהם על מנת שאולי יתקנו את הדבר [מנסיון אני יודע שיש שם 'במידה מסוימת' אוזן קשבת לתלונות, אף שרצונם להיות מקובלים בחוגים הנרחבים ביותר לרצות את כל הקהלים והגוונים גורם שלעיתים מכניסים דברים שבחוג אחד הם ראויים ורצויים בעוד לחוג אחר הם בגדר דברים שאינם ראויים] וודאי אם מדובר בספרים שאינם ראויים להמצא הם יצטרכו להתייחס לדבר זה.
ומאידך, אחרי מחשבה שניה אני מסופק אם אכן הדברים נכונים האם ראוי לפרסמם ובכך יביא הדבר שיחשפו אליהם אנשים אחרים אולי זה בגדר 'לפני עיוור'? וצ"ע.

אכן הסיבה שאין אני פורט כאן ספרים בעייתיים הוא בדיוק מטעם לפני עור.
כי היות ויש שם למעלה ממאה אלף ספרים יכול להיות שמעולם לא יגיעו לדברים בעייתיים, משא"כ אם אפרט.

ויש להדגיש נקודה חשובה, על אופן הדברים שם.
קודם כל נכנס הכל. ואח"כ אפשר לבקש להוציא ולסנן. וכל שנה מוסיפים אלפי! ספרים חדשים.
וממילא מובן העבודה הקשה, שיהיה הכל על טהרת הקודש, אף אם יש רצון טוב מאוד, ובוודאי כשיש רק "במידה מסויימת" אוזן קשבת, כלשונו של ידידנו @מה ידידות.

קודם כל נכנס הכל. ואח"כ אפשר לבקש להוציא ולסנן.
זה נכון חלקית... ישנם מקרים שכשהם סבורים שזה עלול 'לעצבן' חוגים מסוימים הם יודעים 'לסנן' גם לפני שמכניסים, ובדידי הוה עובדא [אשתדל לא לפרט מדי...] פנו אלי ובקשו שאסכים שיכניסו ספר מסוים והסכמתי, כעבור זמן מסוים פנו אלי ובקשו 'לצנזר' ענין מסוים, מפני שזה עלול 'לעצבן' חוגים מסוימים [אדגיש חוגים שאינם חרדיים... וד"ל] טענתי הרי אותם חוגים מכניסים כל ספריהם והשקפתם, מדוע כשכתוב ענין המבטא השקפה אחרת צריך 'להתחשב' בהם, הודעתי כי אם לא יכניסוהו בשלמותו אינני מסכים, לבסוף הוא נכנס בשלמותו.

זה נכון חלקית... ישנם מקרים שכשהם סבורים שזה עלול 'לעצבן' חוגים מסוימים הם יודעים 'לסנן' גם לפני שמכניסים, ובדידי הוה עובדא [אשתדל לא לפרט מדי...] פנו אלי ובקשו שאסכים שיכניסו ספר מסוים והסכמתי, כעבור זמן מסוים פנו אלי ובקשו 'לצנזר' ענין מסוים, מפני שזה עלול 'לעצבן' חוגים מסוימים [אדגיש חוגים שאינם חרדיים... וד"ל] טענתי הרי אותם חוגים מכניסים כל ספריהם והשקפתם, מדוע כשכתוב ענין המבטא השקפה אחרת צריך 'להתחשב' בהם, הודעתי כי אם לא יכניסוהו בשלמותו אינני מסכים, לבסוף הוא נכנס בשלמותו.

הוא אשר דברתי. כי השיקול הוא בנוגע שלא לעצבן חוגים שזה ענין כספי, ואין להם נקיפת מצפון לגבי לגרום התקררות ח"ו אצל יהודים.
וממילא זה מעלה שאלה רצינית לגבי השתמשות בתוכנה, וכ"ש ליתן את זה לילדים.

בזמנו היה מי שהתריע על הכנסת כתבי נ''ה ויזל, והרב קוק לאוצר החכמה.
הוא הלך לגדול''י וכל אחד אמר מה שאמר.
למעשה, הרב אלישיב לא הסכים איתו בבעיה להכניס את כתבי הרב קוק, אבל על ויזל הסכים, ויצא אז מכתב מגדול''י נגד.

קבצים מצורפים

• גדול''י נגד הכנסת כתבי נ''ה ויזל לאוה''ח.jpg
    גדול''י נגד הכנסת כתבי נ''ה ויזל לאוה''ח.jpg
    418.6 KB · צפיות: 30
כי היות ויש שם למעלה ממאה אלף ספרים יכול להיות שמעולם לא יגיעו לדברים בעייתיים, משא"כ אם אפרט
כך אני משתמש כבר שנים רבות עם אוצר החכמה [מהדורת בני תורה] ועוד לא זכיתי להגיע לספר הבעייתי.

למעשה, הרב אלישיב לא הסכים איתו בבעיה להכניס את כתבי הרב קוק, אבל על ויזל הסכים, ויצא אז מכתב מגדול''י נגד.
וכבר ידוע הסיפור עם הרב אלישיב שראה איזה כתובת גרפיטי על אחד מגדו”י ישראל שהיה כתוב עליו = קוק אמר הרב אלישיב ידעתי שהוא גדול אבל לא ידעתי שהוא עד כדי כך.
וכן בעבר יצא ספר נגד מגזר מסוים והביאו שם דברים נגד הרב קוק התקשר חתנו של הרב אלישיב להוצאת יפה נוף וביקש שיוציאו את הספרים הנ”ל מחנותם.

חזור
חלק עליון