מערכות להעמדת גדר הדת על תילה | פורום אוצר התורה מערכות להעמדת גדר הדת על תילה | פורום אוצר התורה

מערכות להעמדת גדר הדת על תילה

אם היו

משתמש רגיל
תודות
378
נקודות
56
שאלת תם של אברך פשוט שצופה מן הצד: במהלך השנים ראיתי כמה וכמה מערכות של העמדת גדר בכל מיני נושאים,
כשהייתי ילד דיברו נגד שימוש במחשב בכלל - והנה כיום אין אף אחד שחושב בכלללדבר נגד,
לאחמ"כ התחילו לדבר נגד הכנסת מחשב לבית - וגם על זה אין כמעט כיום מי שמדבר,
בהמשך התחילו לדבר נגד האינטרנט - וכיון מחשב בלי אינטרנט הוא מוצר נדיר ביותר,
אח"כ הגיעו המערכות נגד הסמארטפון והתואר - והנה כמעט כל בן אדם יכול להצביע על כמה מקרוביו, חבריו או שכניו שעשו את זה,
ובזאת עולה לי השאלה אם זאת התוצאה אז רבש"ע מה הענין?

א. גדולי ישראל החליטו וכנראה שהם מבינים מהם הם עושים.
ב. כנראה שאם לא היה את המאבקים הנ"ל אזי התהליכים היו קורים בפריצות ובלי פיקוח וכו, עכשיו שהיה מאבק אז התהליכים קורים אבל בצורה חרדית יחסית

שאלת תם של אברך פשוט שצופה מן הצד: במהלך השנים ראיתי כמה וכמה מערכות של העמדת גדר בכל מיני נושאים,
כשהייתי ילד דיברו נגד שימוש במחשב בכלל - והנה כיום אין אף אחד שחושב בכלללדבר נגד,
לאחמ"כ התחילו לדבר נגד הכנסת מחשב לבית - וגם על זה אין כמעט כיום מי שמדבר,
בהמשך התחילו לדבר נגד האינטרנט - וכיון מחשב בלי אינטרנט הוא מוצר נדיר ביותר,
אח"כ הגיעו המערכות נגד הסמארטפון והתואר - והנה כמעט כל בן אדם יכול להצביע על כמה מקרוביו, חבריו או שכניו שעשו את זה,
ובזאת עולה לי השאלה אם זאת התוצאה אז רבש"ע מה הענין?
לפחות על חלק מהדברים אני לא בטוח שאתה צודק, אולי בציבורים מסויימים.
לדוגמא בענין הכנסת מחשב לבית בפרט עם אינטרנט, כמדומה שבציבור שלנו עדיין בגדול עומדים על זה.
כנ"ל המערכה נגד הסמטרפון יחסית די הצליח, כאשר בציבורים שלמים החליפו לטבלטים.

כנ"ל המערכה נגד הסמטרפון יחסית די הצליח, כאשר בציבורים שלמים החליפו לטבלטים.
תזכר מה היה לפני עשר שנים, האם אז החלפה לטאבלט היה נקרא הצלחה.
זה מצב כל כך אבסורדי שהיום ע"י החלפה לטאבלט הכול נהיה בסדר, ואז ני שדמיין להחזיק טאבלט היה שייגץ.

לתועלת הענין אבהיר שוב את שאלתי: כיום המצב הינו שבכל מוסדות התורה והחינוך הגדולים יש במשרדים וכו' מחשב אם אינטרנט, אבל אני גדלתי בשנים שאינטרנט היה "א באמבע", ולכן שאלתי האם שווה כל הבלגנים בשביל שבעוד עשר -חמש עשרה שנים יהיה לכולם באמבעס?

לדוגמא בענין הכנסת מחשב לבית בפרט עם אינטרנט, כמדומה שבציבור שלנו עדיין בגדול עומדים על זה.
מי זה הצבור שלנו?
אבל מה שנכון שיש הרבה מאוד אנשים שלא מכניסים לבית אינטרנט.

חזור
חלק עליון