ויקרא - מעלה אני עליו כאלו הקריב נפשו | ויקרא | פורום אוצר התורה ויקרא - מעלה אני עליו כאלו הקריב נפשו | ויקרא | פורום אוצר התורה
  • בשעה טובה ומוצלחת! העברנו את כל המאמרים והתגובות למדור החדש. לתשומת לבכם: תאריך פרסום התגובות התעדכן בעקבות ההעברה, אך כל התוכן נשמר בשלמותו. המדור כעת בהרצה, וב"ה בקרוב נפרסם עדכון כללים לגבי פרסום מאמרים, סדרות הרשאות גישה, ותוספת ניקוד. יתכנו מספר באגים ואנחנו עמלים על תיקונם בהקדם. בברכה צוות ההנהלה.
  • חדש בפורום הבלוגים התורניים: אנו שמחים לעדכן כי מעכשיו פורום "בלוגים תורניים" נפתח לתגובות – בשלב זה רק לבעלי הרשאה מתאימה, במסגרת תקופת הרצה. שימו לב: ייתכנו שינויים בהרשאות ובמדיניות בהתאם להתקדמות ההרצה.

געגועים

תנ"ך ופרשת שבוע - אוצר החידות
gemgemgemgemgem
חבר צוות
מנהל תוכן
פרסם 30 מאמרים!
תודות
4,195
נקודות
485
וְנֶפֶשׁ כִּי תַקְרִיב, ברש"י: מי דרכו להתנדב מנחה, עני, אמר הקדוש ברוך הוא מעלה אני עליו כאלו הקריב נפשו.

ואולי זהו עומק כוונת חז"ל (נדרים סד:) עני חשוב כמת, דהיינו שחשוב לפני הקב"ה כאלו הקריב נפשו לפניו ומת, וכיון שנפשו נמצאת לפני הקב"ה, לכן שכינתו שורה עליו, כמאמר הכתוב כי יעמוד לימין אביון, וזהו מעלה אני עליו, ששכינתי שרויה עליו, ונודע שתיבת אני זה מידת מלכות, השכינה, וזהו אני עליו, וכיון שמידת מלכות שורה עליו, הגלגל יתהפך ויהיה עשיר בעשירות של מלכות, ויתהפך עני לאני, [על דרך בתר עניא אזלא עניותא (בבא קמא צב.) ופי' המפרשים (עיני שמואל) בדרך רמז, שהעניות תלך ממנו, כי אחר אותיות עני הוא אותיות כסף].​

הודעות מומלצות

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון