חידה חופשית - מילה שלא נאמרת שבועיים בשנה בשמו"ע? | אוצר החידות חידה חופשית - מילה שלא נאמרת שבועיים בשנה בשמו"ע? | אוצר החידות

חידה חופשית מילה שלא נאמרת שבועיים בשנה בשמו"ע? (1 צופה)

אני יודע שנוהגים בא"י במוריד הטל. מעניין אותי אם יש מקור לומר את זה בא"י יותר מאשר בחו"ל?
מתוך ויקיפדיה:
ככל הנראה, כבר בזמן התלמוד נהגו בעניין זה מנהגים שונים, ובעוד בבבל לא נהגו להזכיר טל בקיץ אלא רק השמיטו את הזכרת הגשם, בארץ ישראל נהגו להחליף בקיץ את הזכרת הגשם באמירת "מוריד הטל" (או "משיב הרוח ומוריד הטל"). גם בתקופת הגאונים המשיך פיצול זה, ובסידורי הגאונים שמוצאם בבבל לא נזכרת אמירת מוריד הטל (אלא המשיכו "רב להושיע מכלכל חיים בחסד"), ולעומת זאת בנוסח ארץ ישראל הזכירו מוריד הטל בקיץ כפי שנתגלה בסידורים בגניזת קהיר, הנהיגו לכבודה את תפילת טל בפסח במקביל לתפילת גשם בשמיני עצרת, וכנראה החשיבו את אמירת הטל כחובה מקבילה לחובת הזכרת הגשם. ייתכן שמקורו של הבדל זה הוא במצב החקלאי בארץ ישראל, שבו הטל בקיץ, ובפרט בתחילתו, היה נחוץ במיוחד כדי למנוע את התייבשות התבואה מוקדם מדי, לעומת המצב החקלאי בבבל בו הטל היה נחוץ פחות.
 
מעניין. אולי אתחיל לומר מוריד הטל גם. (זה גם עוזר הלכתית מכיון שאם שוכחים לומר מוריד הגשם בחורף - לא צריכים לחזור אם אומרים מוריד הטל. משא"כ אם לא אמר כלום.
צריך לברר אם שייך בזה אל תטוש (כיון שהיום לא נהגו לשנות בכאלו דברים, הגם שפעם כל א' היה נוהג לפי המנהג של המקום ולא מנהג אבותיו, בדברים כאלו)
 

משתמשים שצופים באשכול הזה

חזור
חלק עליון