חידה פרשת שבוע - מה ענה אביו של רבינו נסים גאון | פורום אוצר התורה חידה פרשת שבוע - מה ענה אביו של רבינו נסים גאון | פורום אוצר התורה

חידה פרשת שבוע מה ענה אביו של רבינו נסים גאון

געגועים

תנ"ך ופרשת שבוע - אוצר החידות
חבר צוות
מנהל תוכן
פרסם 30 מאמרים!
תודות
2,226
נקודות
485
מדוע מתחילים ללמד את התינוק בספר ויקרא?
מה ענה על כך אביו של רבינו נסים גאון?

פִּתָרוֹן
"תשובתך בני על שאלתך היא, שה' יתעלה תיקן להקריב קרבנות כדי לכפר על חטאותינו, וכשהם מתקבלים נסלחים עונותינו ומתכפרות אשמותינו, וכשחרב בית המקדש - יבנה במהרה - ובטלו הקרבנות, התקינו אבותינו שנהא מתחילים בקריאת ילדינו מ'ויקרא', מפני שיש בו זכר לקרבנות. ותיחשב לנו קריאתם לפני ה' ית' כקרבנות שהקרבנו, ובזאת יכופרו לנו רבים מחטאותינו." [חיבור יפה מהישועה לרבינו נסים גאון פי"ז]
"תשובתך בני על שאלתך היא, שה' יתעלה תיקן להקריב קרבנות כדי לכפר על חטאותינו, וכשהם מתקבלים נסלחים עונותינו ומתכפרות אשמותינו, וכשחרב בית המקדש - יבנה במהרה - ובטלו הקרבנות, התקינו אבותינו שנהא מתחילים בקריאת ילדינו מ'ויקרא', מפני שיש בו זכר לקרבנות. ותיחשב לנו קריאתם לפני ה' ית' כקרבנות שהקרבנו, ובזאת יכופרו לנו רבים מחטאותינו." [חיבור יפה מהישועה לרבינו נסים גאון פי"ז]

פִּתָרוֹן

ואני נסים שאלתי בילדותי את אבא מורי הרב הראש ואני קורא לפניו בספר ויקרא, ואמרתי לו אבי מפני מה מתחילים את התינוק לקרות תחילה בספר ויקרא ולא יתחילו מן בראשית שהוא תחילת התורה, ויאמר לי בני יפה שאלת מאד ברוך אתה לה', ויאמר לי הקרבנות הם היו כפרה לחטאות ישראל וסליחה לעוונותם, וכשחרב בית המקדש שיבנה במהרה בימינו ושבתו הקרבנות ובטלו העולות תקנו רז"ל ללמוד את בנינו תחילה בספר ויקרא שתחשב קריאתם בקרבנות כאילו הקרבנו קרבנות ועולות לפני הקב"ה ויכפר לנו על כל חטאתינו. וראיתי לחכמים (ויק"ר ז, ג תנחומא צו סי' י"ד) פירוש אחר מפני מה מתחילין לתינוקות בתורת כהנים, אם כן יתחילו מן בראשית, אלא מה התינוקות טהורים אף הקרבנות טהורים יבואו טהורים ויתעסקו בטהורים, אלו הפירושים שניהם יתכנו אינן מכחישים זה את זה. (ספר מעשיות לרבינו נסים גאון)

חזור
חלק עליון