פורים - מגילת אסתר | פורום אוצר התורה פורים - מגילת אסתר | פורום אוצר התורה

פורים מגילת אסתר

שלומי

משתמש רגיל
תודות
240
נקודות
30
בפורים אומר הקב״ה לאדם " מה שאלתך וינתן לך ומה בקשתך עוד ותעש !

על הפסוק "ויאמר המלך לאסתר המלכה וכו ' מה שאלתך וינתן לך ומה בקשתך עוד ותעש " אסתר ט . יב ,

אמר הרה"ק בעל ה"מראה יחזקאל" זי"ע - שכאן רומזים לנו על ההשפעות הגדולות שיכול האדם לזכות ולקבל משמים בימי הפורים .

בהקדם מאמר הכתוב " והיה טרם יקראו ואני אענה, עוד הם מדברים ואני אשמע " ישעיה סה , כד .
דהכוונה בזה : שכאשר ישראל מבקשים מה' כדי חיותם , אזי " והיה טרם יקראו ואני אענה " - ה ' עונה אותם מיד וממלא בקשתם , כי מאן דיהיב חיי יהיב מזוני תענית ח.

אולם "עוד הם מדברים ", כאשר מדברים ומבקשים 'עוד ועוד ', היינו תוספת טובה - יותר מכדי הצטרכותם . אזי "ואני אשמע " - ה ' שומע ומעיין בדבר אם ראוי ונכון למלאות את בקשתם .

וכידוע ש ״המלך״ הנזכר במגילה לבד , ללא הצמד 'המלך אחשורוש ', הכוונה למלך מלכי המלכים הקב׳׳ה.

ובזה נשכיל כאן , שבפורים , הקב׳׳ה אומר לישראל : " מה שאלתך " - לא רק מה שהנך שואלת ומבקשת תוך כדי חיותך , " וינתן לך.
אלא , ומה בקשתך עוד גם מה שאת מבקשת עוד ועוד " תוספת טובה , "ותעש" - הנני לעשות בקשתך
ולמלאות משאלות לבך לטובה, כי ביום זה, כל מי שהוא פושט את ידו ליטול נותנין לו!!

דומה לוארט ששמעתי מהרה"צ ר' מיילך בידרמן שליט"א.
שכתוב שמהיכן לומדים על קריאת המגילה גם ביום וגם בלילה כי כתוב "אֱ‍לֹהַי אֶקְרָא יוֹמָם וְלֹא תַעֲנֶה וְלַיְלָה וְלֹא דוּמִיָּה לִי".
והקשה וכי לא מצאו מקום יותר טוב מפסוק שמשמע ממנו שהשי"ת לא עונה לתפילה?
ותי' כדי שתדע שבפורים מה שתבקש זה כאילו עדיין לא נענת כי פורים יש לו כוח הרבה יותר גדול מהבקשות שלך.

חזור
חלק עליון